Danny de Munk scoort na 30 jaar weer nummer 1 hit

12/02/2013

Zanger dankbaar voor download hit uit tv-programma Ali B.

Met het nummer ‘Tuig van de Richel’ -ontstaan vanuit het tv programma ‘Ali B op Volle Toeren’ – voert Danny de Munk momenteel de download top 200 van iTunes aan. Na de release afgelopen vrijdag stond het nummer binnen enkele uren in de top 10 en steeg intussen zelfs door naar de nummer één. Het is voor het eerst sinds Verdomd Alleen in 1984 dat Danny de Munk weer een nummer één hit scoort. De zanger is trots op het onverwachte succes en vooral dankbaar voor de fans die hem al jaren trouw zijn.

Het nummer ‘Tuig van de Richel’ komt voort uit het tv-programma ‘Ali B op Volle Toeren’. Afgelopen woensdag stonden daarin Danny de Munk en rapper Lill Kleine centraal en was te zien hoe zij aan de slag gingen met elkaars nummers. Direct na het programma was al Lill Kleine’s versie van ‘Verdomd Alleen’ te downloaden waarin De Munk ook zijn opwachting maakt. Het nummer bereikte binnen korte tijd de top van de download charts en stond zelfs korte tijd op nummer drie. Een ongekend succes voor de pas 17-jarige Lill Kleine die hiermee zijn eerste hit scoort.
Tuig van de Richel

De Munk vertel: “Het was eerst helemaal niet de bedoeling om ook ‘Tuig van de Richel’ - mijn levenslied-versie van een nummer van Lill Kleine - uit te brengen, maar we kregen er zo ontzettend veel vraag naar dat we snel wat koppen bij elkaar gestoken hebben om het te regelen. Afgelopen vrijdag heb ik constant de charts in de gaten gehouden en ik viel echt van mijn stoel toen ik zag hoe snel het nummer daarin steeg. Ik had gehoopt op top 10, maar dit is boven verwachting; echt een ongelofelijke erkenning!”

Na 30 jaar nog steeds succesvol
Afgelopen november vierde Danny de Munk zijn 30-jarig jubileum met een groots concert in de Heineken Music Hall, maar aan zijn rijke carrière lijkt voorlopig nog geen einde te komen. “In de tijd van Ciske de Rat scoorde ik ook mijn eerste nummer één hit met 'Verdomd Alleen’. Als je dan 30 jaar later weer op nummer één staat, kun je niet anders dan trots zijn. Ik ben vooral mijn vaste schare fans heel dankbaar. Zij zijn me altijd blijven steunen en zorgen er mede voor dat ik hits blijf scoren. Ik kan wel zeggen dat ik me met zo’n fantastische achterban in al die jaren eigenlijk nooit echt verdomd alleen gevoeld heb.”

Boeking of een optie plaatsen voor Danny de Munk

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Danny de Munk kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.