Sieneke wil Nationaal Songfestival met Anouk

07/08/2012

Sieneke ziet het wel zitten dat zangeres Anouk verschillende liedjes voor het Nationaal Songfestival maakt. Anouk liet eerder weten een 'killersong' te hebben geschreven voor het Eurovisie Songfestival, maar wil niet meedoen aan een voorronde.

"Waarom geen uitzending met zes mooie liedjes van Anouk?", vraagt Sieneke zich maandag af in het AD. "Ik kan me niet voorstellen dat Anouk niet wat meer goede nummers kan schrijven dan die ene 'killersong' waarover ze spreekt."

Sieneke, die twee jaar geleden met Ik Ben Verliefd (Sha La Lie) geen plek in de finale wist te bemachtigen, snapt dat de TROS Anouk niet zonder voorronde naar het internationale liedjesfestijn wil sturen. "De TROS moet simpelweg een Nationaal Songfestival houden. Ik hoop dat Anouk dat begrijpt en ze er samen uitkomen."

Volgens de 20-jarige zangeres heeft Nederland, dat acht jaar achter elkaar de eindstrijd niet haalde, al veel geprobeerd om een plek in de finale te veroveren. "We probeerden een over the top-show met De Toppers, volksmuziek van mij", somt Sieneke op. "De pop van de 3JS en daarna het kleine lied van Joan Franka. Allemaal mislukt. Waarom dan nu geen stevige rock?"

Sieneke is niet de enige die vindt dat de TROS Anouk de kans moet gunnen om voor Nederland op te treden bij het ESF. Nadat de zangeres haar interesse liet blijken, ontstak er een nationale discussie over het onderwerp. Het gros van de Nederlanders lijkt het met Sieneke eens te zijn.

Boeking of een optie plaatsen voor Sieneke

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Sieneke kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.