Racoon grote winnaar bij 3FM Awards

13/04/2012

Donderdagavond 12 april zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. De 3FM luisteraars beloonden de band Racoon met drie awards: voor Beste Single, Beste Album en Beste Artiest Pop.

Go Back To The Zoo kreeg twee awards, net zoals Gers Pardoel. Beste zangeres is Ilse DeLange en de award voor beste zanger was voor Waylon.

De 3FM Awards zijn de enige echte radioprijzen van Nederland. De 3FM luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen ook de uiteindelijke winnaars. Ruim een half miljoen stemmen werd uitgebracht.

De 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show waren optredens te zien van Trijntje Oosterhuis, Waylon, The Kyteman Orchestra, Caro Emerald, Gers Pardoel, Go Back to the Zoo, Racoon en nieuwe talenten Yori Swart, Anna Verhoeven en Chagall.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2012:

Beste artiest pop : RACOON

Beste artiest rock : GO BACK TO THE ZOO

Beste artiest dance: ARMIN VAN BUUREN

Beste artiest hiphop: DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Beste artiest alternative: DE STAAT

Beste zanger: WAYLON

Beste zangeres: ILSE DELANGE

Beste band: GO BACK TO THE ZOO

Beste single: RACOON – NO MERCY

Beste album: RACOON – LIVERPOOL RAIN

Beste live act: KANE

Beste nieuwkomer: GERS PARDOEL

3FM Serious Talent Award: GERS PARDOEL

Schaal van Rigter (meest gedraaide NL single): MISS MONTREAL – WISH I COULD

3FM Awards 2012

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse bands en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens een liveshow vanuit De Gashouder in Amsterdam. De uitreiking van de Awards is het hoogtepunt van de Week van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2012. Op vrijdag 13 april blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars. Zaterdag 14 april wordt de herhaling van de 3FM Awards op Nederland 3 uitgezonden om 23.20 uur. De 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Bron:shownu.nl

Boeking of een optie plaatsen voor Racoon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Racoon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.