Biografie van Presentatrice Mariska Hulscher

Mariska Hulscher (1964, Delft) studeert in 1989 af als civiel rechtelijk jurist aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij was Sales- en marketingmanager bij een groot telecommunicatiebedrijf en bij een business-to-business uitgeverij. Na een commerciële en marketingcarrière legt zij zich toe op een loopbaan in de journalistiek, de schrijvende pers en de media in het algemeen. Zij werkt o.m. als hoofdredacteur voor het blad Basta, als eindredacteur voor Radio 10 gold magazine en was jarenlang columnist voor o.a. Glossy, Jackie, ANWB Auto, Spits en het Algemeen Dagblad. Daarnaast werkt zij ruim 19 jaar als presentator en producent voor diverse televisiestations. In 2005 start zij met haar compagnon een bedrijf in training en coaching. Gedurende vier jaar gaf zij training, coaching en workshops aan het bedrijfsleven, ondernemers en particulieren. Sinds eind 2008 scheidden hun wegen, Hulscher start de ‘De Relatiecoach’ in Baarn. Zij specialiseert zich in relatie- en scheidingscoaching, zowel zakelijk als privé.

Televisie
Vanaf 1993 tot heden is Hulscher werkzaam als presentatrice/programmamaker bij de Veronica, NCRV, RTL 4, 5 en RTLZ. Zij presenteert voor de NCRV onder meer het 75-jarig Jubileumgala, de indringende reportageserie ‘Hoera een kind’, ‘Gestrand’ en de juridische programma’s ‘De Jury’ en ‘Wat zegt de wet’.  Voor RTL interviewde zij onder andere de zoon van de voormalig Sjah van Perzië, Virgin’s Richard Branson, de wereldberoemde band ‘Boyzone’ en vele andere internationale en nationale sterren. Zij was host van de spraakmakende talkshow ‘Mariska’ en presenteerde zeven seizoenen het succesvolle metamorfoseprogramma ‘LookingGood’. Hulscher presenteert op het zakelijk vlak op RTLZ het programma ‘Met grenzeloze ambitie’, een programma over ondernemers en ondernemersschap en ‘Bedrijf in Beeld.’ Op dit moment presenteert en interviewt Hulscher families voor het programma ‘Het Familieportret’. Dit programma wordt wekelijks uitgezonden op RTL4. Tevens werkt zij aan een nieuwe serie van ‘Bedrijf in Beeld’.

Coach
Hulscher is vanaf 2005 werkzaam als coach, NLP master en RET-therapeut en geeft tevens workshops en lezingen. Haar missie is anderen te helpen om meer inzicht te krijgen in zichzelf en hun eigen unieke doelen te bereiken.  Hulscher is tevens auteur van het coachingboek ‘Ja, ik wil!’ en werkt op dit moment aan haar nieuwe boek over relaties. Hulscher geeft ook workshops en lezingen naar aanleiding van haar boek. Voor meer informatie over De Relatiecoach en het boek ‘Ja, ik wil!’: www.derelatiecoach.nl en www.mariskahulscher.nl

Ambassadeur
Hulscher was drie jaar ambassadeur voor de Borstkankervereniging Nederland, waarvoor zij op eigen initiatief de ‘Sterrenveiling’ organiseerde. Mariska ontving in december 2005 de eerste Award van de Stichting Positief Nederland, voor haar inspanningen voor dit goede doel.

Columnist
Hulscher schrijft al jaren columns voor diverse dag- en weekbladen. Zij schreef o.m. voor Glossy, het Algemeen Dagblad, Spits, Jackie en ANWB Auto. Peter de Jonge (Hoofd Cultuur & Media Algemeen Dagblad) zei over Mariska: ‘een columniste met een scherpe geest en pen, met recht een ontdekking’

Dagvoorzitter en talkshows
Hulscher is regelmatig dagvoorzitter en presenteert en produceert regelmatig talkshows voor het bedrijfsleven. Klanten, relaties en personeel krijgen op deze manier een duidelijker een ander beeld van managers en de directie van het bedrijf. Scherp, informatief en op maat, infotainment in optima forma. Hulscher ontwikkelde onder meer talkshows voor: KPN, Robeco, UMC Utrecht, het Vastgoedcongres Twente, Oosterberg BV, ING, Fondsevent 2008, GMG Uitgevers, het NVSM-congres, en Croon Elektrotechniek.

Inzetbaarheid
Door haar brede ontwikkeling is Hulscher multi-inzetbaar. Zij is in korte tijd in staat zich in te leven in iedere bedrijfscultuur. Hulscher denkt mee met de klant en zijn doelstellingen, ontwikkelt, produceert en heeft ruime ervaring als dagvoorzitter, gespreksleider, interviewer en presentator. Zij spreekt tevens uitstekend Engels en Duits.

Toelichting:
1)    Dagvoorzitterschap

Hulscher zet in haar introductie op een zeer persoonlijke manier de dag goed neer, wat is de opzet, de doelstelling, waarom zijn we hier bij elkaar en wat hopen we gezamenlijk te bereiken? Kernwoorden qua introductie: dichtbij, betrokkenheid, passie, enthousiasme, verbondenheid, business. Mariska praat vanuit haar hart, als vrouw, als mens en als ondernemer. Mariska leidt het publiek door de middag heen, kondigt aan en koppelt kort terug na sprekers en discussie zodat de middag een vloeiend en kloppend geheel wordt. Na de laatste spreker/discussie sluit zij op een passende manier af, met verve, authentiek concluderend, waardoor de aanwezigen een . extra impuls meekrijgen.

2)    Talkshowhost en/of dagvoorzitter
Mariska Hulscher produceert en leidt i.s.m. de opdrachtgever de discussie bijvoorbeeld in de vorm van talkshow op maat. Hulscher heeft zeer veel tv- en bedrijfsmatige ervaring hiermee en kan een informatieve talkshow a la Barend en van Dorp of DWDD creëren, waarbij de volgende kernwoorden van toepassing zijn: openhartig, inspirerend, motiverend, informatief, humor, verbindend en eventueel interactief. De talkshow bestaat uit een aantal elementen bijvoorbeeld het nieuws van de dag van de gasten aan tafel, een aantal stellingen en tot slot ja/nee vragen met een vleugje humor. De ervaring leert dat een sprankelende pittige talkshow aandachtig beluisterd wordt, infotainment op niveau en op maat. Mariska kan naar keuze zowel dagvoorzitter en talkshowhost zijn of alleen de talkshow produceren en presenteren.

3)    Spreekster
Mariska kan ook een van de spreeksters zijn, zij heeft veel ervaring met het geven van workshops, lezingen en motivation speeches. Hulscher is vrouw, ondernemer, coach en auteur van het coachingboek Ja, ik wil!