Marga Bult

Marga Bult boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Marga Bult.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Marga Bult maakt eerst furore als leadzangeres bij de groep Babe en daarna als Marcha op het Eurovisie Songfestival waar zij in 1987 met het nummer Rechtop in de Wind de 5e plaats behaalt.

Daarna maakte ze jaren deel uit van de groep Dutch Diva's waarmee ze zelfs een hit scoorde met het nummer From New York to LA.

Tegenwoordig werkt ze naast de Dutch Diva's solo en is haar optreden een feest der herkenning.

Het repertoire van Marga Bult bestaat onder andere uit hits als

 • This Is My Life
 • Rechtop In De Wind
 • Listen To The Music
 • Drunken Sailer
 • Songfestival Medley
 • Amsterdam
 • Dansen In De Zon
 • Country Medley

Boek nu ook de speciale Seniorenshow van Marga Bult

Tevens heeft Marga een speciale Seniorenshow voor bejaarden-, verzorgings-, en verpleeghuizen ontwikkeld die al jaren succesvol is bij onder andere Omroep Max. Ook daar maakt ze een feest van met een repertoire dat is aangevuld met Nedelandstalige Medleys en indien gewenst met een heuse bingo waarbij zij zelf voor de prijzen zorgt.

Naast Marga Bult kun je bij ons ook andere Bekende Artiesten boeken.

Zo hebben we een ruim aanbod in:

Klik op bovenstaande links om direct naar de overzichten te gaan.
Prijzen weten? Vraag hier direct onze prijslijst aan.

Direct Artiesten boeken, bekijk ons overzicht.

Boeken of een optie plaatsen voor Marga Bult?

Voor meer informatie over Marga Bult kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Marga Bult

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 66988 mensen

Specificaties van Marga Bult

 • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
 • Geluid: Inclusief een M-set
 • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Marga Bult

Marga Bult werd op 2 juli 1956, als Marga Groeneveld in het Twentse Lattrop, als oudste van 6 kinderen geboren. Zingen en dansen is, van jongs af aan, een niet weg te denken deel van haar leven. Als 6 jarig meisje vertolkt Marga al rolletjes in plaatselijke musicals en concertuitvoeringen. Als ze 12 jaar is wint ze, zichzelf begeleidend op de ukelele, een talentenjacht in Meppel en sleept daarmee haar 1e platencontract bij RCA binnen.

Marga's doorbraak in Nederland

"Twee witte duiven" is Marga's eerste single waarmee ze o.a. optreedt in Ria Bremer's succesvolle televisie programma "Stuif-es-in". Meer singles volgen waaronder ook een Duits talige. Die single zorgt ervoor dat Duitsland "Marga aus Holland" leert kennen via het populaire ZDF hitprogramma Die Drehscheibe.
In Nederland is Marga o.a. te zien in het door Johnnie Hoes gepresenteerde tv programma "Een lach en een traanshow" waar zij zich, zonder enige schroom, laat begeleiden door het vermaarde Vara dansorkest o.l.v. Charlie Nederpelt.
Als teenager blijft Marga haar zang aspiraties in binnen en buitenland, combineren met haar middelbare school.

Marga stopt met haar werk en gaat professioneel zingen

Als ze 17 is begint ze met haar opleiding als verpleegkundige en combineert ze studie en stages met het zingen in diverse popbands en orkesten. In 1979 vormt zij samen met ex Teach Inn zangeres Marianne Wolsink het duo Tulip en brengen ze onder die naam een aantal singles uit. In 1980 ontmoet Marga tijdens een optreden Peter Koelewijn die haar vraagt auditie te doen om de, door het vertrek van Gemma van Eck opgevallen plaats in de populaire meidengroep Babe in te nemen. Samen met 220 andere kandidaten doet Marga auditie en wordt de nieuwe leadzangeres.
Met haar intrede in Babe hangt Marga haar verpleegsteruniform aan de wilgen om zich professioneel en fulltime met haar passie te gaan bezighouden.

Babe scoort in de periode tot en met 1986 16 hits ( o.a. Indian Habbits, Dolly the Doll, Together in love again) en treedt jaarlijks tussen de 250 en 300 keer op. In 1983 wordt Babe verkozen tot de populairste meidengroep van ons land en ontvangt in 1984 de award voor best geklede meidenformatie van Nederland. In heel Europa is Babe een graag geziene gast waarvan talloze optredens in vrijwel alle Europese landen getuigen. Maar ook buiten de Europese grenzen is Babe populair. Concerten worden gegeven in Maleisië, Libanon, Korea, Indonesië, Pakistan, Zuid-Afrika, Thailand en Kenia.
In 1986 besluiten Marga, Margot en Rita te stoppen en ontvangen zij een platina plaat voor meer dan 500.000 verkochte platen.

