Ruth Jacott

Ruth Jacott Boeken of Inhuren? | JB Productions Mark Uyl

Ruth Jacott boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Ruth Jacott.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Ruth Jacott is niet meer weg te denken uit de Nederlandse showbusiness. Hoofdrollen in "Cats" en "A Night at the Cotton Club" brachten haar nationale bekendheid. Haar inzet wordt beloond met een 'Zilveren Harp'.

Ruth Jacott boeken voor jouw evenement?

Ruth Jacott komt het beste tot haar recht op een podium. Door haar enorme ervaring en met haar prachtige stemgeluid trakteert ze elk publiek op een schitterende show. Haar repertoire is zeer divers en heel herkenbaar.

Haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1993 met het nummer 'Vrede' , waarmee ze de 6e plek haalt, zorgt voor nog meer bekendheid in Nederland.

Op het podium is ze als een vis in het water. Een leven op de bühne ligt haar goed. 

De hits waar je Ruth Jacott van kent zijn o.a.

  • Leun Op Mij
  • Hartslag
  • Jammer, maar helaas

'A lady on Stage' is de tour waar ze in 2012 en 2013 de theaters mee verblijdt. Het is een persoonlijke show met mooie en bijzondere momenten uit haar leven.

Vol enthousiasme staat Ruth Jacott op het podium. Of dit nu voor een groot of klein publiek is, je ziet haar zichtbaar genieten. Een top artiest!

 

Boeken of een optie plaatsen voor Ruth Jacott?

Voor meer informatie over Ruth Jacott kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Ruth Jacott

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 74265 mensen

Specificaties van Ruth Jacott

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief een M-set
  • Begeleiding: 1 persoon
  • Reiskosten: inclusief door Nederland
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Ruth Jacott

Ruth Jacott (1985 - heden)
Nederlands bekendste hitzangeres in de jaren negentig, van Surinaamse afkomst en met een Nederlandstalig repertoire van R&B, soul en pop.

Genres
Nederlandstalig, pop, R&B, songfestival

Bezetting
Ruth Jacott - zang

historie

1968 - 1985
Op negenjarige leeftijd verhuist Ruth Jacott met haar familie van haar geboortestad Paramaribo naar Nederland. Al van jongs af aan droomt ze van de showbiz en een carrière als zangeres. Wanneer haar oom Robert Stanley, die in The Vips zingt, de veertienjarige Ruth onverwachts het podium optrekt, lijkt de verwezenlijking van haar meisjesdroom te zijn begonnen. Op haar zeventiende doet ze mee aan een talentenjacht die ze niet wint, maar waar ze wel veel aanbiedingen aan overhoudt. Ze meldt zich aan bij het Hilversumse conservatorium maar al gauw blijkt dat een serieuze studie niet te combineren valt met haar vele sessie-werk in de avonduren. Ze zet haar studie opzij en besluit zich te werpen op haar loopbaan als zangeres die begint bij The Vips en orkesten als The Skymasters, het VARA-Dansorkest en het Metropole Orkest.

1988
Met zangeressen Lisa Boray en Mariëlle Tromp wint Jacott het Knokke Festival in België. Deze springplank bezorgt haar veel werk in de musicalwereld: ze vervult prominente rollen in de Nederlandse produkties Cats en A Night At The Cotton Club. Met de Duitstalige versies van deze produkties speelt ze ook in Duitsland en Zwitserland.

1989
Ruth Jacott ontvangt de Zilveren Harp.

1990
Met Hans Vermeulen zingt ze het duet Tegyo Makandra. De single wordt uitgebracht ter herdenking aan de slachtoffers van de vliegramp in Paramaribo.

1992
Naar aanleiding van de Bijlmerramp wordt Tegyo Makandra opnieuw uitgebracht en haalt de single alsnog de hitlijsten.

1993
Ruth Jacott zingt op 26 maart in de Escape tijdens het Nationaal Songfestival 1993. Ze wordt afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival in Ierland en haalt de zesde plaats met het lied Vrede. Dit succes doet haar definitief kiezen voor Nederlandstalig repertoire, dat te horen is op haar debuutalbum Ruth Jacott. De plaat laat een gedreven zangeres horen die Amerikaanse soul en disco brengt met een grote dosis Hollandse nuchterheid. In juli scoort Jacott een top 5 hit met Blijf Bij Mij in duet met Paul de Leeuw.

1994
In het voorjaar verschijnt het sterke album Hou Me Vast, geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn en goed voor dubbelplatina. Ook verleent haar levenspartner en zanger/arrangeur Humphrey Campbell zijn medewerking aan het produkt. Onder collega-artiesten geniet de zangeres inmiddels ook over veel waardering: ze werkt mee aan albums van o.a. Gerard Joling, René Froger, Oscar Harris en Demis Roussos. Luisteraars van Radio 3FM mogen meeschrijven aan de tekst van het nummer Buseruka (lied voor Rwanda). De opbrengst van deze single gaat naar projecten voor Rwanda van Unicef en Novib.

