Racoon

Racoon boeken of huren? | JB Productions © Bibian Bingen

Racoon boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Racoon.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Sinds de bij iedereen bekende megahit 'Love You More' (2005) heeft de band op zo ongeveer alle grote festivals, waaronder Pinkpop en Lowlands, gestaan en deden ze uitverkochte zalentours. 

Al 15 jaar een band van formaat en ongekende populariteit

Succesalbum ‘Liverpool Rain’ bevatte maar liefst vijf dikke (radio)hits. De band wist diverse 3FM Awards in de wacht te slepen, ontving veel exposure op radio en tv, en beleefde een intens seizoen met een goed gevulde concertagenda op de mooiste festivals. Voor de film Alles Is Familie schreef Racoon hun eerste Nederlandstalige hit ‘Oceaan’, waarvoor de band in 2013 wederom een 3FM Award ontving. Maar ook wist Racoon ‘beslag te leggen’ op awards in de categorie Beste Band en Beste Artiest Pop. Datzelfde jaar werd de band tijdens festival Noorderslag uitgeroepen tot winnaar van de Popprijs.

Dus of het nu gaat om het ontroeren van het Nederlandse theaterpubliek of om het (festival)publiek massaal te laten meezingen; een optreden van Racoon is gegarandeerd een succes.

Boeken of een optie plaatsen voor Racoon?

Voor meer informatie over Racoon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Racoon

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 102644 mensen

Specificaties van Racoon

 • Tijdsduur: 1 x 60 minuten
 • Geluid: exclusief
 • Begeleiding: 4 personen
 • Reiskosten: inclusief door Nederland
 • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Racoon

Liverpool Rain

Plots stonden de songs in hun blote kont op straat
Bart van der Weide
 
Wat doe je bij je vijfde plaat, als je al meer dan tien jaar meedraait aan de Nederlandse top en als je jezelf wéér moet bewijzen? Dan loop je tegen een muur op in die zoektocht naar Het Beste Liedje. Daarna ga je kibbelen met elkaar. En vervolgens vind je jezelf opnieuw uit. Met dank aan een Belg.
 
Het is producer Wouter Van Belle die zich halfweg 2010 mocht ontfermen over de nieuwe nummers van Racoon. Van Belle is de man die Mia van Gorki tot een nederhit kneedde, die het debuut van Novastar vormgaf en die Axelle Red aan een internationale carrière hielp. Wat zou-ie doen met Racoon? « De preproductie verliep zoals altijd met Michel Schoots (Urban Dance Squad),» vertelt frontman Bart van der 
Weide. « Na die preproductie was het tijd voor de definitieve productie en trokken we met een zak vol herwerkte liedjes naar Wouter. Maar die liedjes stonden dus al gauw weer in hun blote kont op straat. » Van Belle deed wat hij eerder al zo vaak deed:  throw out the recipe, zoals Van der Weide zingt in ‘Took A Hit’. Het resultaat is een  uitgekieperde zak vol liedjes, die met chirurgische precisie weer in elkaar gestoken 
werden en voorzien van prachtige arrangementen. 
 
Vandaag staan de bewijzen blakend van gezondheid op de gang: Racoon heeft zichzelf heruitgevonden, na dertien jaar en vier platen. Verder volwassen geworden, met bredere schouders, aldus de arts. Elf liedjes staan er op dat nieuwe album. Titeltrack ‘Liverpool Rain’ klinkt groots en meeslepend, vooruitgeschoven single ‘No 
Mercy’ klinkt verdomd groovy met die blazerspartij, slotsong ‘Better Be Kind’ knipoogt  in al zijn paradoxen onheilspellend. 
 
Rest de vraag waarom een album van een Hollandse band met een Belgische hoes (tip: René Magritte) een Britse stad in zijn titel voert. Welaan, daar is een waterdichte verklaring voor. ‘Liverpool Rain’ is een rechtstreekse verwijzing naar die Britse tournee in 2009, toen weer en sfeer ferm tegenvielen, waarna de band tóch weer de 
drive vond om verder te gaan, nota bene in de historische Cavern Club. Van der Weide: « Voor een propvolle zaal, zo bleek. Al mijn twijfels waren direct verdwenen. Zingen en spelen in een bandje is het enige wat ik wil.» En dus ging Racoon verder, in de voetsporen van The Fab Four als het ware. Want het nieuwe album werd deels opgenomen in de Abbey Road Studio's, meer precies in – jazeker - Studio 2, waar ook The Beatles hun beste werk inblikten. De magie is hoorbaar op ‘Liverpool Rain’. Compleet met arrangementen door het London Chamber Orchestra en Andrew Powell (Alan Parsons Project, Kate Bush) is het een plaat die verrast én omhelst als een warme plensbui. Een plaat die opslorpt en niet meer loslaat. Een plaat die samen 
met de groep volwassen is. Een plaat die intussen al meer dan 85 (!) weken in de hoogste regionen van de sales charts vertoeft, onlangs nog opnieuw op #1? Een plaat waarvan er intussen al 80,000 exemplaren over de toonbank vloegen en die 
daarmee flink op weg is naar dubbel platina status. Een plaat waarvan single “No Mercy” op #4 belandde van de meest gedraaide nummers op de Nederlandse radio  in 2011.
 
En ook in 2012 bleef Racoon verrassen.
Eind maart stonden ze voor het eerst - compleet met strijkers en blazers - in een ruim van tevoren uitverkochte Heineken Music Hall. 
 
De maand erna slepen ze maar liefst drie 3FM Awards in de wacht: naast de Award voor Beste Pop Band viel Racoon ook in de prijzen met Beste Album (voor “Liverpool Rain”) en Beste Single (voor “No Mercy”).
 
