Nielson

Nielson boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Nielson.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

2015 gaat een prachtig jaar voor Nielson worden.

En dan te bedenken dat zijn grote doorbraak door het meedoen aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ pas 2,5 jaar geleden plaatsvond. Naar later bleek het begin van een muzikale rollercoaster vol met hits, awards en festival highlights.

Nederlandstalige zangtalent om rekening mee te houden.

Zijn singles ‘Beauty & The Brains’ (dubbel platina), ‘Hoe’ (platina), Mannenharten’ (platina) en Sexy als ik dans (platina)waren allen erg succesvol. Vooral zijn debuutsingle ‘Beauty & The Brains’ zorgde voor instant success en voor optredens bij o.a.RTL Viert de Zomer, De Vrienden van Amstel LIVE!, Concert at Sea en Indian Summer Festival. Voor ‘Hoe’, samen met Miss Montreal, kreeg Nielson begin 2014 de 100% NL Award voor de hit van het jaar. Zijn debuutalbum “Zo Van Ah Yeah” bevat alles waar je aan denkt bij Nielson: een eigen sound, uniek en energiek. Met nominaties op zak voor de Edison, 3FM en MTV Awards is hij hét 

Boeken of een optie plaatsen voor Nielson?

Voor meer informatie over Nielson kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Nielson

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 128622 mensen

Specificaties van Nielson

  • Tijdsduur: 1 x 20 minuten, 1 x 60 minuten
  • Geluid: Inclusief B-set / M-set
  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Nielson

2014 gaat met de release van het album “Zo Van Ah Yeah” op 7 maart, de daaropvolgende clubtour langs poptempels als Tivoli en Paradiso en het verzorgen van het voorprogramma van Guus Meeuwis in juni, een prachtig jaar voor Nielson worden. En dan te bedenken dat zijn grote doorbraak door het meedoen aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ pas 1,5 jaar geleden plaatsvond. Het betekent het begin van een muzikale rollercoaster vol met hits, awards en festival highlights.

Zijn singles ‘Beauty & The Brains’ (dubbel platina), ‘Hoe’ (platina) en zijn samenwerking met Bløf op het nummer ‘Mannenharten’ waren allen erg succesvol. Vooral zijn debuutsingle ‘Beauty & The Brains’ zorgde voor instant success en voor optredens bij RTL Viert de Zomer, Vrienden van Amstel Live, Concert at Sea en Indian Summer Festival. Voor ‘Hoe’, samen met Miss Montreal, kreeg Nielson begin 2014 de 100% NL Award voor de hit van het jaar. Met nominaties op zak voor de Edison, 3FM en MTV Awards is hij hét Nederlandstalige zangtalent om rekening mee te houden.

Maar hoe begon het allemaal? Al op jonge leeftijd krijgt de in Dordrecht geboren Nielson (Niels Littooij) een drumstel voor zijn verjaardag. Vanaf dat moment is hij gek van muziek. Het duurt dan ook niet lang voordat hij gitaar begint te spelen en ontdekt dat hij een geboren zangtalent is. In zijn puberjaren doet hij mee aan lokale talentenjachten en komt daardoor in aanraking met andere muziekstijlen. Een van de stijlen die hem erg blijkt te liggen is rap. Met deze vier muzikale eigenschappen doet Nielson na de middelbare school auditie voor de Herman Brood Academie in Utrecht. Het multi-talent van Nielson valt op en hij wordt toegelaten op de Hip-Hop afdeling, waar hij in 2012 op afstudeert.

In de periode na zijn studie ontstaat er bij Nielson een passie voor het schrijven van Nederlandstalige popliedjes en het duurt dan ook niet lang voordat hij hierin een compleet eigen stijl weet te ontwikkelen. Zijn liedjes worden geprezen om hun energieke, positieve en eigenwijze sound en kregen door het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ een nationaal podium. Zijn debuutalbum “Zo Van Ah Yeah” bevat alles waar je aan denkt bij Nielson: een eigen sound, uniek en energiek.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Nielson

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Nielson kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.