Marga besluit solistisch verder te gaan

In 1987 wordt ze gevraagd om ons land op het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. In Brussel behaald Marga (om internationale redenen getransformeerd naar Marcha) een verdienstelijke 5e plaats met het door Peter Koelewijn geschreven en door de legendarische Rogier van Otterloo gedirigeerde "Rechtop in de Wind". In Brussel wordt Marga tevens verblijdt met de door de internationale pers uitgeloofde award voor meest populaire zangeres van het festival.
Het succes brengt Marga naar veel Europese landen waarbij ze in Stockholm
(namens de Scandinavische landen) een gouden plaat ontvangt voor de vertaling
"Lost in galeforce ten".

Als soliste brengt zij diverse titels uit waarvan enkele de tipparade bereiken. Een grote hit blijft uit maar heeft geen consequenties voor haar altijd volle agenda. Intussen haalt ze haar HBO management diploma en volgt ze de Media Academie.
In 1989 wordt Marga gevraagd een wekelijks radioprogramma bij RTV Oost te gaan samenstellen en presenteren en wordt ze vast panellid in het door Karin Bloemen gepresenteerde VARA programma "Zeg 't maar".
Marga trouwt, krijgt 3 kinderen maar gaat onverdroten door. Samen met Dennie Christian host zij het eerste TV-Oost muziekprogramma "Altijd maar Draaien". Twee seizoenen is zij vast panellid bij het NCRV programma "Zo vader zo Zoon" en in het midden van de negentiger jaren presenteert zij 140 "De Droogkap" talkshows bij Veronica. Eveneens voor Veronica maakt zij gedurende een seizoen een spirituele talkshow samen met het medium Jomanda.
In 1996 begint Marga bij Tros TV en presenteert zij 3 seizoenen het succesvolle programma "Let's Make Music". In die tijd maakt zij tevens een aantal muziekspecials waaronder één met Frans Bauer en Julio Iglesias.

Dutch Diva's 

In 2000 formeert Marga, samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal, de damesgroep De Dutch-Divas. In 2005 besluit Sandra Reemer de groep te verlaten en wordt ze opgevolgd door Justine Pelmelay. Zij houdt het na negen maanden voor gezien.
Marga en Maggie besluiten samen als duo verder te gaan.
Vanaf mei 2004 maakt Marga, als vast panellid, deel uit van het wekelijkse TV Oost programma "Forum". Vanaf augustus 2005 vormt Marga, samen met Maggie MacNeal, Gemma van Eck en Wim Rijken de vaste cast van de Zonnebloem Musical "Diva's in Nood". Tot en met mei 2006 worden er ruim 80 voorstellingen in de diverse Nederlandse theaters gegeven.
In 2006 verkiest trendwatcher Klaus van den Berg Marga tot "Hottest Showbizz Diva" van dat jaar. Het prestigieuze blad Squeeze wijdt aan deze "vleiende" titel een 8 pagina's trendy reportage.
Eveneens in dat jaar maakt Marga haar acteerdebuut in de spraakmakende TV-Oost soap "Van jonge Leu en oale groond".
Als ambassadrice van de stichting "Kans voor een Kind" zet zij zich in voor lichamelijk en geestelijk zieke kinderen.

Marga als Ambassadrice

Naast haar werkzaamheden zette Marga zich jarenlang in als Ambassadrice voor de stichting “Kans voor een kind”, Stichting Gichon (Tsjernobylkinderen)en voor de Zonnebloem regio Twente. In 2014 werd ze door Alzheimer NL gevraagd hun ambassadeur te worden.
 
In 2010 vierde ze haar 40-jarig “bezig zijn met muziek” met een groots opgezet jubileumfeest in haar woonplaats Denekamp. Het festijn op het plein werd door ruim 7000 bezoekers uit het hele land bezocht. Meidengroep Babe kwam eenmalig bij elkaar en haar soloplaat -Dansen in de zon- bereikte een 8e plek in de Nederlandstalige hitlijsten. In de Nationale Top 100 kwam deze plaat op plaat op 24.
 
Marga wordt nog veelvuldig gevraagd voor optredens die altijd een feest der herkenning zijn met repertoire als This is my live, Rechtop in de Wind, Listen to the Music, Drunken Sailor, Songfestival Medley, Amsterdam, Dansen in de zon, Country Medley etc. Tevens heeft Marga een speciale seniorenshow voor bejaarden-, verzorgings- en verpleegtehuizen. Ze maakt er een groot feest van met allemaal nederlandstalige medleys en een heuse bingo waarbij zij zelf voor de prijzen zorgt!

Marga 2020 - Corona verpleegkundige

Half maart 2020 besloot zangeres Marga Bult, vanwege het te kort aan verpleegkundige, haar oude beroep als verpleegkundige weer op de te pakken.
Ze verpleegt palliatieve en herstellende Corona besmette patiënten in #ZorghotelUdensDuijn voor BrabantZorg
Kruispunt volgde hoe het Marga verging de afgelopen weken. 

 

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Marga Bult

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Marga Bult kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.