Biografie van Clown Jopie Kindershow

Clown Jopie Geboren in 1971

Jeroen van den Berg werd in 1971 geboren in Heinenoord.
Jeroen wilde op vierjarige leeftijd al clown worden.
In 1982 trad hij voor het eerst op als Clown Jopie.
Vanaf 1989 deed hij dit op een beroepsmatige manier. Clown Jopie werd steeds bekender.
Clown Jopie ging optreden in geheel Nederland.
Hij verzorgde ook optredens op televisie.
Op de televisie trad hij op met o.a. de wereldberoemde Russische Clown Popov, met Hans Kazan,met VOF de Kunst en met Reinout Oerlemans.

De eerste CD van Clown Jopie

In 1995 kwam de eerste CD van Clown Jopie uit met de titel ‘Ha die Jopie’.
Van 1997 t/m 2003 verzorgde Clown Jopie een wekelijks radioprogramma bij de regionale omroep: B.O.S. Radio Hoeksche Waard.

Clown Jopie op TV op Kindernet

In maart 1998 verscheen Clown Jopie op ‘Kindernet5’ met ‘Clown Jopie’s Kindershow’.
Deze show omvatte tien afleveringen met de live-registratie van ‘KidsWorld’.
Jopie was dé Clown en Jeroen van den Berg presenteerde het programma.

Kinderduo Clown Jopie en Tante Angelique

In 1998 werd jeugdvriendin Angelique Wessels : Tante Angelique.
Vanaf die tijd gaan Clown Jopie & Tante Angelique als kinderduo door het leven.
In 1998 werd de ‘Clown Jopie & Tante Angelique Fanclub’ opgericht.
Deze fanclub telt inmiddels bijna 1000 digitale leden.
De jaarlijkse Fanclubdag is - traditioneel - op de eerste zaterdag in oktober.
De ochtend- en de middagvoorstellingen worden al vele jaren erg druk bezocht.

Tijdens de Fanclubdag in 1998 reikte Kinno (de mascotte van Kindernet5) Clown Jopie’s tweede CD ‘Dat is Feest’ uit. Tante Angelique is ook te horen op deze C.D.

In 1999 kreeg Clown Jopie een driejarig platencontract aangeboden.
Aad Klaris produceerde de derde CD van Clown Jopie & Tante Angelique : ‘Mega Kinderfeest met Clown Jopie’.

In 2001 kreeg Clown Jopie samen met Clown Dodo een eigen tv-serie op de regionale zender TV-Rijnmond. Deze serie bestond uit 10 afleveringen. Jopie en Dodo beleefden verschillende avonturen.

In september 2001 verscheen de hit single “Hij is een KIWI”.
Op deze single zingt Jopie o.a. samen met vier knuffels: Raussie, Huppie, Keffie en Drako de aanstekelijke: “Knuffelrock”.

De avonturen van Clown Jopie en Clown Dodo waren erg populair op TV-Rijnmond.
Clown Jopie en Clown Dodo besloten een film op te nemen.
In 2002 verscheen de video : “Clown Jopie en Clown Dodo willen op vakantie”

In 2002 brachten Clown Jopie & Tante Angelique weer een CD uit : “Een koffer vol met liedjes”. Dit album bevat vele vrolijke, carnavaleske liedjes.

In 2003 werd de Clown Jopie speelgoedlijn opgestart : het ‘Clown Jopie speel en kleurboek’ verscheen.

In augustus 2004 kwam de eerste DVD van Clown Jopie & Tante Angelique uit : ‘Een dagje uit met Clown Jopie & Tante Angelique’.

Sinds 1 januari 2006 presenteren Jopie en Angelique wekelijks hun kinderprogramma : “Een koffer vol met liedjes” op Radio Hoeksche Waard.

In de herfst van 2006 zijn er nieuwe singles van het duo uitgekomen.
De singles zijn officieel gereleased tijdens de jaarlijkse Fanclubdag op 7 oktober.

In mei en juni 2007 waren Clown Jopie & Tante Angelique te zien in een talentenjacht voor clowns op televisie. ‘De Nieuwe Bassie’ werd uitgezonden via NOX op de zender Tien.

Op zaterdag 6 oktober 2007 vond de tiende Clown Jopie & Tante Angelique Fanclubdag plaats.

Vanaf 2008 zijn Jopie en Angelique iedere ochtend te zien op TV Oranje.

In november 2008 verscheen de Sinterklaassingle van Clown Jopie en Tante Angelique. De zonnige Sinterklaashit : “Sie, sa, Sinterklaassie”was dagelijks te zien en te horen op TV Oranje.

