Rel rondom Songfestivalnummer Anouk

27/02/2013

Vorige week werd bekend dat Anouk met het nummer Birds Falling Down naar het Eurovisie Songfestival in Malmö Zweden gaat. Zondag bracht de Haagse zangeres in Utrecht voor het eerst een kort fragment uit het lied ten gehore. Dat dacht iedereen tenminste. Nu blijkt dat ze het in november 2011 al voor Giel Beelen zong.

“Op 11 november 2011 heeft Anouk mij in de uitzending een stukje laten horen van Birds, de track die zij nu op het Songfestival zal zingen. Maar nu blijkt dat zoiets eigenlijk niet mag met een Songfestivalnummer. Wanneer het nummer voor 1 oktober al een keer ten gehore is gekomen, wordt hij gediskwalificeerd. Dat zou wel erg vervelend zijn”, aldus Beelen in zijn ochtendshow op 3FM.

De DJ besluit om Songfestivalkenner Cornald Maas te bellen. Hij denkt dat het allemaal wel mee zal vallen, als hij de inzending van Anouk vergelijkt met een aantal nummers die in het verleden wel toe zijn gelaten. De blondine heeft bovendien niet het hele nummer gezongen, maar slechts een deel. In Duitsland deed zich eerder dit jaar een soortgelijk iets voor. De organisatie van het Songfestival, de EBU, besloot dit nummer wel toe te staan.

Boeking of een optie plaatsen voor Anouk live met band

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Anouk live met band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.