Nielson brengt nieuwe single ‘Ik heb een meisje thuis’ uit

13/03/2015

Het lange wachten op de nieuwe single van Nielson wordt eindelijk beloond

‘Ik heb een meisje thuis’ komt vandaag uit. Gister ging al de officiële videoclip in première.

Deze single is onderdeel van zijn aankomende EP ‘Met de tijd mee’, die uit komt in de nacht van 28 op 29 maart, de nacht wanneer er van winter- naar zomertijd wordt geschakeld. Ter promotie van ‘Ik heb een meisje thuis’ zette Nielson twee weken geleden een unieke winactie op waarin één gelukkige vrouwelijke fan uitgekozen wordt om met de zanger op een, volledig in chique jaren ’60 sfeer, opgezette date te gaan.

Videoclip Nielson's 'Ik heb en meisje thuis'

De videoclip is tevens opgenomen in die setting. Het idee voor de clip ontstond door Nielson’s voorliefde voor de serie ‘Mad Men’, die zich ook in de jaren ’60 afspeelt. De clip is de MTV Must C van aankomende week en ging gister als MTV Exclusive in première. Met het uitbrengen van ‘Ik heb een meisje thuis’ laat Nielson zien meer te zijn dan alleen ‘het braafste jongetje van de klas’. Hij koos daarom voor een persoonlijkere en rauwere sound:

“Ik heb een meisje thuis’ beschrijft een veel voorkomende uitdaging in het leven, het is een tweestrijd waarin je weet dat er maar een juiste keuze is, maar dat maakt het niet minder makkelijk. Ik ben ook maar een man natuurlijk! Ik kan niet wachten om deze single te spelen tijdens alle festivals deze zomer.”

Nieuwe EP voor Nielson

Naast het uitkomen van Nielson’s single komt binnenkort ook zijn EP ‘Met de tijd mee’ uit. ‘Ik heb een meisje thuis’ is de derde track van deze EP. Eerdere singles ‘Sexy Als Ik Dans’ en ‘De Kleine Dingen’ werden in 2014 uitgebracht. ‘Sexy Als Ik Dans’ behaalde de platina status in Nederland en in België was het nummer goed voor goud. De EP bevat zes nummers die gekoppeld zijn aan de zes maanden die tussen zomer- en wintertijd zitten. Alle nummers op de EP zijn geschreven en mede geproduceerd door Nielson.

Boeking of een optie plaatsen voor Nielson

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Nielson kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.