Ben Cramer

Ben Cramer boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Ben Cramer.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Wie de Clown zegt, zegt Ben Cramer, Vrede, Alles is anders, De oude muzikant, Desiree ZaiZiaZiaZai?
Dat is Ben...

Maar wie musical zegt..zegt ook Ben Cramer.
Ben heeft hoofdrollen vertolkt in o.a. The Phantom of the Opera, Evita, Chicago, Aida, Chess, Beauty and the Beast en "op hoop van zegen". Vanaf januari 2011 weer een hoofdrol (dijkgraaf Van den Heerick ) in "1953 de musical" ( een verhaal over de watersnoodramp ).

Het repertoire van Ben is groot, net zoals de mogelijkheden waar u Ben voor kunt inzetten

Vanzelfsprekend brengt hij zijn oude bekende hits, maar zingt hij ook evergreens, ballads en dance-classics. Deze veelzijdige zanger / entertainer is inzetbaar voor ieder evenement

Ben Cramer heeft maar liefst 21 hits op zijn naam staan

Hij zit meer dan 40 jaar in het vak maar heeft nog steeds de zelfde kracht en gedrevenheid als toen hij net begon, en dat is zeker te merken tijdens zijn optredens.

 • Tape optreden 30 tot 40 minuten
 • Spectaculaire openings of verrassingsact als The Phantom of the opera
 • Ben is ook in te zetten als gastheer voor uw evenement, gepaard gaande met spetterende optredens.
 • Tevens optreden mogelijk met (bekende) zangeres m.b.t. zingen van duetten etc.
 • Aanpasbaar repertoire voor ieder evenement en doelgroep. bijv. musical highlights, Hits van toen en nu, Las Vegas repertoire, bijna alles is mogelijk met het ongelooflijk brede stemgeluid van Ben

Boek Ben Cramer nu ook met de Senioren Show - Kent U Deze Nog?

Boeken of een optie plaatsen voor Ben Cramer?

Voor meer informatie over Ben Cramer kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Ben Cramer

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 49771 mensen

Specificaties van Ben Cramer

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief A-set / M-set
 • Begeleiding: 1 persoon
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW.

Reviews voor Ben Cramer

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 9.

Lions Live

 • Door: Rob Bosma
 • Locatie: Maassluis
 • Datum:

Super optreden. Goed geregeld door JB Productions.

Waardering:

9,0

Biografie van Ben Cramer

In 1965 vindt Cramer in The Sparklings, voorheen de Rhythm Boys, een begeleidingsgroep en richt zich op zowel Engels- als Nederlandstalig repertoire. In 1966 maken Ben Cramer & The Sparklings aan het eind van het jaar hun tv-debuut bij het NCRV-programma Twien. In 1967 wordt Cramer prof en dingt mee in een aantal internationale songfestivals waaronder Knokke (België) en Sopot (Joegoslavië). Daarna wint Cramer diverse prijzen op de grote songfestivals in Innsbruck, Rio de Janeiro, Sofia, Athene, Tokyo en Oostende. Ook scoort hij zijn eerste Top 10-hit met het nummer “Zai Zai Zai”, een Nederlandse vertaling van Suddenly You Love Me van The Tremeloes. Het album “Ben Cramer And The Sparklings” verschijnt vervolgens.

In 1968 verschijnen er drie singles waarvan “Help Myself” in juli de Top 10 bereikt. In juli 1971 scoort Ben Cramer zijn grootste hit met het klassieke levenslied De Clown. In december herhaalt het succes zich met de single Vrede. In 1973 ,net terug van een tournee door Australië, vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Hij bereikt met het liedje De Oude Muzikant slechts een dertiende plaats, maar scoort er in maart wel een hit mee. Op hetzelfde moment staat een een tweede single, “Veronica Vrij”, ook in de hitparade. De single is opgenomen ter gelegenheid van de dreigende verdwijning van de zeezender Radio Veronica. Cramer ontpopt zich als een fervent actievoerder en verdedigt de zender tijdens de Tweede Kamerdebatten in Den Haag. In november 1974 bereikt “Winter” de 14e plaats in de hitparade. Twee albums verschijnen: “Een Groot Uur Ben Cramer” en “Ben Cramer”. In de jaren tachtig heeft hij vele hitjes in de top40.

Hij zet in 1992 zijn eerste stappen in de musicalwereld in de Belgische en Amerikaanse productie Evita waar hij de rol vervuld van Juan Peron. Bij de musical Chicago van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen speelt hij de rol van advocaat. Ook werkt hij mee aan de musical Heijermans van het Amsterdams Volkstoneel. Van 1993 Tot in 1996 is Cramer vierhonderd keer te zien als The Phantom in de musical The Phantom Of The Opera, een enorm commercieel kassucces van Andrew Lloyd Webber, geproduceerd door Joop van de Ende. De CD In Balans met Cramers' eigen vertalingen van Franstalige chansons verschijnt. Ben Cramer speelt de rol van Juan Perón in de Nederlandse bewerking van de musical Evita. In oktober 1996 is Cramer te zien in een bijrol in de film De Zeemeerman. Begin 1998 komt de cd “Grease And Others” uit. Cramer vertolkt hierop nummers uit de gelijknamige musical en zingt ook rock ‘n’ roll-klassiekers. De zanger speelt de rol van Dirk de Boer in De Tijdaffaire, een musical ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Rabobank. De cast bestaat verder uit onder meer Liesbeth List, Adèle Bloemendaal en Danny de Munk. In 1999 wordt op 25 oktober in Carré in Amsterdam het vijfde Sterrengala georganiseerd. Ben Cramer verleent met onder anderen Freek de Jonge en Carry Tefsen zijn medewerking aan deze benefietavond. De opbrengst ervan is bestemd voor lokale sportverenigingen.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Ben Cramer

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ben Cramer kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.