Dutch Divas

Dutch Divas boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Dutch Divas.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Twee fantastische zangeressen besloten in het voorjaar van 2000 om hun krachten te bundelen. De Dutch Divas waren geboren. Marga Bult en Maggie McNeal bogen samen op een ongekend lange ervaring (waaronder zes deelnames aan het Eurovisie Songfestival) en dat is te merken ook!

Show Dutch Divas

Hun spetterende show is samengesteld uit gekend wereldrepertoire en eigen stukken, overgoten met een hedendaagse muzikale saus, die gecreëerd werd door top arrangeurs, musici en producers.

Uniek is dat Marga en Maggie samen meer dan 50 hitnoteringen hebben gehad en dat hun entertainmentervaring schier eindeloos is. Solistisch, maar ook als frontladies bij 'Babe' en 'Mouth & McNeal' hebben zij all-over-the-world concerten gegeven en shows verzorgt.
 

Boeken of een optie plaatsen voor Dutch Divas?

Voor meer informatie over Dutch Divas kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Dutch Divas

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zanggroepen / Bands om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 30790 mensen

Specificaties van Dutch Divas

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Dutch Divas

MARGA BULT:

Marga Bult werd op 2 juli 1956, als Marga Groeneveld in het Twentse Lattrop, als oudste van 6 kinderen geboren. Zingen en dansen is, van jongs af aan, een niet weg te denken deel van haar leven. Als 6 jarig meisje vertolkt Marga al rolletjes in plaatselijke musicals en concertuitvoeringen.
Als ze 12 jaar is wint ze, zichzelf begeleidend op de ukelele, een talentenjacht in Meppel en sleept daarmee haar 1e platencontract bij RCA binnen.
"Twee witte duiven" is Marga's eerste single waarmee ze o.a. optreedt in Ria Bremer's succesvolle televisie programma "Stuif-es-in". Meer singles volgen waaronder ook een Duits talige. Die single zorgt ervoor dat Duitsland "Marga aus Holland" leert kennen via het populaire ZDF hitprogramma Die Drehscheibe.
In Nederland is Marga o.a. te zien in het door Johnnie Hoes gepresenteerde tv programma "Een lach en een traanshow" waar zij zich, zonder enige schroom, laat begeleiden door het vermaarde Vara dansorkest o.l.v. Charlie Nederpelt.
Als teenager blijft Marga haar zang aspiraties in binnen en buitenland, combineren met haar middelbare school.

Als ze 17 is begint ze met haar opleiding als verpleegkundige en combineert ze studie en stages met het zingen in diverse popbands en orkesten. In 1979 vormt zij samen met ex Teach Inn zangeres Marianne Wolsink het duo Tulip en brengen ze onder die naam een aantal singles uit. In 1980 ontmoet Marga tijdens een optreden Peter Koelewijn die haar vraagt auditie te doen om de, door het vertrek van Gemma van Eck opgevallen plaats in de populaire meidengroep Babe in te nemen. Samen met 220 andere kandidaten doet Marga auditie en wordt de nieuwe leadzangeres.
Met haar intrede in Babe hangt Marga haar verpleegsteruniform aan de wilgen om zich professioneel en fulltime met haar passie te gaan bezighouden.
Babe scoort in de periode tot en met 1986 16 hits ( o.a. Indian Habbits, Dolly the Doll, Together in love again) en treedt jaarlijks tussen de 250 en 300 keer op.
In 1983 wordt Babe verkozen tot de populairste meidengroep van ons land en ontvangt in 1984 de award voor best geklede meidenformatie van Nederland.
In heel Europa is Babe een graag geziene gast waarvan talloze optredens in vrijwel alle Europese landen getuigen. Maar ook buiten de Europese grenzen is Babe populair. Concerten worden gegeven in Maleisië, Libanon, Korea, Indonesië, Pakistan, Zuid-Afrika, Thailand en Kenia.
In 1986 besluiten Marga, Margot en Rita te stoppen en ontvangen zij een platina plaat voor meer dan 500.000 verkochte platen.

