Lytse Hille

Lytse Hille boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Lytse Hille.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Lytse Hille is populair in Noord Nederland, maar verovert nu ook de rest van Nederland. Lytse Hille heeft zelfs al regelmatig in België opgetreden. Het publiek kent de eigen nummers van Lytse Hille ook al, zoals 'Ik kwam je tegen' en 'Latino'. Zijn zelf geschreven nummer 'Tsjakkie Diekkie Boem Boem' werd Hollandse Nieuwe bij Radio NL en in België haalde Lytse Hille met dit nummer een nummer 1 notering.

Lytse Hille maakt van ieder feestje een groot feest

Het publiek in de feesttenten, cafés en op bruiloften zijn laaiend enthousiast over Lytse Hille. Hij wordt op jaarlijks terugekerende evenementen vaak weer geboekt voor het daaropvolgende jaar. Hij maakt voor elke opdrachtgever van het feestje graag een groot Feest.

Lytse Hille deed met zijn laatste singel een gooi naar een landelijke hit.

Boeken of een optie plaatsen voor Lytse Hille?

Voor meer informatie over Lytse Hille kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Lytse Hille

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 28849 mensen

Specificaties van Lytse Hille

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Lytse Hille

Hille de Vries (Lytse Hille) wordt geboren op 6 april 1975 te Leeuwarden en groeit op in het gezin van Pieter en Tjitske de vries, samen met zijn zus Alie en broer Auke. Vader en moeder hebben een dierenwinkel en hebben het altijd druk, maar zondag ‘s morgens mogen ze uitslapen. Dan maken Alie, Auke en Hille de koffie met gebak klaar. En als dat dan klaar is zo rond de klok van ongeveer half 11 worden pa en ma geroepen.

Met het gezellige koffie drinken en eten van gebak begint eigenlijk het grote muziekavontuur van Hille. Want vaste prik op zondagochtend is de radio aan met daarop een gezellige geheime zender, en dan maar met mekaar zingen. Ook op familiefeestjes en bruiloften valt Hille op een gegeven ogenblik op en wordt dan ook elke keer gevraagd om even een liedje te zingen waarop Hille altijd positief reageerde met “oke”.

Op 9 jarige leeftijd kocht Hille een accordeon die hij zelf grotendeels bij mekaar had gespaard, want dat vond hij geweldig. Zijn oom Ale had ook een, en nam hem altijd mee op verjaardagspartijtjes e.d. Dit was altijd gezellig dus moest Hille ook een. Noten exen kan Hille niet maar het spelen ging hem goed af . Meester Kazimier van school zei dan ook op een ouderavond elke keer weer: “t is een muzikaal ventje!”.

Daarna reist Hille dan ook vele braderietjes en marktjes af om te spelen en een paar centjes te verdienen. Hille: "De mensen lachten altijd , en gooiden allemaal wel wat in mijn koffer, maar ik lachte ‘s avonds nog veel harder want ik kwam met een paar honderd thuis en die Vietnamese loempia’s, oh oh oh wat waren die lekker". In de tijd dat Hille gaat stappen komt Hille regelmatig bandjes tegen, maar ook de Friese volkszanger Rommy (in memoriam). Rommy ziet Hille regelmatig bij optredens en laat Hille dan ook steeds vaker zingen. Hij zei dan ook vaak: “jongen doe daar toch eens iets mee”. Hoogstwaarschijnlijk was het toen de leeftijd die in Hille andere interesses naar boven haalden.

Op 01 oktober 1999 neemt Hille het cafè "de Heidehoeke" over van zanger en vriend Tjeerd Henstra. Hille tapt bier en zingt in de weekenden voor zijn klanten wat door zijn klanten erg wordt gewaardeerd. Hille: "De mensen kwamen overal vandaan voor de sfeer want die was gezellig”. Af en toe gaat Hille dan ook al eens weg te zingen en ook dat gaat steeds beter.

Op 1 april 2006 neemt Hille het besluit om zijn cafè te verkopen en zich volledig te storten in de muziek. Dit gaat goed, want op 22 februari 2007 presenteert hij zijn eerste cd-singel "Ave Maria" (geproduceerd door en opgenomen bij Martin Sterken te Valthermond). De single wordt gelijk al goed opgepakt door de radiostations. Momenteel gaat het allemaal erg snel met de kleine man uit het Friese Kollum. Op 13 augustus is zijn tweede singel "Harlekino" uitgekomen. Ook die doet het weer goed en de optredens gaan maar door van Venlo naar Zwolle, van Zwolle naar Harlingen..

Ja Hille geniet als hij onderweg is om de mensen te vermaken met zijn liedjes en muziek en zegt dan ook: "ik voel me een bevoorrecht mens dat ik het allemaal zo kan doen en van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken". Hille is dan ook heel erg blij met de mensen die in hem geloven als zanger, en wil ook via deze weg nogmaals iedereen bedanken, en hoopt een ieder van jullie dan ook snel weer eens te kunnen begroeten bij een van zijn optredens in den lande.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Lytse Hille

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Lytse Hille kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.