Frank Verkooyen

Frank Verkooyen boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Frank Verkooyen.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Frank Verkooyen is een Bredase zanger met een eigen Nederlandstalig repertoire en al vele singles op zijn naam o.a: "Waar was je nou", en "Wie wil er met mij dansen". Al op zeer jeugdige leeftijd deed hij ervaring op in de amusementsband van zijn vader en zette al snel de weg in naar een solocarrière.

Top 100 notering Frank Verkooyen

In 1996 behaalde hij zijn eerste notering in de top 100 en bracht zijn debuut album uit getiteld: "In eigen woorden". Hij ontwikkelde zich in de loop der jaren niet alleen als zanger maar ook als componist en muziekproducent. Om die reden werkte hij met vele bekende artiesten als Grad Damen, Rob van Daal, Cooldown Cafe, Theo van Cleeff, Die Knapen en vele andere.

In het najaar van 2004 heeft Frank samengewerkt met de Vlaamse volksheld Will Tura. Hij schreef zijn laatste hitsingle "Daar sta je dan". Deze samenwerking verliep zo positief dat Will Tura toestemming gaf om zijn klassieker "Ik Mis Je Zo" opnieuw op te nemen. Echte strijkers, echte drums, gitaren en saxofoon: "Ik Mis Je Zo" mag terecht het predikaat Orchestral Remix 2005 dragen. 

Tevens is Frank Verkooyen regelmatig te zien op Omroep Brabant en TV Oranje. 

Frank Verkooyen heeft een warm stemgeluid en weet er met zijn eigen nummers altijd een gezellige boel van te maken en is bovendien zeer betaalbaar.

Boeken of een optie plaatsen voor Frank Verkooyen?

Voor meer informatie over Frank Verkooyen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Frank Verkooyen

Wil je Muziek bands inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Zangers om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 71153 mensen

Specificaties van Frank Verkooyen

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Gages zijn excl. BTW.

Reviews voor Frank Verkooyen

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 8.

Hans Pullens

  • Door: Hans Pullens
  • Locatie: Veen
  • Datum:

Optreden was kei leuk, een echte sfeermaker.

Waardering:

8,0

Biografie van Frank Verkooyen

Frank Verkooyen. Een zanger die geboren en getogen is in Breda en muziek hem eigenlijk met de paplepel is ingegoten. Zijn moeder Riki Verkooyen (ene helft van Duo Onbekend), runde bijna 40 jaar een platenzaak aan de Haagdijk te Breda en zijn (wijlen) vader speelde in een band en had een opnamestudio achter de winkel. Al snel groeide de interesse voor muziek uit in het daadwerkelijk bespelen van een instrument. Als jochie van 7 jaar trad hij voor het eerst op in de band van zijn vader als trompettist. De eerste stappen naar het podium waren gezet. Tot zijn vijftiende was trompet het enige instrument waar hij zich op toelegde en mocht hij zo nu en dan eens mee met zijn vader. Net voordat hij zestien werd stopte plotseling de drummer van de band. Wat nu.? Dit was natuurlijk dé kans om fulltime in de band te komen. Van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes (sorry buurman) oefende hij om zijn talent als drummer handen en voeten te geven. Dat lukte! Hij zat vast in de band en zong vervolgens voorzichtig af en toe een regeltje mee met de leadzanger. Al snel werd het repertoire uitgebreid met nummers die Frank voor zijn rekening nam.


Toen de band stopte in 1986 maakte hij een Engelstalige single samen met zijn zus Tosca onder de naam Twice. ‘Come and take me’ werd goed opgepakt door den landen en het duo werd een aantal keren uitgenodigd door de Tros op de truck van Willem Duyn. Het bleef helaas bij een single mede omdat zijn zus tot over haar oren verliefd werd in Griekenland en zich zelf nestelde in Kos.


Na wat muzikale experimenten krijgt Frank een contract aangeboden bij Koch International. De eerste single ‘Ja Jij’ slaat bijzonder goed aan en staat bijna 14 dagen onafgebroken op nummer 1 in de vaderlandse vijftien van het toen zo populaire radiostation ‘’Radio Noordzee’ De opvolger ‘Nog een nacht’ zette deze lijn goed door. Een absoluut breekpunt is de single ‘Ik mis je zo’ in 1996. Veelvuldige airplay bij Noordzee, Radio 2 en vele regionale en lokale radiozenders zorgen voor een notering in de Mega Top 100. Tevens lanceert Frank vol trots zijn eerste album getiteld ‘In eigen woorden’. Echter door de perikelen bij zijn platenmaatschappij is het destijds geoogste succes niet goed opgevolgd. Jammer, dat wel. Met zijn muzikale ambities slaat Frank een andere weg in. Hij begint officieel een opnamestudio aan het Hekven te Breda en gaat uitsluitend produceren en componeren voor andere artiesten. Rob van Daal, Grad Damen, Die Knapen, Frans Duijts, Theo van Cleeff, Grant & Forsyth, Rene Schuurmans, Cooldown Café maar ook de Vlaamse volksheld Will Tura vinden hun weg naar The Boom! Music Breda. De samenwerking met Will verliep zo positief dat hij toestemming gaf om met zijn orkest een nieuwe versie op te nemen van het nummer ‘Ik mis je zo’.

Vijfendertig man strijkers, echte drums en echte blazers zorgen ervoor dat deze versie het predikaat krijgt: ‘Orchestral Remix ‘. Wederom werd de plaat erg veel gedraaid en is de videoclip veel te zien geweest, vooral bij Omroep Brabant. Dit gegeven is de voedingsbodem om zijn eigen carrière weer nieuw leven in te blazen. Singles als ‘Wie wil er met mij dansen’ en ‘Waar was je nou’ zijn de betere kroegenstampers gebleken en zorgen ervoor dat Frank steeds meer gaat optreden. Het ‘Festival van het levenslied’ te Tilburg en Eindhoven maar ook de grotere evenementen buiten het ‘Brabantse’ creëren steeds meer een landelijke status.

Het nieuwe album ‘In de wolken’ ziet in het najaar van 2009 het levenlicht en onderstreept Frank’s veelzijdigheid. Nieuwe sounds en verrassende moderne invloeden zorgen voor een ‘eigenwijze’ Nederlandstalige collectie aan stoere up-tempo songs en gevoelige ballads. Nummers die reeds op single zijn uitgebracht en allen in de charts hebben gestaan zijn 'Vrij met mij', 'Voel de sirtaki' , 'Kom wie wil er met mij dansen rmx 2009' en de orginele Abba NL remake 'Ineens gaat het leven'!
Eind september verscheen, voorafgaand aan de release van Frank's nieuwe gelijknamige album, ‘In de wolken’. Een catchy nummer dat veelvuldig in de ether is gebracht en ruim 8 weken in de charts heeft gestaan. Ook het album ‘In de wolken’ heeft inmiddels zijn entree gemaakt binnen de album Mega top 100.

Wil je een artiest boeken? Bekijk alle bekende artiesten bij Artiestenbureau JB Productions.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Frank Verkooyen

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Frank Verkooyen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.