Marga besluit solistisch verder te gaan en wordt in 1987 gevraagd om ons land op het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. In Brussel behaald Marga (om internationale redenen getransformeerd naar Marcha) een verdienstelijke 5e plaats met het door Peter Koelewijn geschreven en door de legendarische Rogier van Otterloo gedirigeerde "Rechtop in de Wind". In Brussel wordt Marga tevens verblijdt met de door de internationale pers uitgeloofde award voor meest populaire zangeres van het festival.
Het succes brengt Marga naar veel Europese landen waarbij ze in Stockholm
(namens de Scandinavische landen) een gouden plaat ontvangt voor de vertaling
"Lost in galeforce ten".
Als soliste brengt zij diverse titels uit waarvan enkele de tipparade bereiken. Een grote hit blijft uit maar heeft geen consequenties voor haar altijd volle agenda. Intussen haalt ze haar HBO management diploma en volgt ze de Media Academie.
In 1989 wordt Marga gevraagd een wekelijks radioprogramma bij RTV Oost te gaan samenstellen en presenteren en wordt ze vast panellid in het door Karin Bloemen gepresenteerde VARA programma "Zeg 't maar".
Marga trouwt, krijgt 3 kinderen maar gaat onverdroten door. Samen met Dennie Christian host zij het eerste TV-Oost muziekprogramma "Altijd maar Draaien". Twee seizoenen is zij vast panellid bij het NCRV programma "Zo vader zo Zoon" en in het midden van de negentiger jaren presenteert zij 140 "De Droogkap" talkshows bij Veronica. Eveneens voor Veronica maakt zij gedurende een seizoen een spirituele talkshow samen met het medium Jomanda.
In 1996 begint Marga bij Tros TV en presenteert zij 3 seizoenen het succesvolle programma "Let's Make Music". In die tijd maakt zij tevens een aantal muziekspecials waaronder één met Frans Bauer en Julio Iglesias.
In 2000 formeert Marga, samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal, de damesgroep De Dutch-Divas.

In 2005 besluit Sandra Reemer de groep te verlaten en wordt ze opgevolgd door Justine Pelmelay. Zij houdt het na negen maanden voor gezien.
Marga en Maggie besluiten samen als duo verder te gaan.
Vanaf mei 2004 maakt Marga, als vast panellid, deel uit van het wekelijkse TV Oost programma "Forum". Vanaf augustus 2005 vormt Marga, samen met Maggie MacNeal, Gemma van Eck en Wim Rijken de vaste cast van de Zonnebloem Musical "Diva's in Nood". Tot en met mei 2006 worden er ruim 80 voorstellingen in de diverse Nederlandse theaters gegeven.
In 2006 verkiest trendwatcher Klaus van den Berg Marga tot "Hottest Showbizz Diva" van dat jaar. Het prestigieuze blad Squeeze wijdt aan deze "vleiende" titel een 8 pagina's trendy reportage.
Eveneens in dat jaar maakt Marga haar acteerdebuut in de spraakmakende TV-Oost soap "Van jonge Leu en oale groond".
Als ambassadrice van de stichting "Kans voor een Kind" zet zij zich in voor lichamelijk en geestelijk zieke kinderen.


MAGGIE MACNEAL:

