Patricia Paay

Patricia Paay boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Patricia Paay.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Dé Showbizz diva van Nederland

Patricia Paay is terug van weggeweest met de hits van vroeger en nu zal zij het land ingaan met haar unieke tape-act.

Patricia Paay toen en nu

Al op jonge leeftijd volgde Paay piano- en balletlessen en in 1965 debuteerde ze als zangeres in een nachtclub in het jazz-orkest van haar vader met de naam The Evergreens. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormde ze haar eigen backinggroep. 

In 1983 trad ze voor de grap samen met haar moeder en haar zus Yvonne op als het trio The Star Sisters. Het werd een succes en er werden diverse grote hits gescoord. Dit was ook de tijd waarin ze haar toenmalige echtgenoot Adam Curry leerde kennen en waarmee ze naar Amerika vertrok.

Ook kent iedereen Patricia van de aantal keren dat ze voor de Nederlandse Playboy geposeerd heeft. Vanaf 2003 is ze veelvuldig te zien op televisie onder meer in de programma's  'Adam's FAmily' Dancing with the Stars, Holland's Got Talent, Diva's Draaien Door, Sterren Dansen op het IJs.

Patricia is van deze tijd, recht door zee, even spraakmakend als direct.

Boeken of een optie plaatsen voor Patricia Paay?

Voor meer informatie over Patricia Paay kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Patricia Paay

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 71870 mensen

Specificaties van Patricia Paay

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW.

Biografie van Patricia Paay

Patricia Paay wordt geboren op 7 april 1949 in Rotterdam. Al vanaf jonge leeftijd volgt ze piano- en balletlessen. In 1965 debuteert Patricia als nachtclubzangeres in het jazzorkest van haar vader: 'The Evergreens'. Ze vormt haar eigen backinggroep met haar zusje Yvonne en Anita Meyer. Met een platencontract op zak debuteert ze een jaar later op televisie tijdens de allereerste televisieavond van de omroep TROS met een programma van 20 minuten, 'Patricia zingt'. In augustus 1967 wordt de single 'Je bent niet hip' een grote hit voor de dan achttienjarige Patricia.

In 1971 richt Patricia haar eigen groep op: 'Himalaya'. De groep bestaat naast zangeres Patricia uit Gerard Visser, Niko Christiansen en Okkie Huysdens. De groep neemt slechts één single op, 'Put your hand in the hand'. In 1973 gaat Himalaya over in de groep Heart. De groep, die centraal staat in de televisieserie 'Waaldrecht', haalt in oktober de tipparade met de single 'Hang on'. Heart's volgende single 'Lovemaker' wordt in juli een hit, maar Patricia prefereert een solocarrière boven het zingen in een groep.

Terwijl Heart verder gaat als Limousine maakt Patricia het album 'Beam of light', geproduceerd door Steve Harley en opgenomen in de beroemde Abbey Road Studio's. Het album kwam op een moment dat ze net had gekozen voor een solocarrière en nog niet precies wist met welk repertoire. Het bleek al snel dat dit niet was wat de mensen van haar verwachtten. Alhoewel 'Beam of light' niet het gewenste succes oplevert, doen haar singles dat wel, inhakend op de discorage die midden jaren zeventig de kop op steekt. De singles 'Someday my prince will come' en 'Now' worden grote hits.

In januari 1977 scoort Patricia haar grootste en tevens meest bekende hit met 'Who's that lady with my man', een single die ook in het buitenland aansloeg. Deze hitsingle staat, samen met voornamelijk covers van onder andere Dolly Parton en Barry Gibb, op het album 'The lady is a champ' dat in 1977 verschijnt. De hoes van de LP symboliseert de jarenlange strijd om erkenning en het gevecht om aan de top te komen. In 1978 komt het album 'Malibu Touch' uit, waarvan zowel 'Malibu' als 'The best friend I know', een hit worden. Een jaar later neemt Patricia een duet op met Jacques Kloes. 'You make it allright' wordt in september een hit en het duo wint de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse productie.

Na een wat stille periode verschijnt in 1981 het album 'Playmate' bedoeld voor de Amerikaanse markt. Zowel 'Saturday nights' als 'Who let the heartache in', doen het goed in de top van de hitparade. Er volgen daarna nog twee hits voor Patricia: 'Tomorrow' en 'Solitaire', beide afkomstig van het album 'Dreamworld' dat in 1983 uitkomt.

In 1983 brengen Patricia en Yvonne samen met hun moeder een eenmalige hommage aan de Andrew Sisters. Het blijft echter niet bij een eenmalig TV-optreden als blijkt dat er heel veel vraag is naar de medley. Het nummer 'Stars on 45 Proudly Presents' verschijnt op single en bereikt in juni de eerste plaats van de hitparade. In de volgende jaren scoren The Star Sisters een aantal hits met in eerste instantie andere medleys ('Hooray for Hollywood', 'A tribute to Marilyn Monroe') en later eigen nummers ('Danger').

In oktober 1987 vertrekt Patricia naar New York met haar partner Adam Curry. Tijdens hun verblijf in Amerika neemt Patricia het duet 'De wereld' op met Rob de Nijs dat de tipparade haalt. Na een stille periode rondom Patricia brengt ze in 1995 het album 'Time of my life' uit. Geïnspireerd door het succes van de Osbournes op MTV beginnen ze in 2003 op de commerciële zender SBS6 onder de titel 'Adam's Family' hun eigen reality soap.

Na een aantal stille jaren rondom Patricia op muziekgebied neemt Patricia in 2000 een single op met 4 covers van bekend Jazznummers, samen met het orkest van haar vader. In datzelfde jaar start Patricia; La Paay Cosmetics.

In 2009 wordt bekend dat Patricia en Adam gaan scheiden. Adam vertrekt naar Amerika en Patricia blijft met dochter Christina in hun woning in London wonen. Eind 2009 kocht Patricia toch weer een huis in Amsterdam.

Maar ondanks deze tegenslag is Patricia anno 2009 weer helemaal in the picture als jurylid van de succesvolle televisieprogramma's 'Holland's got talent' en 'Popstars' maar zeker ook vanwege de naaktfoto’s in de Playboy.
 

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Patricia Paay

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Patricia Paay kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.