1995
Haar derde album Geheimen verschijnt, een in artistiek opzicht enigzins tegenvallend album dat desalniettemin met goud wordt bekroond. Op de single Ik Ga Door wordt ze bijgestaan door Lucien Wiiteveen, oftewel rapper Miker G. Daarna trekt de zangeres met haar achtkoppige band langs de Nederlandse theaters met een perfect verzorgde show. Door haar intensieve werkschema raakt Ruth echter oververmoeid en raakt haar stem overbelast. 1997
In februari wordt de zangeres onderscheiden met de Gouden Harp wegens bijzondere verdiensten voor de Nederlandse muziek. In april verschijnt het album Hartslag dat na veel televisie-aandacht de albumlijst op de tweede plaats binnenstormt en binnen drie maanden de platina-status bereikt. Het album bevat een mengeling van moderne R&B, soul en pop en illustreert dat de Nederlandse amusementsmuziek, waarvan Jacott met Marco Borsato de belangrijkste exponent is, volwassen is geworden. In de zomer sluit Jacott haar tournee af langs vijftig uitverkochte Nederlandse theaters.

1998
Het compilatie-album Altijd Dichtbij verschijnt met daarop een dwarsdoorsnede van vijf jaar hits.

1999
De Duitse tak van Ariola vraagt Jacott een Duitse versie te maken van het album Vals Verlangen. Met behulp van producer Humphrey Campbell slaat Jacott op haar vijfde cd Vals Verlangen een nieuwe weg in. Geen drumcomputers en andere technische snufjes, maar alleen ‘echte’ instrumenten. Vals Verlangen behaalt een zesde plaats in de albumlijsten. Paskal Jakobsen van Bløf schrijft samen met Jo Lemaire en Winfried Kicken het nummer Leun Op Mij voor Ruth Jacott. Jacott zingt het titelnummer van de Nederlandse familiefilm Kruimeltje.

2000
Na jarenlang aarzelen ondergaat Ruth een operatie aan haar stembanden. Deze pakt goed uit en na een periode van gedwongen rust gaat ze in maart weer de theaters in. De single Waar Ben Je Nou? verschijnt nog voor de zomer. Het album Vals Verlangen ontvangt goud voor 75.000 verkochte exemplaren. 29 oktober staat Ruth Jacott in Carré voor een eenmalig concert dat wordt opgenomen door RTL4 en waarvan ook een registratie op dubbelcd verschijnt.

2002
Het album Tastbaar bevat dertien nummers (waaronder de single Onderhuids) die zijn geproduceerd door Humphrey Campbell en het duo Fluitsma & Van Tijn.

2004
Op 19 april ligt de single Nu Het Over Is in de winkel. Het titelnummer is een duet met Mark Dakriet (ex-Re-Play).

2005
In maart verschijnt de DVD Tastbaar met daarop een registratie van een semi-akoestisch concert in december 2004 in 't Zaantheater te Zaandam. De regie is in handen van Barrie Stevens en Paul van Ewijk. Ruth Jacott vertrekt in oktober naar Miami voor de opname van haar volgende album. De cd wordt geproduceerd door Marty Cintron van de band No Mercy. De Spaanse en Nederlandstalige liedjes op de plaat vormen de basis voor haar nieuwe theatertour A Touch Of Latin waarmee de zangeres vanaf 9 december in de theaters te zien is. Het decor in het theater heeft de sfeer van een straatje in het oude Cuba.

2006 - 2007
In september 2006 wordt bekend dat de zangeres eind 2007 de hoofdrol vertolkt in een musical over het leven van Billie Holiday, geschreven door Pieter van de Waterbeemd. De regie is in handen van Peter de Baan en de overige rollen worden vertolkt door onder anderen Edwin Jonker, Samora Bergtop en Casper Gimbrère. De première is op 17 december 2007 in de Leidse Schouwburg.

2008
Billie Holiday is zowel bij critici als bij het publiek een succes en is daarom een maand langer te zien. De extra reeks voorstellingen begint op 17 april. De laatste show is op 17 mei in Carré. Voor haar rol ontvangt Jacott op 2 juni, tijdens de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards 2008, de award voor Beste Vrouwelijk Hoofdrol in een Kleine Musical. De jury noemt de zangeres 'sensationeel goed, stemtechnisch fenomenaal, formidabel qua inlevingsvermogen en hartverscheurend in de angst en vertwijfeling, als ze in wanhoop de strot uit haar lijf zingt'. Voor het eerst in haar carrière geeft Ruth Jacott tijdens de decembermaanden kerstshows. Op het programma in Amsterdam (Carré), Haarlem, Zaandam en Bussum staan evergreens uit het internationale kerstrepertoire waarvan de meeste liedjes in het Nederlands worden gezongen, begeleid door een zeskoppige band en een koor van negen stemmen.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Ruth Jacott

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Ruth Jacott kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.