Biografie van Presentator Marc van der Linden

Er zijn maar weinig mensen die zo met het onderwerp ‘royalty’ zijn vergroeid als Marc van der Linden. Al ruim twintig jaar volgt hij het wel en wee van de Nederlandse koninklijke familie en dat van de andere vorstenhuizen op de voet. Dat leverde vele scoops op. Hij was de eerste die over Máxima publiceerde, ontdekte de buitenechtelijke dochters van prins Bernhard en hij schreef drie bestsellers over de Oranjes. Niet voor niets noemt zelfs Peter van der Vorst hem de ’beste royalty-journalist van Nederland.’

Marc van der Linden is al sinds 2003 een van de vaste royaltydeskundigen van RTL Boulevard, maar begon zijn tv-carrière ooit in de middagshow van Tineke de Nooij. Daarna was hij veelvuldig te zien in De 5 Uurshow van Catherine Keijl. Met Peter van der Vorst maakte hij de serie ’Huis van Oranje’ voor RTL4. Deze reeks kreeg een succesvol vervolg met het door Myrna Goossen gepresenteerde programma ‘Van Koninklijken Huize’ waarin Marc als vaste deskundige optrad.

Hij was daarnaast ook in vele andere televisieprogramma’s te zien in binnen- én buitenland. Zo is hij regelmatig te gast in het Vlaamse programma VTM Royalty en versloeg hij voor RTL Duitsland koninklijke huwelijken en begrafenissen. Bijzonder was zijn medewerking aan de succesvolle Amerikaanse tv-serie “Meet the Royals”, dat op het A & E Network werd uitgezonden. Na jarenlang hoofdredacteur van het tijdschrift Weekend te zijn geweest, is hij nu hoofdredacteur van het tijdschrift Royalty. Hij werkt aan een nieuw boek over prins Bernhard.

De spreekbeurten van Marc van der Linden hebben thema, zoals ’De toekomst van de monarchie in de 21-ste eeuw’ of ’Echte liefde en gearrangeerde huwelijken’. Elke spreekbeurt wordt afgesloten met een vragenronde, waarin aanwezigen hun vragen over royalty en dergelijke kunnen afvuren op Van der Linden.