Biografie van John de Bever

Zingen is de grote passie van rasentertainer John de Bever. Als kind stond hij graag in de belangstelling en op schoolfeesten, verjaardagen en feestjes zong het kindersterretje al de sterren van de hemel. In 1980 is ‘Johnny’ ontdekt door niemand minder dan Pierre Kartner. John’s kinderdroom ging in vervulling toen zijn eerst uitgekomen single ‘Als ik later eens trouw’ een regelrechte hit bleek te worden. Meer dan 100.000 exemplaren zijn er van deze single over de toonbank gegaan, John’s naam was gevestigd!

Naast zingen had John nog een grote passie: voetbal. Op zijn 16e besloot John 100% te gaan voor een voetbalcarrière. Naast voetbal op het veld beleeft John ook veel plezier aan zaalvoetbal. In 1997 is John dan ook uitgeroepen tot Beste Zaalvoetballer van de wereld.

Na het uitbrengen van een aantal cassettebandjes en singles is John weer helemaal terug in de muziekbusiness. Met hits als ‘Wanneer’, ‘Daar sta je dan’, ‘Oh jij ja jij’, ‘Nooit meer alleen’, ‘Net als vroeger’, 'Dans tot de morgen', Una Fiesta Del Amor en 'Kom in m”n armen', bereikt John met zijn gevoelige en unieke stemgeluid een groot publiek en breidt zijn grote schare fans zich in een snel tempo uit.

In 2006 krijgt de jarenlange vriendschap met zangeres Anny Schilder een muzikaal vervolg. Het door John en Anny zelf geschreven nummer ‘Toen kwam jij’ is op single uitgebracht en een tijd van gezamenlijke optredens en muzikale avonturen breekt aan. Jaarlijks presenteert John op nieuwjaarsdag een nieuw album en/of dvd. Samen met ongeveer 2000 fans is het jaarlijks een groot feest.

In januari 2008 presenteert John zijn vierde album ‘Kom eens dicht bij mij’. Met zijn optredens door het hele land en zijn sterrenstatus in het zuiden van het land, bereikt zijn carrière met de release van dit nieuwe album een hoogtepunt! Met 13 nieuwe nummers, de hitmedley en drie bonusclips is het album een waardige toevoeging aan de muziekcollectie van liefhebbers van Nederlandse muziek.

Zingen is wat John het liefst doet en ook altijd blijft doen. Ook dit jaar staan er een hoop leuke dingen op de agenda. Zo is begin mei de DVD 'John de Bever in Parijs' gepresenteerd, wordt er al druk gezocht naar nieuwe liedjes, was de eerste 'John de Bever V.I.P Dinnershow' op maandag 26 mei volledig uitverkocht (én een groot succes), is er op zondagmiddag 12 oktober een Live Concert in Reusel en heeft John live met zijn band een Dinnershow verzorgd in Ulvenhout.

Bijzonder is ook de Oranje single 'Voor Oranje' die John de Bever voor het EK 2008 heeft opgenomen. Mede door het verzoek van Hans Kraay Jr. is de single een succes geworden en is er veel media-aandacht geweest. Op deze site zijn de diverse items (onder andere in het SBS6 Oranje Journaal) terug te bekijken.

Begin augustus wordt de zomerse single 'Una fiesta del amor' gereleased. Deze single heeft de 24ste plaats behaald in de Mega Top 100.

Na 'Una Fiesta Del Amor' wordt begin december de laatst verschenen maxi single 'Niemand zal het ware weten' (met daar op vijf tracks) gereleased tijdens een Nieuwjaars Party in Middelrode.

Inmiddels is in april 2009 het nieuwe full album 'Geef je over aan de Liefde' gepresenteerd. Het album bevat 12 nieuwe tracks en heeft inmiddels de 44ste plaats in de Dutch Album Top 100 behaald.

Na dit album wordt de single 'Mensen Kijken en Wijzen' en de duetsingle 'In deze Liefdesnacht' samen met Liesbeth uitgebracht. Beide singles behalen de Dutch Charts.

Opnieuw is de 'John de Bever Nieuwjaarsparty 2010' een groot succes. Honderden mensen genoten van een muzikaal feest.

In februari wordt de single 'Ben jij Alleen?' uitgebracht, een échte John de Bever single. Met de zomer van 2010 in het verschiet wordt de single 'Een vrolijk Liedje (Viva La Vida)' op de markt gebracht. Deze single bevat ook een karaoke-versie.

Uniek aan de sound van John de Bever is zijn geheel eigen stemgeluid waarmee hij menigeen raakt. De gevoelige songs, winnaarsmentaliteit, zijn uitstraling én het feest dat bij elk optreden weer ontstaat, maakt het plaatje compleet.

John de Bever is al jarenlang een rasartiest!