Britt en Ymke vragen bn’ers hemd van het lijf

17/10/2012

Britt en Ymke lopen inmiddels alweer even mee in bn’er land, maar een eigen interviewprogramma is een nieuwe stap in hun prille tv-carrière. Ze zijn nog zo groen als gras als het op interviewen aankomt en kunnen wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Voor hun nieuwe programma ‘Britt en Ymke stellen vragen’, dat dinsdag 23 oktober van start gaat, gaan ze dan ook te rade bij hun collega BN’ers met talloze vragen.

Om te beginnen moet er een goed programma komen, maar wanneer is een programma goed en hoe word je een goede interviewer? In de eerste aflevering gaan zij hiervoor met de moeder der talkshows in gesprek: Catherine Keyl. Ook overvallen de dames René van der Gijp, aangezien hij zich publiekelijk nogal negatief uitliet over hun plannen voor een talkshow. Matthijs van Nieuwkerk staat heel hoog op hun lijstje, zij zetten alles op alles om hem als gast voor hun talkshow binnen te halen. Ook praten ze met Peter van der Vorst en strikken zij tv-professor Bert van der Veer voor een gesprek.
 
Ook andere zaken die met het BN’er-schap te maken hebben, komen in ‘Britt en Ymke stellen vragen’ voorbij. Hoe kleed je je bijvoorbeeld als BN’er en wie bepaalt eigenlijk wat je draagt? Hoe ga je om met je imago? Maak je als BN’er kans op een serieuze relatie en hoe vind je iemand die echt voor jou gaat? Hoe ga je met geld om als je dat nog nooit hebt gehad en wat doe je als je wordt gevraagd voor een naaktreportage in de Playboy? En dan de pers die ineens met je wil praten, hoe ga je daarmee om? Hoe blijf je gezond? En vooral: hoe blijf je BN’er?
 
Kortom, Britt en Ymke worstelen met allerlei vragen. Hopelijk brengen geroutineerde BN’ers en aanverwante deskundigen hen verder in hun nieuwe vak. In ‘Britt en Ymke stellen vragen’ ziet de kijker hoe zij er alles aan doen om antwoorden op de talloze vragen te krijgen. Dat doen zij zowel op locatie als in hun eigen studio. Dan is het nog maar de vraag wat ze met alle informatie doen en of ze het ter harte nemen. Want Britt & Ymke zouden Britt & Ymke niet zijn als hun interviews straks toch nog alle kanten opgaan…
 
Uitzending: RTL 5, vanaf dinsdag 23 oktober, tussen 20.30 en 21.30 uur.