Ancora

Ancora boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Ancora.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Is het mogelijk om een welhaast vergeten muziektraditie nieuw leven in te blazen, opnieuw op de kaart te zetten? Ja, dat kan. Ancora bewijst dat.

Wie deze groep hoort zingen, waant zich onmiddellijk op volle zee om het in scheepvaarttermen te omschrijven.

Want in die hoek vinden we Ancora: de aloude Shantyliederen, maar dan in een fris nieuw jasje dat anno nu perfect blijkt te passen, met recentelijk nummers als ''Wellerman'' die de hitlijsten wereldwijd hebben beklommen. 

De naam van de groep is overigens ontleend aan de Latijnse benaming voor ‘anker’.

Juni 2013 maakt Nederland door middel van de single Vrij Als De Wind voor het eerst kennis met Ancora.

Twee maanden later volgt het gelijknamige debuutalbum. Het begin van een muzikale reis, rijk gevuld met hoogtepunten, waaraan op 29 mei 2015 een groot, nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd door de release van het tweede Ancora album, getiteld Voorbij De Horizon.

Boeken of een optie plaatsen voor Ancora?

Voor meer informatie over Ancora kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Ancora

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 73376 mensen

Specificaties van Ancora

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 3 personen
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Ancora

Juni 2013 maakt Nederland door middel van de single Vrij Als De Wind voor het eerst kennis met Ancora. Twee maanden later volgt het gelijknamige debuutalbum. Het begin van een muzikale reis, rijk gevuld met hoogtepunten, waaraan op 29 mei 2015 een groot, nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd door de release van het tweede Ancora album, getiteld Voorbij De Horizon.

De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree die samen Ancora vormen, trekken met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop in 2013 onmiddellijk veel aandacht. Het feit dat Ancora bij hun debuutalbum een DVD levert met daarop schitterende clips van alle nummers, maakt de release ronduit uniek. Het adagium van de groep luidt ‘Ancora moet je niet alleen horen, Ancora moet je ook zien’ en dat maken ze op deze wijze waar. Het is duidelijk: ze gaan er voor de volle 100% voor en alles moet perfect voor elkaar zijn. Met de DVD leveren ze trouwens een complete speelfilm, want de afzonderlijke nummers worden met elkaar verbonden door een verhaal dat de acteur Joop Wittermans vertelt in diens prachtige rol als ‘oude zeerot’ Pier.

Ancora slaagt er in een lawine aan publiciteit te genereren rond de albumrelease vanVrij Als De Wind. Natuurlijk dankzij de gelijknamige eerste single, maar ook door de volstrekt unieke wijze waarop de albumpresentatie plaats vindt. Een week lang varen zij met het zeilschip De Inspiratie langs havens aan het IJsselmeer. In iedere haven treden ze op en hebben zij een afspraak met Piet Paulusma. Hij verzorgt ‘s avonds vanaf datzelfde schip zijn Piet’s Weerbericht en zet en passant Ancora in het zonnetje.

Het resultaat: Ancora weet met het album meteen de nummer één positie te verwerven. Voor het eerst debuteert een groep met een cd-met-dvd op de bovenste plek van de GFK Album Top 100. Het album blijft daarna nog wekenlang bij de bovenste tien plaatsen genoteerd staan. In 2014 ontvangen zij de Sterren.nl Award voor beste videoclip (Vrij Als De Wind).

En nu, in 2015, komt Ancora met de opvolger. Het nieuwe album heet Voorbij De Horizon en wordt voorafgegaan door het vrolijke Word Zeeman, de eerste single. Qua sound is er aan de succesformule van de groep vrijwel niet gesleuteld. De basis is ongewijzigd: een aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. De productie is, evenals de vorige keer, in de vertrouwde handen van Edwin van Hoevelaak (oa Jeroen van der Boom/Nick & Simon). Ook heeft Ancora met succes weer een beroep kunnen doen op Jan Keizer. De voormalige frontman van BZN leverde – samen met zijn zoon Louis – het merendeel van de teksten.

Uit het voorgaande blijkt dat Ancora koersvast is, maar dat betekent niet dat ze ook exact dezelfde koers volgen. Dus zijn er veel liedjes in de stijl die we van hun debuutalbum kennen, zoals De Gouden Eeuw, De Ierse Pub en God Moet Een Zeeman Zijn. Maar het album heet niet voor niets Voorbij De Horizon. Muzikaal nemen ze dat in een aantal nummers letterlijk. Luister maar eens naar tracks als Thuis Zijn, Vaar Op Je Eigen Kompas en de fraaie ballad Zoals Ooit Bij Ons.

Op het album horen we als muzikanten onder meer meesterviolist Joost van Es (Within Temptation/Ilse DeLange), Jaap Kwakman (3J’s) op mandoline en Marcel Visser (Jan Smit, Nick& Simon) op gitaar.

En jawel, Ancora schrijft opnieuw geschiedenis door ook aan dit album een complete DVD toe te voegen. Geen halve maatregelen en inderdaad…………nooit eerder vertoond. Ook dit keer zijn alle nummers met afzonderlijke clips schitterend in beeld gebracht. Verteller Joop Wittermans (Pier) praat het geheel weer samen met de groep aan elkaar.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Ancora

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ancora kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.