Marga Bult en Jan Tuijp starten nieuwe band

30/11/2012

Jan Tuijp gaat weer spelen in een nieuwe band. "Samen met Marga Bult, Jan Rietman, Herman Brood-hitschrijver Dany Lademacher, drummer Ton op 't Hof, saxofonist Jan Kooper en gitarist Albert Deinum vorm ik rock-'n-rollband Rock & R'All Stars", vertelt de Volendamse bassist aan De Telegraaf.

Jan Rietman nam het initiatief om een nieuwe band te vormen. "Ik wilde weer gewoon een gezellige rock-'n-rollband met alleen maar ervaren lieden", vertelt de pianist. "Weer werken met mensen die vanuit passie spelen."

Tuijp was in eerste instantie niet van plan om weer aan de slag te gaan als muzikant. Sinds hij stopte met BZN reist hij met zijn vrouw de wereld rond. "Pas toen Jan Rietman aangaf dat we met een hele club rasmuzikanten een gelegenheidsformatie zonder strakke optreedschema's zouden worden, veranderde mijn houding. En toen ik de namen van de anderen hoorde helemaal."

Tuijp voelt zich helemaal op zijn plek in de rock-'n-rollband. "En weet je wat ik het allermooiste vind? Dat je niet meer hoeft te kijken naar de deur van de zaal om te zien of er genoeg volk binnenkomt", vertelt de 64-jarige basgitarist. "Het moet niet meer, het mag. Dat onbezorgde gevoel heb ik een tijdje moeten missen, maar heb ik weer terug. Ik geniet nu van elke noot die ik op mijn basgitaar speel!"

Boeking of een optie plaatsen voor Marga Bult

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Marga Bult kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.