Biografie van Corry Konings

Cornelia Helena (Corry) Konings (Breda, 8 september 1951) is een zangeres van het Nederlandstalige levenslied.

Op 15-jarige leeftijd zong Konings als zangeres van "De Mooks". Ze werd 'ontdekt' door Pierre Kartner die haar aan de band De Rekels koppelde. Als Corry en de Rekels maakte ze furore met het lied Huilen is voor jou te laat in 1970. Twee jaar later startte ze een solo-carrière waarin ze met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je Moedertje en Adios Amor scoorde. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie.

In mei 2007 laat Konings in de regionale krant de Gelderlander weten dat ze nadenkt om in 2009 afscheid te nemen als zangeres. Het is dan precies 40 jaar geleden dat ze voor het eerst in de hitparade stond.

In maart 2008 laat Konings de media weten dat ze haar jubileum in op 19 juni 2009 groots gaat vieren met een concert in het NAC-stadion in haar geboortestad Breda.

Vanwege haar artiestenjubileum krijgt Konings in 2009 een eigen 8-delige reallifesoap. Ze is nog in onderhandeling met een aantal omroepen.

Sinds 2008 woont Konings in het Zuid-Spaanse Benalmádena, maar vertoeft ze nog regelmatig in Nederland.