Anouk door naar de finale Songfestival

15/05/2013

Anouk heeft dinsdagavond genoeg punten gehaald om door te gaan naar de finale van het Eurovisie Songfestival.

De laatste keer dat ons land in de finale stond, was in 2004. Re-Union eindigde uiteindelijk met het nummer Without You op de 20e plaats. Nadat in 2011 de 3JS afvielen in de voorronde was ons land recordhouder met zeven keer op rij geen finaleplaats. Vorig jaar slaagde ook Joan Franka er met haar enorme indianentooi niet in genoeg stemmen te halen.

Anouk maakte zich geen zorgen

Anouk heeft niet in de rats gezeten toen ze zo lang moest wachten op het bericht dat ze door was naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat zei ze tijdens de persconferentie voor de finalisten.

Voor Anouk het woord kreeg werd ze uitgebreid toegejuicht door de aanwezigen in de zaal. “Ik was niet ongerust”, zei ze. “Dat klinkt misschien arrogant. Ik zag de cameramensen steeds in mijn richting komen, dus ik dacht dat het wel goed zou komen.”

Zaterdag Finale Songfestival met Anouk

Zaterdag neemt Anouk het op tegen de andere finalisten. De finale trekt naar verwachting 150 miljoen kijkers. Samen met een vakjury kunnen zij een stem uitbrengen op hun favoriete artiest. Zij bepalen ieder 50 procent van de stemmen. Landen mogen geen punten aan zichzelf geven. De winnaar organiseert volgend jaar het songfestival.

Artiestenbureau JB Productions wenst Anouk succes in de finale.

Boeking of een optie plaatsen voor Anouk live met band

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Anouk live met band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.