Anouk nieuws !

17/05/2013

Anouk als dertiende in finale

Anouk treedt zaterdag namens Nederland als dertiende op in de finale van het Eurovisiesongfestival. Frankrijk opent de avond. De organisatie heeft de volgorde van de 26 finalisten bekendgemaakt.

Nederland is daarmee precies halverwege de finale gepland, na Armenië en voor Roemenië. België is als zesde aan de beurt.
 
Ierland is het laatste deelnemende land dat zaterdag optreedt voor de puntentelling begint.

Anouk Topper bij Bookmakers

Volgens de verschillende wedkantoren eindigt Anouk zaterdag in elk geval in de top zes, achter favoriet Denemarken en Oekraïne, Rusland, Duitsland en Noorwegen.
 
In geen jaren kwamen we voor op de lijsten van de ‘bookies’. Sterker nog, een finaleplaats leek überhaupt volledig onbereikbaar. Maar toen kwam Anouk en nu is alles anders. Nederland heeft last van ‘Songfestivalkoorts’ en ‘onze’ Anouk gaat winnen.
 
In Zweden, waar de Eurovisie Songfestivalkaravaan dit jaar is neergestreken, hebben ze Anouk ook al zo hoog zitten. De winnares van vorig jaar, Loreen, riep Birds na de eerste halve finale uit als dé favoriet.
 
Aan de Zweedse wedlijsten te zien krijgt ze veel bijval. ‘Nederländerna’ prijkt hier op nummer 6, met 16 tegen 1. Dat betekent dat als Anouk wint, je 16 keer je inleg krijgt. (1 Kroon is 12 eurocent).
 
Anouk doet het sowieso goed bij de bookmakers. Het bekende wedkantoor Unibet noteert de Haagse met 15 euro op een vierde plek. Als ze zaterdag wint, kan dat de bieders dus een leuk extra zakcentje opleveren.

Den Haag plant warm onthaal voor Anouk

De gemeente Den Haag is van plan Anouk feestelijk te verwelkomen in de stad. Wat Den Haag in petto heeft voor de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival, wordt volgens een woordvoerder vrijdagmiddag duidelijk.

"Wat dat inhoudt zal in de loop van vrijdagmiddag in de stad te zien zijn", vertelde een woordvoerder aan Omroep West. "Wat we precies gaan doen is nog geheim." Ook als Anouk er zaterdagavond niet in slaagt de 58e editie van het Songfestival te winnen, krijgt ze een warm onthaal in haar geboortestad.
 
Den Haag ziet het ook wel zitten om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren. Het winnende land is het jaar daarop verantwoordelijk voor de organisatie. Ook Amsterdam en Rotterdam worden genoemd als mogelijke locaties voor het liedjesfestijn, mocht Anouk zaterdag winnen.
 
Anouk vertegenwoordigt Nederland met het nummer Birds. Dinsdagavond veroverde ze een finaleplaats. Voor het eerst sinds 2004 doet Nederland weer mee met de eindstrijd van het Songfestival.

Tros denk aan feestje voor Anouk op Schiphol

De TROS wil mogelijk een feestje op Schiphol organiseren voor Anouk. Ook het management van de zangeres, die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, voelt wel wat voor een onthaal op Schiphol.
 
"We zijn heel blij met de support en Oranjegekte in Nederland", zegt Anouks manager tegen Novum Nieuws. Hij moet echter wel toegeven dat ze in Malmö weinig merken van de Songfestivalkoorts in Nederland.
 
Of het feestje op Schiphol er daadwerkelijk komt, is nog niet duidelijk. De TROS weet nog niet of er ook een partijtje komt als Anouk zaterdagavond de finale niet wint. Schiphol zelf weet nog van niets, zegt een woordvoerder. "Het is wel de bedoeling dat wij op de hoogte worden gebracht."