Ali B Op Volle Toeren

Ali B Op Volle Toeren boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Ali B Op Volle Toeren.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

In 2011 veroverde Ali B heel Nederland met zijn tv-programma 'Ali B Op Volle Toeren'. De rapper wist onder het oog van miljoenen kijkers de werelden van hedendaagse hiphophelden en tijdloze artiesten van vaderlandse bodem bij elkaar te brengen en uit te dagen tot een muzikale uitwisseling.
Op 14-12-2011 (20:25 uur, Nederland 3) start het tweede seizoen van het succesvolle programma. Rapster Nina en protestzanger Armand zijn de hoofdgasten in deze eerste aflevering.

Vanaf heden is het concept Ali B Op Volle Toeren te boeken bij Artiestenbureau JB Productions.

Tijdens het optreden worden nieuwe nummers, bekend van de afleveringen, afgewisseld met grote hits van Ali B en zijn muzikale introducés.
 

 • Line up: Ali B, Brownie Dutch & Brace
 • Omschrijving: Ali B en de zangers doen de grootste hits uit de tv-serie. Naast een aantal nieuwe liedjes zingen Brownie en Brace ook de originele hits van vroeger, waaronder 'Huilen Is Voor Jou Te Laat' en 'Breng Die Rozen Naar Sandra'.

Ook te boeken : Ali B Op Volle Toeren Live Band

 • 1: keuze uit 2 Gouden Ster-artiesten
 • 2: keuze uit 1 Gouden Ster-artiest en 1 Platina Ster-artiest
 • Line Up: Ali B, Brownie Dutch en/of Brace, 1 gastrapper & 2 oldies
 • Omschrijving: Ali B en liveband brengen de grootste hits uit Op Volle Toeren, afgewisseld met de originele liedjes en remixes door de 'oldies'.
 • Gouden Sterren: Dennie Christian, Armand, Imca Marina, Anneke Groenlöh, Bonnie St. Claire, Ben Cramer, Ronnie Tober, Margriet Eshuis

 • Platina Sterren: George Baker, Corry Konings, Lenny Kuhr

Boeken of een optie plaatsen voor Ali B Op Volle Toeren?

Voor meer informatie over Ali B Op Volle Toeren kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Ali B Op Volle Toeren

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Shows van TV on tour om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 25849 mensen

Specificaties van Ali B Op Volle Toeren

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief B-set / M-set
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Ali B Op Volle Toeren

Ali B heet voluit Ali Bouali en is op 16 oktober 1981 in Zaanstad geboren. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. In Amsterdam-Oost en Amsterdam de Pijp maakt hij kennis met hiphop. Ali is niet de jongen van de computerspelletjes, hij hangt het liefst dagenlang op straat. Samen met zijn neef zwerft hij door de buurt en vermaakt hij zijn vrienden met verhalen en grappen. Door Osdorp Posse raakt hij bekend met de hiphop. Hij leert de rhymes van de nummers van Osdorp Posse uit zijn hoofd en ontwikkelt zo een nieuw talent: rappen.

Na een tijdje andermans teksten te hebben nagerapt, begint Ali zijn eigen teksten te schrijven. Dat slaat goed aan bij de jongens uit de buurt waardoor hij gemotiveerd raakt door te gaan. Op zijn veertiende verhuist hij met zijn moeder en zijn broer naar Almere. Daar geeft hij zijn eerste echte optreden voor maar liefst 400 mensen. Het publiek is enthousiast en Ali weet dat dat het begin is van iets moois. Onder de naam Ali B, een verwijzing naar de manier waarop criminele Marokkanen in de pers worden aangegeven, treedt hij overal en nergens op. Zijn roem is snel stijgende, iedereen heeft het over 'die lijpe Mocro' of 'Ali Baba', zoals Ali B ook wel wordt genoemd, met zijn drukke, energieke optredens. In 2002 wordt hij genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland. Die nominatie heeft hij te danken aan het feit dat hij één van de weinigen in Nederland is die Hip Hop en komedie zo goed weet te combineren. Hij verliest de finale ternauwernood van zangeres Corey, maar zijn naam is gevestigd.