Maggie MacNeal wordt op 5 mei 1950 in Tilburg geboren als Sjoukje Lucie
van 't Spijker. Maggie groeit op in een gezin met twee broers. Ze is nog jong als zij in haar vrije tijd aan een klassieke zangopleiding begint. Niet kort hierna neemt ze haar eerste plaatje op, als sopraan,in het
Aalsmeerskoor. Net zeventien jaar besluit Maggie in de ziekenverzorging te gaan. Al snel komt ze erachter dat de hectiek en gehaastheid van het personeel, die niet echt veel tijd lijken te hebben voor de patienten, niets voor haar is. Na onder andere in een fotoatelier te hebben gewerkt komt Maggie via een uitzendbureau op kantoor terrecht.
Als ze op een avond meezingt in een discotheek, regelt een D.J.dat Maggie een auditie bij platenmaatschappij Phonogram mag doen. Bij Phonogram is men al snel onder de indruk van de stemkwaliteiten van Maggie. In 1971 neemt Maggie met producer Hans van Hemert onder de naam Maggie MacNeal haar eerste single "I heard it through the grapevine" op en verschijnt hiermee op TV in het popprogramma "Eddy Ready Go". De single wordt geen hit, maar als zij later dat jaar aan zanger Willem Duyn wordt gekoppeld is het legendarische duo Mouth & MacNeal geboren. Mouth & MacNeal scoren in Nederland negen top 10 hits, waaronder twee nummer een hits: "How do you do" en "Hello-A". Het blijft echter niet bij Nederland alleen want in heel Europa scoort het duo grote hits en zelfs in Amerika bereikt "How do you do" een top 10 notering. Alleen in de USA worden al meer dan een miljoen exemplaren van "How do you do" verkocht. Dit resuleert in een gouden plaat. In 1973 doen Mouth & MacNeal mee aan het prestigieuze songfestival van San Remo. Het nummer "Ah l amore" wordt er eervol tweede. Als Mouth & MacNeal in 1974 mee doen aan het Eurovisie Songfestival behalen zij achter ABBA en Gigliola Cinqquetti een derde plaats met "I
see a Star". Ook dit nummer wordt een grote hit in Europa met een nummer 8 notering in Engeland. Vele tours volgen met grote namen als de Mud, Sweet, Middle of the road .Na vele zilveren, gouden, platina platen en allerelei andere Internatonale prijzen,waaronder een Edison en de Gouden Leeuw, valt het duo eind 1974 uit elkaar. Maggie gaat solo verder onder de naam Maggie MacNeal. Samen met man
Frans Smit stort ze zich op het schrijven van eigen nummers en met veel succes. Haar eerste solosingle "Nothing else to do" wordt gelijk gebombardeerd tot Alarmschijf bij Radio Veronica. Het nummer bereikt in Nederland de 25e plaats in de Top 40. Ook Japan toont belangstelling voor Maggie MacNeal en het nummer wordt dan ook in dit land succesvol uitgebracht! Maggie vestigt definitief haar naam als zangeres, componist/songwriter met de wonderschone ballade "When you're gone". Met dit nummer laat Maggie zien dat zij een zangeres van internationale allure is. Het nummer bereikt in Nederland een nummer 3 notering. Niet alleen Nederland is onder de indruk van Maggie, maar ook landen zoals Brazilie raken in de ban van het prachtige stemgeluid van de zangeres en het nummer. When you're gone wordt in Brazilie gebruikt als titelsong van een drama soap. Het nummer bereikt vervolgens een nummer 1 notering. Maggie weet 7 weken lang deze koppositie vast te houden en laat zelfs de Rolling Stones qua verkoop ver achter zich! Demis Rousos raakt zo gecharmeerd van de compositie, dat deze het nummer ook covered!. De carriere van MacNeal raakt in een stroomversnelling. Ze wordt door de Popfoto en de Hitkrant uitgeroepen tot Beste Zangeres. Toch neemt Maggie ook de tijd om haar medewerking te verlenen als backing vocal bij o.a Herman Brood, Jan Akkerman, Q.B. & the Blizzards en Sweet d'Buster. Tijdens het project "Zing je Moerstaal" wordt Maggie gevraagd een nummer te schrijven voor dit project. Het al eerder door haar zelf geschreven "Dr Brian" wordt door Teun de Winter vertaald naar "Terug naar de kust". Weer een dikke top 10 hit is het gevolg. Het nummer wordt een evergreen!!!
Als haar eerste Album "Maggie MacNeal" verschijnt, wordt deze binnen mum
