Opnieuw scoort Gebroeders Ko-cover in Duitsland

10/08/2012

Niet alleen in Nederland, maar ook bij onze oosterburen zijn de Gebroeders Ko razend populair. Deze week komt opnieuw een cover van het Nederlandse feestduo binnen in de Duitse ‘Top 100’.

Mickie Krause maakt namelijk een entree op #32 met ‘Nur noch Schuhe an’, een cover van de Gebroeders Ko-hit ‘Alleen maar schoenen aan’ (#6) van vorig jaar. Daarmee is de populaire Duitse zanger nog slechts zes plaatsen verwijderd van zijn grootste hit ‘Zehn nackte Friseusen’, zijn debuutnotering uit 1999. Vorig jaar bereikte hij bovendien al de 27ste plaats in de Duitse hitlijst met ‘Schatzi, schenk mir ein Foto’, zijn cover van de Gebroeders Ko-klassieker ‘Schatje, mag ik je foto?’ (#10) uit 2008.

Buiten die twee hits, hadden nog enkele nummers van de Gebroeders Ko succes in Duitsland. Zo scoorde Markus Becker samen met Ko & Ko een hitje met ‘Helikopter’ (#52) en schreef het duo het nummer ‘Wo kenn ich dich her’ voor BB Jürgen. Bovendien scoorde oud-profvoetballer Norbert Dickel na het behaalde landskampioenschap van Borussia Dortmund nog een hit met ‘Borussia, schenk uns die Schale’, zijn cover van ‘Schatje, mag ik je foto?’.

En daarmee is het succes van de Gebroeders Ko in Duitsland nog niet voorbij. Het tweetal heeft inmiddels samen met Mickie Krause al een nieuwe versie opgenomen van ‘Nur noch Schuhe an’ en gaat ter promotie in september en oktober weer enkele grote Duitse televisieshows doen. Daarnaast zijn de door de Gebroeders Ko geschreven nummers ‘Hé lekker ding’ en ‘Hé schatje hé’, die in november zullen worden uitgebracht, al in het Duits opgenomen en hopen ze in 2013 bij onze oosterburen te gaan scoren met hun eerste eigen Duitse single, die eveneens al is opgenomen.

Ook de Nederlandse fans worden intussen niet vergeten door het feestduo. Nadat de Gebroeders Ko in juni hun twaalfde top tien-hit scoorden met ‘Oranje springt’ (#9), hebben ze inmiddels al een nieuwe versie uitgebracht van ‘Ik heb ’n toeter op m’n waterscooter’, hun #18-hit uit 2002, waarmee ze maar liefst een halfjaar genoteerd stonden in de ‘Mega Top 100’.

Tekst: Ivo Schimmel

Boeking of een optie plaatsen voor Gebroeders Ko

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Gebroeders Ko kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.