Tv-comeback 'Een dingetje' voor Jochem van Gelder

11/05/2012

Jochem van Gelder maakt zich stiekem een beetje druk over zijn comeback op televisie. De presentator keert zaterdag na anderhalf jaar radiostilte terug op de buis. "Ik heb maanden geen tv gemaakt. Kan ik het nog, gaat het allemaal wel lukken", vraagt Van Gelder zich hardop af in Spits.

"Zoals ze tegenwoordig zo fout zeggen: het is wel even een dingetje", moet de 48-jarige bekennen. Van Gelder nam in 2010 na twintig jaar afscheid van de NCRV omdat zijn vaste contract werd omgezet in een overeenkomst op projectbasis. Na veel omzwervingen kwam Van Gelder bij SBS terecht. "Ik dacht eigenlijk al vanaf het begin dat ik naar SBS 6 moest, omdat dat een familiezender is waar ik perfect pas."

Bij SBS stond men echter niet te springen na de sollicitatie van de presentator. "Toen zaten daar mensen aan de top die niet echt opgewonden werden van Van Gelder. Dan houdt het vrij rap op. Ik kon ze Van Gelder niet door de strot duwen." Destijds was Van Gelder al benaderd door John de Mol, die SBS vorig jaar overnam met Sanoma. "Gelukkig kwamen er daarna andere mensen die wel dat vertrouwen hadden, en hebben."

Van Gelders eerste presentatieklus voor SBS is het moederdagprogramma Voor Je Moeder. "In al die jaren dat ik tv heb gemaakt, was dit wel het moeilijkste programma", zegt de presentator, die zijn moeder tien jaar geleden verloor. "Het zijn allemaal liefdesverklaringen aan moeders, dus of ik nu wilde of niet, ik dacht daarbij ook aan mijn eigen moeder."

Dit najaar hoopt Van Gelder een weekeindshow te presenteren. Met zijn eigen programma's hoopt de presentator een bijdrage te leveren aan de wederopstanding van SBS 6. "Nee, ik het niet het idee dat daar met de komst van Jochem van Gelder meteen de zon doorbreekt. Maar ik denk wel dat ik op dit moment iets kan betekenen voor SBS 6. Er zijn wat kijkers verdwenen en ik voel het als een soort taak, een missie om ervoor te zorgen dat die weer terugkomen."

Bron : RTL Boulevard

Boeking of een optie plaatsen voor Jochem van Gelder - Presentator

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Jochem van Gelder - Presentator kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.