van tijd goud!. Al in 1977 doet Maggie MacNeal mee aan het Nationale Songfestival met het poëtische "Jij alleen". Het nummer eindigt als derde bij de Nationale Voorronden. Het met een edison bekroonde album "Fools together" verschijnt en het gelijknamige lied wordt op single uitgebracht en bereikt een elfde plaats in de top 40.
Ook Amerika komt in de ban van de Nederlandse zangeres. Maggie wordt dan ook gevraagd om de titelsong , "Winter in Berlin", van de fim met Henry Fonda , "The Biggest Battle" op tenemen.. Een jaar later wordt Maggie gevraagd om "The one and only" optenemen. De titlesong van de gelijknamige film met Henry Winkler (the Fonz uit de populaire serie "Happy Days") bereikt de Bubbling Under in Amerika. Slechts een plaats verwijderd van haar tweede Top 100 notering in de Verenigde Staten. Platenmaatschappij Warner Brothers ziet dat de tijd rijp is om MacNeal in Amerika te gaan lanceren. Producer Michael Lloyd ,die ook grote successen voor Debbie Boone, Shaun Cassidy en Leiff Garret heeft geschreven, wordt aangetrokken om dit te
bewerkstelligen. Kosten noch moeite worden gespaard en de vermaarde Hudson Brothers worden ingehuurd om de backing vocals voor hun rekening tenemen.
Het album Nighttime wordt in 1979 in Nederland uitgebracht. Dit drukke jaar wordt Maggie ook gevraagd om optetreden bij de 75 jarige verjaardag van koningin Juliana. Speciaal voor deze gelegenheid componeert Maggie het nummer "Ooh", wat ze samen met kinderen van diverse internationale scholen zingt. In hetzelfde jaar krijgt Maggie het verzoek om Nederland in 1980 te gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Samen met man Frans Smit worden er diverse composities geschreven, uiteindelijk valt de keuze op haar eigen compositie "Amsterdam". Maggie MacNeal staat bij de bookmakers torenhoog als favouriet voor de eindoverwinning genoteerd. Uiteindelijk behaalt "Amsterdam" een schitterende 5e plaats. Het nummer
"Amsterdam" is nu nog steeds de meest gecoverde compositie van Maggie
MacNeal. In 1983 schrijft Sjoukje de title song voor de Nederlandse film, "Moord
in extase" met Joop Doderer en Ron Brandsteder. Als dochter Sanne in 1984 wordt geboren, besluit Maggie om het even rustiger aan te doen en zich vol op het moederschap te storten. Even goed verschijnt er in 1985 de single "You are my hope".
In de periode 1991-1994 wordt Maggie door de TROS gevraagd om de TV programma"s "Winnen of Wegwezen" en later het zeer succesvolle programma
"Karaoke Show TV" te presenteren. Van dit laatste programma worden 42 afleveringen gemaakt! Het presenteren doet Maggie onder haar eigen naam Sjoukje Smit. Een hele uitdaging voor de veelzijdige zangeres om eens niet te zingen, maar te gaan presenteren. Toch blijft de muziek bij Maggie kriebelen "Heel verliefd" wordt voor Gerard Joling geschreven als een van de inzendingen voor het Nationale Songfestival het nummer wordt, net als "Marionette" van Maribelle in 1987, tweede. Het schrijven van Nederlandstalige teksten bevalt Maggie zo goed, dat er een Nederlandstalig album met de titel "Leuk voor later" wordt uitgebracht. In 1999 verschijnen er twee singles van Maggie. Het mooie "Only love" en het duet "Old friend" met Katrina Leskanich (winnares Eurovisie Songfestival 1997). Samen met ex-Babe zangeres Marga Bult en Sandra Reemer begint Maggie in 2000 de Dutch Divas. Een schot in de roos! Anno 2006 is de belangstelling voor een van Nederlands beste zangeressen nog steeds niet afgenomen. In Brazilie is "When you are gone" opnieuw uitgebracht en in Amerika is niemand minder dan Jon Secada erg gecharmeerd van Maggie's opname van een van zijn stukken.Over een mogelijke samenwerking worden momenteel contacten gelegd. Naast alles wat Maggie doet, componeert en produceert ze ook voor anderen. Bovendien is haar komisch acteertalent opgevallen bij diverse theaterproducenten.
Wellicht ligt er voor deze muzikale duizendpoot nog een carriere als
actrice in het verschiet. 

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Dutch Divas

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Dutch Divas kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.