Unieke lancering debuutalbum Ancora

19/08/2013

Maandag 2 september a.s., meteen na de release van hun debuutalbum Vrij Als De Wind, kiest de groep Ancora voor vijf dagen het ruime sop. Ter promotie van het album zal het drietal gratis toegankelijke optredens verzorgen in vijf verschillende havenplaatsen in Nederland. Als vervoermiddel is heel toepasselijk voor een boot gekozen.

Ancora gaat op vijfdaagse promotietour per zeilschip

Het zeilschip De Inspiratie vaart de eerste dag, maandag 2 september, naar de haven van Enkhuizen. Dinsdag 3 september wordt de tocht voortgezet naar Hoorn, woensdag 4 september gaat de boot in Volendam voor anker, donderdag 5 september in Kampen om uiteindelijk zaterdag 7 september af te meren in de haven van Stavoren. Verwachte aankomsttijd van de boot in iedere haven is 15:30. Zowel Jan Keizer, die nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van het album, als producer Edwin van Hoevelaak zullen de band tijdens de tocht vergezellen. Ancora wordt bovendien gedurende deze IJsselmeertocht ‘op de voet gevolgd’ door Piet Paulusma. Piet zal ’s avonds vanuit elke haven die de groep aan zal doen en voorafgaand aan het Ancora optreden, tussen 18:30 en 19:30 uur zijn ‘Piets weerbericht’ voor SBS6 presenteren.

Ancora blaast Shantyliederen nieuw leven in

Ancora, de Latijnse benaming voor ‘anker’, bestaat uit de zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams. Het drietal blaast een welhaast vergeten muziektraditie nieuw leven in door het aloude geluid van shantyliederen in een fris, nieuw jasje te steken dat anno 2013 perfect blijkt te passen. De even fraaie als unieke mix van Shanty, Irish folk en pop heeft een album opgeleverd met 13 nummers, waarvoor Jan Keizer en diens zoon Louis de meeste teksten schreven. Aan het album werd verder meegewerkt door o.a. John Sheahan (violist van The Dubliners), zangeres Kathy Kelly (van de Kelly Family) en Joop van Es, Neerlands topsessiemuzikant op viool en Jaap Kwakman (van de 3J's).  Het album is geproduceerd door Edwin van Hoevelaak (o.a. Nick & Simon en Jeroen van der Boom). Aan de eerste luxe oplage van de cd is bovendien een dvd toegevoegd, met prachtige clips van alle afzonderlijke tracks.

Boeking of een optie plaatsen voor Ancora

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ancora kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.