Negende plaats Songfestival voor Anouk

21/05/2013

Negende plaats Songfestival voor Anouk

Anouk kan trots zijn. Met een prachtige negende plek heeft ze Nederland zaterdagavond weer teruggebracht op de Songestifalkaart. De zangeres kan met opgeheven hoofd naar huis.
 
Winnen hoefde van haar ook niet zo nodig, zo liet ze vooraf optekenen in de media, want daar hangen dan weer zoveel verplichtingen aan vast. Met de finaleplaats was haar doel al bereikt.
 
Ook de TROS had eerder aangegeven winst niet zo te zien zitten, omdat het winnende land automatisch organisator voor het volgende jaar is en dat kan aardig in de papieren lopen. Gemiddeld is een land zeker tien miljoen euro kwijt. Maar daar hoeven we het hoofd voorlopig dus niet over te breken.
 
Anouk imponeerde al tijdens de eerste halve finale, toen ze weliswaar een beetje nerveus begon, maar de vakjury en de rest van Europa op de knieën kreeg met haar serene luisterliedje Birds. Ze zong Nederland er voor het eerst in negen jaar weer mee naar de finale. Meteen gold ze als een van de favorieten, zo werd duidelijk na een rondje langs de bekende bookmakers, die haar van meet af aan een plek in de top-10 toebedeelden.
 
Slimme Anouk heeft er nooit een geheim van gemaakt het Eurovisie-circus te gebruiken om haar nieuwe album te lanceren. Ze heeft dan ook niet alleen Nederland, maar vooral zichzelf steviger op de kaart gezet van de Europese muziekindustrie. Birds heeft inmiddels z’n weg in diverse Europese hitlijsten gevonden. Met name in de Scandinavische landen doet ze het goed.
 
Ook in eigen land schoot ze deze week meteen weer terug naar de koppositie van de hitlijsten, waar ze in maart na de release van Birds ook al op was beland

Anouk eindigde als 6e in de halve finale

Anouk heeft dinsdag de zesde plaats behaald in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat werd zaterdagavond na de grote finale van het liedjesfestijn onthuld. De zangeres sleepte 75 punten in de wacht met haar nummer Birds. Dat was genoeg voor een plek in de top tien en plaatsing voor de eindstrijd.
 
Anouk werd tijdens de uitslag van de eerste halve finale als laatste winnaar bekendgemaakt. Daarmee plaatste Nederland zich sinds 2004 weer eens voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Denemarken pakte dinsdag de meeste punten: 167. Het land won het Songfestival uiteindelijk ook.
 
Anouk eindigde zaterdagavond op plek negen met 114 punten. De zangeres is 'bijzonder tevreden' met haar prestatie in het Zweedse Malmö.

Anouk trots op plek in top 10

Anouk is blij met hoe alles is gelopen en trots op haar plek in de top 10. Dat liet een woordvoerster van de TROS zaterdagavond weten.

"Het eerste doel was om een plek in de finale te bemachtigen en daarna wilden we graag in de top 10 eindigen. Dat is gelukt', vertelt ze. "We zijn blij met alle punten die we hebben gehad."
 
Anouk en haar team toastten na afloop op de goede uitslag. Vandaag vliegt het gezelschap terug naar Nederland. "Anouk wil nu ook wel graag naar huis, want twee weken haar kinderen missen vond ze best lang."

Boeking of een optie plaatsen voor Anouk live met band

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Anouk live met band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.