Biografie van Jeffrey Schenk

BIOGRAFIE
JEFFREY SCHENK

JEFFREY SCHENK… op 24 oktober 1981, geboren in Victoria op het mooie Vancouver Island in Canada. Als kleine jongen komt Jeffrey, samen met zijn ouders en zus, terug naar Nederland om zich te vestigen in het mooie Zaanse plaatsje Wormer.

Al snel wordt het polderdorpje te klein voor de jonge zanger en spreid hij zijn vleugels om aan diverse talentenjachten in Nederland te gaan meedoen.

Gesteund door zijn ouders reizen ze daarna jarenlang samen het land door om overal op te treden. Jeffrey’s vader als zijn vaste geluidsman en chauffeur.

In 2002 wordt Jeffrey benaderd door ‘Bolle’ Jan, van het gelijknamige café in Amsterdam. Het café van de ouders van Rene Froger, waar tevens Rene zijn eerste stappen van zijn carriere heeft gezet.

Op dit kleine podium in dit kleine café bleek Jeffrey uiteindelijk zijn plek te hebben gevonden en zal hier uiteindelijk 14 jaar werken als vaste ‘huis’-zanger.

‘Het echte vak leer je in de kroeg. Het entertainen en met mensen omgaan heb ik hier geleerd. Artiest zijn is zoveel meer dan alleen maar een liedje zingen. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze kans heb gekregen om mezelf te ontwikkelen, Aldus Jeffrey’.

In 2004 staat Jeffrey 4x in het voorprogramma van Rene Froger in de Amsterdam Arena, voor in totaal zo’n 240.000 mensen.

De jaren die erop volgen ontwikkeld Jeffrey zich tot een volwaardig artiest en treed overal in Nederland en ver daarbuiten op.

Hij gaf diverse grote theaterconcerten en zong duetten met o.a. Danny de Munk, Gerard Joling en Paul de Leeuw en ontmoette een aantal keren zijn grote idool Lionel Richie.

In 2013 doet Jeffrey mee aan het SBS6-programma ‘Bloed, Zweet en Tranen’, waar hij de finales weet te bereiken.

Hij ontmoet hier producer Eric van Tijn en tot op heden is Eric samen met Jochem Fluitsma (Fluitsma & Van Tijn) verantwoordelijk voor alle muziek en liedjes van Jeffrey.
Direct na het programma brengt Jeffrey zijn eerste single uit handen van het bekende producers-duo uit, getiteld ‘Samen’. Rene Froger reikt het eerste exemplaar uit in Amsterdam.

De laatste jaren heeft Jeffrey een aantal duetten opgenomen, zoals met actrice Esmee van Kampen, waarbij ze onder andere te gast zijn bij Carlo & Irene en het programma ‘Life 4 You’. In de zomer van 2016 brengt Jeffrey het zomerse duet ‘Bijna’ met Raffaela Paton uit. Zij won in 2006 het programma ‘Idols’.

Inmiddels heeft Jeffrey een jarenlange carriere in Nederland en Belgie en is hij een veelgevraagd en succesvol artiest.