Oud Hollandse Sjoel Competitie

Oud Hollandse Sjoel Competitie boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Attracties. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Oud Hollandse Sjoel Competitie.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Sjoelen maar ... en niet zomaar op een Sjoelbak, nee voor deze competitie zetten we 2 Mega Sjoelbakken neer van 5 meter lang.
Ieder uur winnen de beste Oud-Hollandse Sjoelsteen schuivers een mooie prijs.

Oud Hollandse Sjoel competitie is Inclusief:

 • oud-Hollands decor
 • 2 spelleiders in Oud-Hollandse kleding
 • 1 spelleider voorziet het publiek van deskundig sjoel commentaar
 • 2 Sjoelbakken van 5 meter lang
 • mobiele geluidsset

Opdrachtgever zorgt voor

 • De prijzen die de deelnemers met het sjoelen kunnen winnen.

Ook te boeken als super Sjoel spelshow inclusief een deskundige presentator en profesioneel geluid !

Boeken of een optie plaatsen voor Oud Hollandse Sjoel Competitie?

Voor meer informatie over Oud Hollandse Sjoel Competitie kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Oud Hollandse Sjoel Competitie

Wil je Attracties inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Nostalgische Attracties om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 63727 mensen

Specificaties van Oud Hollandse Sjoel Competitie

 • Tijdsduur: 4 uur aaneengesloten, 4 uur aaneengesloten
 • Decor: Groot decor
 • Geluid: Inclusief tot 100 personen
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Begeleiding: 2 personen
 • Reiskosten: Incl. 50 km. vanaf Heinenoord, daarna € 0,50 per km (v.v.)
 • Gages zijn excl. BTW.

Reviews voor Oud Hollandse Sjoel Competitie

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 8,5.

Stadshart Zoetermeer p/a P.M.S.

 • Door: Joke van Akkeren
 • Locatie: Zoetermeer
 • Datum:

Dit is echt heel erg leuk! Laagdrempelig, uitnodigend, goed verzorgd en ook met hele kleine prijsjes prima in te vullen! Deelnemers van 3 tot en met 82 jaar jong! Wij zijn heel blij dat wij deze activiteit kunnen herhalen tijdens de Zoetermeerse Boerendag!

Waardering:

8,5

Biografie van Oud Hollandse Sjoel Competitie

Sjoelen is een Nederlands gezelschapsspel waarbij de spelers in drie beurten 30 schijven door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moeten schuiven. De eerste keer wordt met alle schijven geschoven, de tweede en de derde keer met de schijven die nog niet in een vakje beland zijn. De schijven krijgen het aantal punten van het vak waar ze in terechtgekomen zijn (2-3-4-1).

De Oud Hollandse Sjoel competitie wordt gespeeld op twee mega houten bakken (de sjoelbak) met houten schijven. Aan het eind van de bak zitten vier poorten, met openingen waar de schijven net doorheen passen. Het doel van het spel is de schijven schuivend door de poorten te werpen. Als alle stenen zijn geworpen, worden de stenen die niet in een poort zitten weer teruggehaald. Deze zijn dan voor de tweede en derde beurt. Na drie beurten worden de punten geteld. Voor het bepalen of een steen wel of niet in een van de vier vakken is gelden officiële regels, aangezien sjoelen een erkende sport is. De juiste regel is dat de steen in zijn geheel de opening moet zijn gepasseerd. Vaak wordt in huiselijke kringen gehanteerd: het schuiven met een vinger of ander voorwerp langs de poorten en wanneer de steen bij die beweging de poort inschuift telt deze mee, schuift de steen weer naar buiten, telt deze niet mee.

Een steen die tijdens het spel schuin of geheel op een andere steen terecht komt wordt bok genoemd en mag officieel niet opnieuw gespeeld worden. Dat geldt ook voor een steen die vanuit het middengedeelte of vanuit de vier vakken abusievelijk buiten de bak terecht is gekomen. Buiten officiële wedstrijden wordt hier vaak van afgeweken.

Het spel wordt vaak in huiselijke kring als gezelschapsspel gespeeld, maar ook op braderieën, waarbij vaak om een extra dagprijs voor de hoogste score van de dag wordt gestreden. Ook is de officiële sjoelsport in opkomst.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Oud Hollandse Sjoel Competitie

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Oud Hollandse Sjoel Competitie kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.