Biografie van Quincy

Quincy kreeg landelijke bekendheid door met grote overmacht de verkiezing van de titelsong voor de eerste “Big Brother” serie te winnen. Meer dan 60% van de enthousiaste bellers gaven hun stem aan het door Quincy vertolkte ‘Morgen Weer Een Dag’. Deze aanstekelijke song besteeg vervolgens zeer snel de hitlijsten en is ook bij de huidige optredens van Quincy nog steeds een veelgevraagde hit die absoluut niet overgeslagen mag worden.

Op de vraag: ‘hoe is het zo gekomen?’ antwoord Quincy: ‘Ik zing al vanaf mijn jeugd en bij toeval ben ik dat ook professioneel gaan doen. Na meegedaan te hebben aan diverse talentenjachten kreeg ik mijn eerste platencontract en werd ik gevraagd mee te doen aan de verkiezing van de bekende titelsong. Hoe het verder is gegaan is bij de meeste wel bekend, toch?’

De afgelopen jaren is Quincy zich meer en meer gaan richten op het maken van echte Nederpop. Tijdens zijn optredens weet hij met zijn unieke stem en warme uitstraling het publiek keer op keer te boeien, een eigen publiek dat met de dag groeit en Quincy op de voet blijft volgen.

Begin 2008 was het tijd voor verandering. Na een korte radiostilte werd het tijd de zaken nog strakker en gestroomlijnder aan te pakken en Quincy’s carrière een boost te geven.

De eerste stap werd gezet op vrijdag 11 januari 2008. Die avond startte op AT5, in het programma van Frank Awick, de eerste uitzending van Quincy’s real life soap waarin de kijker de ontwikkelingen van de voorgaande maanden in een reeks van 10 afleveringen op de voet kon volgen. De single ‘Slapeloze Nachten’ die op 15 februari 2008 officieel gereleased werd, was tevens de titelsong en het eerste resultaat van een nauwe samenwerking tussen zijn management en de succesvolle en bekende topproducer Peter van Asten. De single behaalde direct een mooie hitnotering, namelijk de 15de plaats in de Mega Top 100.

Na een goed gecoördineerde zoektocht naar een passende opvolger tekende Peter van Asten met tekst en muziek voor het vervolg op ‘Slapeloze Nachten’; ‘De Zee’. Een enorme productie waar weken aan gewerkt is, een prachtige song die het beste van Quincy naar boven haalde en waar hij tot op de dag van vandaag heel erg trots op is.

Door alle aandacht rondom zijn real life soap werd Quincy opgemerkt door Marianne van Wijnkoop. Als Casting Director van Joop van den Ende Theater Producties was ze op zoek naar een tweede understudy voor Danny de Munk in de musical-hit Ciske de Rat. Aangezien Quincy op dat moment nog nooit iets op musicalvlak gedaan had was deze move best tricky. Maar Marianne en regisseur Paul Eenens geloofden in hem en hebben uiteindelijk dubbeldik gelijk gekregen; na een lange tijd repeteren en auditeren kwam het hoge woord er eindelijk uit; Quincy was Ciske!

Met dit musical debuut sloeg Quincy een compleet nieuwe richting in. Quincy vertolkte op ongekende wijze de prachtige rol van Cis, de volwassen Ciske, en verraste hiermee vriend en vijand. Een enorme uitdaging die hij met beide handen heeft aangegrepen en waar hij tot op de dag van vandaag ongelooflijk trots op is!

Na de laatste voorstelling van Ciske, Quincy speelde tenminste 70 keer, is het nu tijd voor de release van Quincy’s nieuwste single. Het prachtige ‘Fini’ verschijnt half februari en is ook nu weer exclusief geschreven en geproduceerd door producer Peter van Asten.

Een hopelijk succesvol vervolg van Quincy’s carrière wordt hiermee ingeluid. De nieuwe
‘Quincy-Sound’ is verrassend en zal zich in de toekomst verder gaan ontwikkelen. Zijn eerste stappen in de magische musicalwereld zijn spannend en geven Quincy een enorme stoot positieve energie. 2010 is goed begonnen en met diverse audities op het programma en de nieuwe single in het vooruitzicht ziet Quincy 2010 met veel vertrouwen tegemoet!