En in november valt hen ook een prestigueuze Gouden Harp te beurt, waarmee de bandleden bekroond worden voor hun prestaties als songschrijvers en componisten.
 
En terecht. Want diezelfde maand verbazen en ontroeren ze ook met de eenmalige Nederlandstalige single “Oceaan” geschreven voor de film “Alles Is Familie”. Het nummer is een instant hit en prijkt nog steeds op de playlists van vrijwel ieder radio station.
 
In deze periode kondigt Racoon ook haar 15-jarige jubileum aan. Een verjaardag die gevierd wordt met de release van het boek “Racoon: Alles Voor Het Liedjes” door Kick Uitgevers en met de aankondiging van 2 jubileumshows in de lente van 2013: eentje in de Heineken Music Hall Amsterdam en eentje in Klokgebouw Eindhoven. 
Beide shows verkopen in een mum van tijd uit. Des te meer reden voor een extra jubileumshow in de Americahal in Apeldoorn, waarvoor de tickets op 11 januari ll. in verkoop gingen.
 
En tenslotte volgde op 12 januari 2013 nog de ultieme kers op de taart, wanneer Racoon ook nog eens de Popprijs 2012 in ontvangst mag nemen en daarmee de pool mag vervoegen van Nederlands meest invloedrijke popartiesten.
 
Racoon Revisited
 • In 1997 opgericht door Bart van der Weide (zang, mondharmonica) en gitarist Dennis Huige. In de daaropvolgende maanden komen Stefan de Kroon (bas) en Paul Bukkens (drums) erbij. In januari 2000 tekenen de vier Zeeuwen voor hun debuutalbum ‘Till Monkeys Fly’, in een productie van Michel Schoots. ‘Feel Like Flying’ wordt megahit op 3FM en de omschrijving die het gevoel van de groep het best vat.
 • Na concerten op Parkpop en Lowlands, neemt Racoon in 2001 het tweede album ‘Here We Go, Stereo!’ op.
 • In 2004 levert het album ‘Another Day’ de monsterhit ‘Love You More’ op. De plaat gaat platinum, de band bereikt de status van topgroep in Nederland. Een status die bevestigd wordt door een Edison Music Award. FC Arsenal wordt die zomer ongeslagen kampioen van Engeland, de Olympische Zomerspelen vinden plaats in Athene, en Racoon beleeft een waanzinnig drukke festivalzomer.
 • Na een succesvolle theatertournee in 2006 mag de groep de buitenlucht weer opsnuiven, en hoe. Racoon goes America, om er samen met The Lemonheads te touren.
 • 2008 brengt het vierde album ‘Before You Leave’, eveneens goed voor edelmetaal al van bij de massale voorverkoop. Drie singles van het album zijn favorieten van de radio.
 • Het nieuwe album ‘Liverpool Rain’ verschijnt op 6 mei 2011 bij platenfirma PIAS. De eerste club show in Paradiso Amsterdam op 12 mei was op een dikke week reeds geheel uitverkocht. Optreden deed de band daarna ook nog op een resem Nederlandse festivals om dan in het najaar terug de clubs in te duiken.• Van eerste single “No Mercy” werden intussen maar liefst 50,000 exemplaren verkocht, goed voor platina. Het nummer eindigde op #4 in het lijstje van de meest gedraaide nummers in 2011.
 • In maart 2012 staat Racoon voor het eerst in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Deze XL show met strijkers en blazers was reeds ruim van tevoren compleet uitverkocht.
 • In april 2012 ontvangt Racoon maar liefst drie 3FM Awards: Beste Pop Band, Beste Album en Beste Single.
 • In XL bezetting treedt Racoon eind mei 2012 ook aan op het hoofdpodium van Pinkpop en geeft daar meteen het startschot voor een gevulde festivalzomer.
 • De Liverpool Rain Theatertournee gaat van start eind september 2012 ongeveer gelijktijdig met de release van het boek “Racoon: Alles Voor Het Liedje” door Kick Uitgevers waarmee de 15de verjaardag van Racoon in de kijker wordt gezet.
 • In november 2012 valt Racoon niet alleen een Gouden Harp te beurt, maar verrassen de heren ook met hun eerste (en enige) Nederlandstalige nummer “Oceaan”, geschreven voor de film ‘Alles Is Familie’. Het nummer is een instant hit.
 • Op 12 januari 2013 mag Racoon tenslotte ook nog de prestigiueze Popprijs 2012 in ontvangst nemen en wordt het jubileumjaar dus alvast met stijl en bravoure ingezet. Want 2013 zal geheel in het teken staan van de 15de verjaardag van de band. Er staan maar liefst 3 grote jubileumshows op het programma: de shows op 17 maart in Heineken Music Hall Amsterdam en Klokgebouw Eindhoven waren in een mum van tijd uitverkocht, de tickets voor de show in de Americahal te Apeldoorn gingen net in verkoop en gaan ook als zoete broodjes de deur uit. Het spreekt voor zich dat deze shows bol zullen staat van alle grote hits uit de carrière van Racoon. En dat zijn er wel wat. Goed voor een bijna 2-uur durned spektakel.

Tracklisting Liverpool Rain

1.- 2014
2.- No Mercy
3.- Took A Hit
4.- Freedom
5.- Liverpool Rain
6.- Little Down On The Upside
7.- Don’t Hold Me Down
8.- Happy Thoughts
9.- No Story To Tell
10.- Don’t Give Up The Fight
11.- Better Be Kind
Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Racoon

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Racoon kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.