Frank van Etten

Frank van Etten boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Frank van Etten.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140
Frank van Etten, de getalenteerde zanger, begon zijn muzikale reis met de release van zijn debuutsingle "Pluk alle sterren" in 2002. Regionale zenders omarmden deze release, waardoor het de aandacht trok van een breed publiek. Zijn tweede single, "Geluk", volgde met veel airplay, maar het was de derde single, "Leef als een zigeuner", die voor de grote doorbraak zorgde. Deze meeslepende hit veroverde niet alleen Amsterdamse kroegen maar ook de Spaanse costa's, waar men uit volle borst meezong. Tot op de dag van vandaag blijft deze single een absolute hit.

Debuutalbum: "De weg naar geluk''

Frank's debuutalbum, getiteld "De weg naar geluk", vloog meer dan 20.000 keer over de toonbank. Het succes zette zich voort met het tweede album, "Voor altijd samen", gelanceerd in april 2004. De single "Waar ze voor leeft" leidde de weg, terwijl "Deze nacht ben jij van mij" ook afkomstig was van dit album.

Een nieuw hoofdstuk: "Zo ben ik"

In de lente van 2005 onthulde Frank zijn derde album, "Zo ben ik", geproduceerd door de gerenommeerde John van de Ven, bekend van successen met onder andere Andre Hazes. Dit album bood een frisse kijk op Frank's muzikale veelzijdigheid.
 
In januari 2007 werd het vierde CD-album van Frank van Etten uitgebracht, getiteld "Mijn Gevoel". Het bevatte meeslepende tracks, waaronder de zomerhit "Een lange hete zomer" uit de zomer van 2006.

Diversiteit in samenwerkingen met Frank van Etten

Frank van Etten is niet alleen een getalenteerde zanger, maar ook een begaafd songwriter. Hij heeft diverse songs en teksten geleverd voor bekende artiesten. Opvallend is zijn samenwerking met R&B zanger Brace, waaruit het prachtige nummer "Donker zonder jou" ontstond.
 
Ontdek de veelzijdigheid en muzikale rijkdom van Frank van Etten op deze webpagina. Laat je meevoeren door zijn unieke geluid en ontdek waarom hij een onbetwiste autoriteit is in de muziekwereld.

Boeken of een optie plaatsen voor Frank van Etten?

Voor meer informatie over Frank van Etten kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Frank van Etten

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 60685 mensen

Specificaties van Frank van Etten

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Frank van Etten

Frank van Etten viert dit jaar niet alleen zijn 10-jarig jubileum als volkszanger maar maakt , na vele tegenslagen op zowel zakelijk als privé-vlak, ook schoon schip. De volkszanger, die vorig jaar nog een gouden plaat in ontvangst mocht nemen voor zijn debuut-single ‘Leef als een zigeuner’ tekende onlangs een nieuwe platendeal en management contract bij Cloud 9 Music, het label van oa Leonie Meijer, Jennifer Ewbank, Rachel(Jr Songfestival), Twarres en New Kids.

Frank: Ik heb de afgelopen tien jaar vaak zakelijk verkeerde beslissingen genomen zakelijk en ben veel verkeerde mensen tegen het lijf gelopen waarvan ik dacht dat ze het beste met me voor hadden. Ik heb in al die jaren veel verloren, maar ben gelukkiger geworden door alles wat me wijzer heeft gemaakt. Dat ik na tien jaar een Platen/Management deal zou rekenen met een stabiele maatschappij dat had ik nooit durven dromen. Ik ben dankbaar en nu al zeer tevreden over de samenwerking met Cloud9 Music.

Al op 12-jarige leeftijd begon de nu 30-jarige Frank met zingen en nam deel aan verschillende zang- en talentenshows, waar hij vaak eerste werd. Frank nam zang- en danslessen en kwam door zijn vader tijdens één van zijn optredens in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink, die eerder songs schreven voor oa André Hazes en Corry Konings. Met dit duo nam Frank zijn eerste nummers op en sleepte meteen zijn eerste platencontract binnen. Tien jaar geleden verscheen zijn debuutalbum ‘De weg naar geluk’, die meer dan 20 duizend keer over de toonbank ging.

Er volgden in de loop der jaren nog vier albums en Frank zong duetten met artiesten als Sugar Lee Hooper, Jacques Herb en R&B-zanger Brace.

De laatste jaren kende Frank veel tegenslag. Hij kampte met stemproblemen, kreeg de Mexicaanse griep en twee jaar geleden brandde zelfs zijn woonwagen af waar hij met zijn vrouw Irma en zoontjes Jamy en Mike woonde. Inmiddels is de zanger verkast naar Apeldoorn en heeft hij zijn eigen studio waarin hij niet alleen liedjes schrijft voor zichzelf, maar ook voor veel collega-artiesten onder wie Rob Zorn en Jacques Herb. Ook nieuw talent wijst Frank graag de weg in muziekland.

De opnames van ‘Leef als een zigeuner’ zijn inmiddels al meer dan een half miljoen keer bekeken op You Tube en ook uit de volle agenda met optredens blijkt nog steeds dat Frank razend populair is. En twee jaar geleden werd in Assen zelfs een café naar de sympathieke zanger vernoemd, ‘Het Frank van Etten Zing Mee Café’.

Samen met producer Edwin van Hoevelaak (Nick&Simon/Jeroen van der Boom/Wolter Kroes) en zijn nieuwe label, werkt Frank aan zijn zesde album, dat na de zomer gaat uitkomen. De eerste single ‘Geef mij vannacht’, de voorloper van het album, werd een dikke hit en stond wekenlang in de Top 20 van de Single Top 100 en de Top 5 van de Nederlandstalige hitlijsten. In augustus verscheen de single ‘Kijk naar de zon’ van Frank, geschreven door Fluitsma &Van Tijn.


Frank: Ik heb jaren gewerkt met Hennie Thijssen, de man die voor mij ‘Leef als een zigeuner’ schreef, de grootste kroegen hit van de afgelopen jaren. Dit liedje bracht me datgene waar ik als kind van droomde. Ik heb veel geleerd van Hennie en zal zijn perfectie en schrijftalent niet gauw vergeten. Nu anno 2012 een nieuw album en een nieuwe samenwerking met Edwin van Hoevelaak. Zo normaal als hij is, en zo ongelooflijk goed kan hij produceren en schrijven. Heerlijk om met deze man te mogen werken. Dit is misschien wel het mooiste project van de afgelopen 10 jaar. Het album gaat echt een Frank van Etten-album worden , maar meer volwassen en moderner. Het blijft volks zoals ik altijd heb gedaan en waar ook mijn hart ligt, maar iets meer pop, zeg maar levenspop!

Frank scoorde in 2012 maar liefst 3 TOP 5 –Hits in de Nederlandstalige Top 30:

  • Geef mij vannacht
  • Kijk naar de zon
  • Vader en zoon


Zijn laatste single door Frank zelf geschreven single ‘Vader en zoon’ staat inmiddels op nummer 2 in de Nederlandstalige Top 30. Dit nummer is een ode aan zijn zoontje Mike, die hij een aantal jaren geleden bijna verloor door een ongeluk. Van Etten heeft het bijna verliezen van zijn zoon verwerkt door te schrijven.“

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Frank van Etten

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Frank van Etten kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.