In februari 2009 lanceerde TV Oranje de Carnavals-hit van Clown Jopie & Piet de Kanariepiet.

In september 2009 brachten Clown Jopie en Tante Angelique dé nieuwe DVD “De Meezing clips” op de markt.

In oktober 2009 werd de eerste Clown Jopie Pannenkoek “gelanceerd”. Het aanstekelijke lied : Ik wil een pannenkoek” verscheen op CD.

Vanaf februari 2010 kan iedereen gratis lid worden van de Clown Jopie en Tante Angelique Fanclub.
De fanclub is digitaal geworden.

Vanaf 30 juli 2010 is het nieuwe CD album “Zing maar mee” in alle landelijke CD winkels te verkrijgen.

Op 16 november 2010 waren Clown Jopie en Tante Angelique te zien in het KRO TV Programma : “Puberruil”.

Van 1 t/m 5 december 2010 zijn Clown Jopie en Tante Angelique dagelijks te zien op RTL 8 en de VTM het tv programma “Schatkamer” . Ze zingen o.a. de Sinterklaashit : “Au, au, Zwarte Piet z’n kont zag blauw”

Sinterklaas album "Sinterklaas, kom van dat dak af"

Om het Sinterklaasfeest nog gezelliger en muzikaler te maken, brengen Clown Jopie en Tante Angelique in oktober 2013 een nieuwe Sinterklaas CD uit: “Sinterklaas, Kom van dat dak af”. De Sint CD telt 15 gezellige liedjes. Jeroen van den Berg, Aad Klaris en Paul Kooijman schreven de teksten van de verschillende liedjes. Aad Klaris componeerde de muziek. Men kan mee “rocken”  met “Sinterklaas, kom van dat dak af”. Alle goede eigenschappen van het trouwe paard van de Sint worden bezongen in: “Amerigo”,  “Pietje moet op dieet” beschrijft op een gezellige manier dat je beter maar niet te veel kan eten. “Hoera, voor de Sint” is een ode aan Sinterklaas. In “Kazie kaza kazoe” bezingen Jopie en Angelique wat je allemaal met een “kazoetje” kan doen. "Sinterklaas yoi, yoi, yo” en “De Zwarte Pieten polka”  zijn echte Clown Jopie en Tante Angelique meedoe nummers. 

Clown Jopie 25 jaar in het vak

In augustus 2015 was het  jaar geleden dat Clown Jopie aan zijn professionele loopbaan als artiest begon. Al ruim daarvoor begon de bekende clown die gestalte wordt gegeven door Jeroen van den Berg aan zijn carrière als 12-jarige bij Oranjevereniging Heinenoord. Hij speelde eerst poppenkast en later werd Clown Jopie geboren. De naam Jopie kwam oorspronkelijk van mijn buikspreekpop en de naam ligt prettig in het gehoor. Dat Clown Jopie, in tegenstelling tot de meeste clowns, groen haar heeft, is uit nood geboren. Op dat moment waren geen rode pruiken voorhanden en is het groen geworden. Uiteindelijk is dit een succesformule gebleken en behoort Jopie tot één van de bekendste clowns van Nederland. 

Carnaval met Clown Jopie

Op 6 januari 2016 lanceert Clown Jopie samen met Tante Angelique ziijn nieuwe Kindercarnaval single: “4 Dagen Feest, om nooit te vergeten”. Aad Klaris en Jeroen van den Berg hebben weer een geweldige hit geschreven voor het bekende kinderduo. “4 Dagen Feest, om nooit te vergeten” is een nummer waar Clown Jopie en Tante Angelique zeker een positieve bijdragen zullen leveren aan Carnaval 2016. De carnavalssingle is te downloaden via de bekende downloadsites. “4 Dagen Feest, om nooit te vergeten” doet zeker niet onder voor de carnavals muziek die voor de wat “oudere” jeugd wordt uitgebracht.

SAMEN NAAR DE WOLKEN KIJKEN

In 2016 verrast Clown Jopie iedereen door te komen met een single die je totaal anders is dan alle voorgaande singles van de bekende clown  “Samen naar de wolken kijken” is afkomstig van hun laatste album: “25 jaar Feest” met Clown Jopie en Tante Angelique. Het is een mooi luisterliedje wat je niet zo snel zou verwachten bij het bekende kinderduo.

In het nummer zingt Clown Jopie samen met Tante Angelique over de figuren die je in de wolken kunt zien. Onder leiding van hun vaste producer Aad Klaris werd het gevoelige nummer opgenomen. Tevens tekende Aad Klaris voor de tekst.

Het laatste nieuws over Clown Jopie.

Op de website www.clownjopie.nl is nog vééél meer informatie over het vrolijke duo te vinden!!!