Twee maanden later tekent hij een deal met Warner Music. Die deal mondt uit in de release van de single 'Waar gaat dit heen'. De aanvragen voor optredens stromen daarna binnen. Ali B staat overal. Daarin verschilt hij van veel andere rappers. Het maakt hem niet uit waar hij moet optreden zolang hij zijn boodschap maar kan overbrengen en de mensen aan het lachen kan maken. Na 'Waar gaat dit heen', besluit hij samen met zijn management een eigen label te starten. Zijn debuutalbum 'Ali B vertelt het leven van de straat' scoort erg goed en Ali begint een gelijknamige theatertour. Tijdens deze cabaretvoorstelling neemt hij het publiek mee naar de multiculturele straten van Nederland.

Je kunt 2004 echt het jaar van Ali B noemen. Hij treedt maar liefst zes keer op in een uitverkochte Kuip tijdens de Zien tour van Borsato. Het album Leven van de straat wordt het best verkochte hiphopalbum van 2004. . Hij scoort een nummer een hit met Marco Borsato met het nummer "Wat zou je doen". Hij sleept de ene prijs na de andere prijs in de wacht. Zo heeft hij een Essent Award, de Megaward, een Zilveren Harp, de Popprijs, Dutch Urban Award en twee Mobo awards en een TMF Award gewonnen.

Het succes lijkt zich in 2005 op dezelfde voet voort te zetten, het nummer "Leipe Mocro Flavour" komt op 2 binnen in de top 100. Hij reist in 4 maanden maar liefst naar 7 ontwikkelingslanden voor de documentaire Rap Around the World in opdracht van Plan Nederland. Deze documentaire wordt uitgezonden bij MTV en is tevens verbonden aan een lespakket dat maar liefst op 900 scholen wordt ingezet. Hij wint als Marokkaan de kidschoice award voor beste kaaskop en zijn theatervoorstelling gaat maar liefst in 80 theaters in reprise. Daarnaast maakte hij in opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming een matineevoorstelling voor nog eens 30 voorstellingen. Ali B is tevens de eerste rapper ter wereld die een eigen wassenbeeld heeft. Het wassenbeeld is te zien in Madame Tussauds, dat gevestigd is aan de Dam in Amsterdam.

In 2006 released hij zijn tweede album "Petje Af!" De eerste 2 singles van dit tweede album zijn top 5 hits (Ghetto en Rampeneren). Hij wint opnieuw een tmf award voor beste Urban act.

In 2007 lanceert hij samen met School TV en de Klimaatcampagne HIER de nationale klimaatles. Dit is een campagne gericht op het basisonderwijs om kinderen bewust te maken van de klimaatsverandering. De campagne is gelinkt aan de single ‘Dit gaat fout'. Met de campagne zijn 1 miljoen kinderen bereikt. Samen met de Opposites bracht Ali B de straathit ‘Je weet zelluf' uit. Eind 2007 scoorde Ali samen met Yes-R, Darryl en Gio een hit met 'Groupie Love'.

In 2008 reisde Ali samen met Sjaak naar Marokko, waar ze de internethit 'Niks te maken' opnamen. Ali liet zien dat hij de baas is door als eerste letterlijk 101 Barz te rappen in het programma '101 Barz'. Enkele maanden later verbaasde Ali iedereen door zelfs 202 Barz te rappen. Samen met Sjaak scoorde Ali een hit met het nummer 'Baas'. Daarnaast heeft Ali B op middelbare scholen in Nederland gesdiscussieerd en opgetreden met Switch Now. Dit is een initiatief van Ali B en de HIER Klimaatcampagne, dat scholieren een podium biedt om hun stem te laten horen over het klimaatprobleem. Ali was dit jaar tot slot twee seizoenen op TV te zien als presentator in zijn eigen show: 'De flat van Ali B'.

In januari en februari 2009 presenteert Ali B samen met het Holland Symfonia-orkest een spetterende gezinsshow op diverse locaties in Nederland: Ali Baba en de 80 muzikanten. In april vertrekt Ali als ambassadeur van Via del Mondo naar Colombia en speelt Ali zijn theatershow 'Wie Ali zegt moet B zeggen' van november 2009 tot en met februari 2010.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Ali B Op Volle Toeren

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ali B Op Volle Toeren kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.