Corry Konings

Corry Konings boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Corry Konings.

1 klant waardeert deze act met:

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Al op 15-jarige leeftijd zong Corry als zangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers, die haar voorstelde aan Pierre Kartner. Deze koppelde haar vervolgens aan de band De Rekels. Als Corry en de Rekels maakten zij vooral furore met het lied Huilen is voor jou te laat uit 1970. Twee jaar later startte Corry een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je moedertje en Adios amor.

Corry Konings is de Koningin van het levenslied

50 jaar na haar eerste single is Corry Konings hoofdact op naar haar vernoemd festival!
Er komt vanwege mijn 50-jarige jubileum ook geen grote show in de Ziggo Dome of zo. Ik houd het lekker op Brabant.
 
In 2011 baarde Corry opzien door de titelsong voor de film New Kids Nitro te maken. Het nummer heette Hoeren Neuken Nooit Meer Werken. Nadat de single een succes werd, verscheen er al gauw een Duitse versie, getiteld Huren Bumsen Nie Mehr Schuften.
 
Het nummer Huilen is voor jou te laat uit 1970 stond vier decennia lang in de top 10 van meest succesvolle hits uit de Nederlandse Top 40.

Boeken of een optie plaatsen voor Corry Konings?

Voor meer informatie over Corry Konings kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Corry Konings

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 68660 mensen

Specificaties van Corry Konings

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Reviews voor Corry Konings

Onze klanten waarderen deze act gemiddeld met een 8.

Radio Hoeksche Waard

  • Locatie: Oud-beijerland
  • Datum:

Waardering:

8,0

Biografie van Corry Konings

Cornelia Helena (Corry) Konings (Breda, 8 september 1951) is een zangeres van het Nederlandstalige levenslied.

Op 15-jarige leeftijd zong Konings als zangeres van "De Mooks". Ze werd 'ontdekt' door Pierre Kartner die haar aan de band De Rekels koppelde. Als Corry en de Rekels maakte ze furore met het lied Huilen is voor jou te laat in 1970. Twee jaar later startte ze een solo-carrière waarin ze met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je Moedertje en Adios Amor scoorde. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie.

In mei 2007 laat Konings in de regionale krant de Gelderlander weten dat ze nadenkt om in 2009 afscheid te nemen als zangeres. Het is dan precies 40 jaar geleden dat ze voor het eerst in de hitparade stond.

In maart 2008 laat Konings de media weten dat ze haar jubileum in op 19 juni 2009 groots gaat vieren met een concert in het NAC-stadion in haar geboortestad Breda.

Vanwege haar artiestenjubileum krijgt Konings in 2009 een eigen 8-delige reallifesoap. Ze is nog in onderhandeling met een aantal omroepen.

Sinds 2008 woont Konings in het Zuid-Spaanse Benalmádena, maar vertoeft ze nog regelmatig in Nederland.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Corry Konings

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Corry Konings kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.