JAH6

JAH6 boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van JAH6.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Wie kent ze niet.... de Nederlandse levensliederen!
Sinds een jamsessie in 2009 haalde JAH6 alle smartlappen die ze kenden door de reaggaeverf om te kijken hoe de songs het deden in het rood-geel-groene jasje. En dat zorgde voor een tracklist vol met hits van onder andere Andre Hazes, Willy Alberti en Ramses Shaffy. JAH6 beleefde haar livedebuut in 2010 op de reggaeweide van de Zwarte Cross. En dat is het publiek niet ontgaan. De enthousiaste reacties bleven maar binnen lopen. Zo ook na hun optredens op Eurosonic 2011, 5 mei-festivals en Guus Meeuwis in het PSV stadion.
Waar JAH6 ook speelt ze laten een spoor achter van heupwiegend publiek dat niet stil staat op hun dansbaar gemaakte smartlappen. In november 2011 kwam de debuutplaat uit waarop een clubtour door het land volgde.

Ook dit jaar staan de heren weer te poppelen om de podia op te rennen en het publiek te ontroeren met hun levenslied met een reggaebeat!!

Boeken of een optie plaatsen voor JAH6?

Voor meer informatie over JAH6 kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor JAH6

Deze act is bekeken door 21216 mensen

Specificaties van JAH6

  • Tijdsduur:

Biografie van JAH6

Januari 2012

JAH6 heeft een ongelofelijk jaar achter de rug. Een jaar met ups & downs.
Het begon met een legendarische show tijdens Noorderslag 2011 waarna de labels voor het uitzoeken bleken. JAH6 koos Top Notch om vervolgens een album te maken dat met lovende kritieken ontvangen zou worden..

Terwijl de band in de studio zat werd in het voorjaar hun demo Zij Gelooft In Mij, het nummer waar het allemaal mee begonnen is als eerste single uitgebracht. De samenstelling en het ontstaan van de band is inmiddels in de media breed uitgemeten. De meeste muzikanten in de groep zijn bekend van oa bands als Beef, Gotcha!, MalaVita, en ‘de nieuwkomer’ zanger Herman Havertong is ‘gepresenteerd’ aan ‘het grote publiek’ oa in tijdens een tafel gesprek in DWDD en KROs goudmijn.

In het voorjaar begon de band aan een succesvolle voorjaarstour met oa Paaspop en verschillende bevrijdingsfestivals op het programma, en won daar bovenop de RADIO538/Guus Meeuwis wedstrijd waardoor ze 4x in een uitverkocht PSV stadion stonden.

Maar na alleen ups komt dan ook de down. De aandacht was gevestigd en het leek de band voor de wind te gaan toen vlak voor de zomer vanuit de KNO arts bekend werd gemaakt dat Herman 2 maanden volledige stemrust moest houden waardoor een groot aantal shows en festivals gecancelled moesten worden.

Alle aandacht kon met deze verplichte break op het album gevestigd worden en dat heeft vruchten afgeworpen. In oktober was er een album waar niet alleen Corry Konings en Lilian Vieira (oa Zuco 103) op meedoen, maar de ongekroonde koning van de accordeon Eddy Hoorenman naast de Nayabinghi drums van Drums of the Earth te horen is. Er zijn opnamen gemaakt in de top van die Oude Wester voor Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen, De Special Request Horns blazen heerlike riffs en draaiorgel familie Perlee maakte speciaal voor het album een versie van Bob Marley’s Stir it Up.
JAH6 kwam met een dynamisch album en deden daarbij de wetten van de Nederlandse en Jamaicaanse blues eer aan.

Het jaar werd afgesloten met een door de band georganiseerd festival ten behoeve van
3FM Serious Request. In een uitverkocht LVC werd tijdens die laatste show samen met de LVC organisatie een bedrag van € 31.000 overhandigd. Het jaar eindigde in majeur....

2012 is met wijde armen ontvangen om goeie live shows geven en het album onder de aandacht te gaan brengen.

Januari 2011

Water en vuur, bier en wijn, auto's en fietsen. Dat wil wel eens misgaan. Twee bewezen successen combineren, leidt niet automatisch tot succes. Totdat ineens een paar gekken uit Mokum het lumineuze idee hadden om het levenslied te kruisen met reggae. Hazes met Marley! Hun band heet JAH6 en in de woordspeling herkennen we de Jamaicaanse term Jah voor het Opperwezen, ook zien we Jezus terug en de Mokumse oppergod André Hazes.

Luister naar de eerste single, een cover van Hazes zijn Zij Gelooft In Mij, en met je ogen dicht zou je zweren dat het de volkszanger zelf of z'n beste brave zoontje Dreetje is. Mooi niet. Die zanger is ene Herman Havertong, een gozer van - jahwel - Surinaamse komaf. Zo zie je maar weer, de ziel - the soul - maakt geen onderscheid. Jongens, wàt is dit goed! Je hoort duidelijk dat de mannen van JAH6 de wetten van de reggae en de smartlap respecteren. En dan te bedenken dat die hele band stomtoevallig ontstaan is op een gezellige zondagmiddag in Wijk aan Zee waar een nog gezelligere Marley coversessie was georganiseerd in een strandtentje. De rest is toekomst. Het levenslied en reggae hadden elkaar gevonden op een organische wijze.

Het JAH6 concept - het levenslied met een reggaebeat - werd uitgebreid getest op de Zwarte Cross in de zomer van 2010. Boeren die met bier smeten en 'grootsteedse aapjeskijkers op excursie op het platteland' gingen hand in hand, arm in arm de polonaise dansen op het festivalterrein. Eenzelfde tafereeltje werd zichtbaar op het deftige Eurosonicfestival in Groningen in januari van dit jaar, waar de complete Hollandse muziekindustrie na een avondje rotbandjes uit het buitenland kijken eindelijk vond waar het hart al jaren om smeekte: muziek die je kunt meezingen, meehuilen, meedrinken, meedansen, meevoelen. Echte muziek dus. In de hemel zitten Marley en Hazes aan 'n tafeltje goedkeurend naar beneden te kijken. De een aan de wiet, de ander aan z'n onafscheidelijke biertje met een lekker knakworstje erbij. Beneden op aard, in het koude Grun' volgden de Nederlandse bobo's het goede voorbeeld en legden de godganse stad droog. JAH6, lieve mensen, JAH6 werd the talk of the town. Reggae met een traan. Kan het beter?

Alleen bij het TopNotch label van hiphopkenner/entrepreneur Kees de Koning kunnen ze zo'n stunt op z'n waarde schatten. De inkt van de handtekeningen op de contracten is opgedroogd. Maar de kelen nog lang niet. Het is nog maar net begonnen. JAH6 staat aan het begin van een offensief dat alle culturen, rangen en standen samenbrengt. Net als in een voetbalstadion. Daar is dat ook de normaalste zaak van de wereld.Het concept bestond al, maar heeft nu pas zijn ideale vorm gevonden in JAH6. Op de zomerfestivals zullen meer tranen en bier vloeien dan ooit te voren. Hallelujah6!

Herman Havertong - Zang
Pieter Both - Zang & Percussie
Rudi de Graaff - Percussie
Twan van Gerven - Gitaar
Bas van den Biggelaar - Toetsen
Patrick Kuschel - Basgitaar
Cyril Directie - Drums

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor JAH6

Voor meer informatie en beschikbaarheid van JAH6 kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.