Jan Keizer en Anny Schilder Presenteren nieuw album 'The two of us'

14/02/2013

De stemmen van Jan Keizer en Anny Schilder gelden als de meest herkenbare uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Als boegbeelden van hitformatie BZN maakten ze gezamenlijk tussen 1976 en 1984 furore en werd hit op hit gescoord. Hoewel hun wegen destijds scheidden, is hun muzikale erfenis altijd levend gebleven. Dat bleek uit de enthousiaste reacties die het reüniealbum Together Again in 2010 opriep. In eigen land, maar ook ver daar buiten.

Jan Keizer en Anny Schilder ook populair buiten Nederland

Het herkenbare geluid van Jan en Anny sloeg aan in onder meer Zuid-Afrika en voormalig Oostbloklanden als Roemenië. "Ten tijde van het communistische regime was west erse muziek verboden. Het bleek dat onze muziek destijds achter het IJzeren Gordijn samen met de muziek van bands als ABBA, Boney M en Pink Floyd het meest in het geheim werd gedraaid", aldus Jan Keizer. "De gevoelens die deze mensen bij onze muziek hebben, blijken enorm. Het is toch wel een heel bijzondere gewaarwording als we daar dan nu mogen optreden en we al die emotionele reacties zien."

Emile Hartkamp produceerd nieuwe album Jan & Anny

'The Two Of Us' is wederom geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar en bevat o.a. de single 'Afraid To Fall In Love Again'. Naast de single, die een jaren '20 bigband stijl heeft, staan er keur van variaties op het album. Zo krijgt de track 'I'll Be There (If You Want Me To)' een tropisch gevoel mee en komen er juist Balkanklanken naar voren in Ce Sont Les Vacances'. "Ik probeer altijd zo veel mogelijk afwisseling in stijl en in instrumentgebruik aan te brengen in de liedjes die ik schrijf. Met de liedjes op The Two Of Us is het goed gelukt om ze elk een eigen karakter te geven." Aldus Jan Keizer.