Biografie van Pascal de Vormer - Nederlandstalige zanger

Pascal de Vormer is een zanger, producer, componist en tekstschrijver uit Utrecht.
De geboren en getogen Utrechter, is al sinds jaar en dag geen onbekende meer in de muziekindustrie. Komende uit een muzikale familie te weten: De vormers is muziek hem met de paplepel ingegoten en op 5 jarige leeftijd is hij al met muziek maken begonnen in een drumband. Later heeft Pascal de muziekschool doorlopen en is daarna in het bruiloften en feesten circuit terecht gekomen.
Op 18 jarige leeftijd is Pascal zijn eigen opnamestudio begonnen en heeft daarin veel voor zichzelf opgenomen maar ook voor vele andere artiesten.

Pascal heeft naast voor zich zelf en de band De Vormers voor vele artiesten liedjes geschreven. o.a. voor Rob Ronalds, Stef Ekkel, Danny Nicolay, Lucas en Gea, Dario en Rob Zorn.

Eind 2010 tekende Pascal de Vormer een contract bij platenmaatschappij Blue Ocean Records.
In november 2010 kwam Pascal met zijn eigen hit “Denk niet dat ik niet aan je denk.” De track behaalde de Single top 100 en stond daar weken genoteerd. Begin 2011 volgde de single “Jacqueline” en in het voorjaar van dat jaar de cover “Drink rode wijn” ook die twee nummers stonden genoteerd in de Single top 100.
In september 2011 is de nieuwe single van Pascal uitgekomen met de titel “Zonder jou” een cover van “Ohne Dich” van de Duitse formatie Münchener Freiheit. Erik Mesie scoorde er met de Nederlandse versie in 1986 een top 10 hit mee.

Pascal hoopt met “Zonder jou” op zijn vierde top 100 notering als zanger.
Naast zijn eigen nummers brengt Pascal tijdens optredens covers ten gehore. Dit van volks- en feestmuziek tot de commerciële popnummers.