Nederland in eerste halve finale Songfestival

18/01/2013

Nederland moet de finale van het Eurovisie Songfestival zien te bereiken op 14 mei. Anouk, de Nederlandse inzending, zit in de eerste helft van de eerste halve finale, is donderdag bepaald tijdens de loting.

Anouk moet Nederland naar de finale van het zangfestijn in het Zweedse Malmö zien te loodsen. Dat lukte de afgelopen acht jaar niet. De tweede halve finale vindt plaats op 16 mei. De finale is twee dagen later, op 18 mei.

 Anders dan andere jaren bepaalden dit jaar de producers de exacte volgorde bepalen van de optredens, om zo een betere mix van de aangeboden nummers te krijgen. Voorheen gebeurde het bepalen van de volgorde nog via een loting.

Anouk zal namens Nederland het in de eerste halve finale tegen in totaal 15 landen opnemen. In de eerste helft treft ze Denemarken, Kroatië, Oekraïne, Oostenrijk, Slovenië, Estland, Rusland, Litouwen, Servië, Ierland, Wit Rusland, Cyprus, Montenegro, België en Moldavië. In deze ronde mogen ook vast-deelnemende landen Engeland, Zweden en Italië meestemmen.

In de tweede halve finale nemen dus Letland, Azerbeidzjan, Malta, IJsland, San Marino, Macedonië, Finland, Bulgarije, Israel, Noorwegen, Albanië, Hongarije, Zwitserland, Georgië, Griekenland, Armenië en Roemenië het tegen elkaar op. In deze ronde mogen vast-betalende landen Frankrijk, Spanje en Duitsland meestemmen.

Eerder vandaag werd ook het thema van het festival van dit jaar onthult: “We Are One”.

Boeking of een optie plaatsen voor Anouk live met band

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Anouk live met band kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.