Ralf Mackenbach zingt titelnummer animatieserie

31/08/2012

Voormalig ‘Junior Songfestival’-winnaar Ralf Mackenbach heeft een nieuwe single uitgebracht. Het gaat om het titelnummer van ‘Max adventures’, een animatieserie die wordt uitgezonden door Nickelodeon.

De 16-jarige zanger brak in 2009 door met ‘Click clack’ (#7), waarmee hij namens ons land het ‘Junior Songfestival’ wist te winnen. Het jaar daarna scoorde hij nog een hitje met ‘Doe de smoove!’ (#55). Latere singles als ‘Mijn beste vriend & broer’, ‘Vandaag is het feest’ en ‘Oranje staat aan top!’ bereikten de ‘Single Top 100’ niet.

Zijn nieuwe single heet ‘Max adventures’ en is het titelnummer van de gelijknamige animatieserie, die wordt uitgezonden door Nickelodeon. Het is niet voor het eerst dat Ralf Mackenbach een titelnummer voor zijn rekening neemt. Zo zong hij al het titelnummer van de bioscoopfilm ‘Wickie de Viking’, waarvoor de jonge zanger ook de stem van de hoofdpersoon insprak. Ook het titelnummer van ‘Joris & Boris en het geheim van de tempel’ kwam voor rekening van Ralf Mackenbach. ‘Samen sterk’ zong hij samen met zijn broer. Daarnaast bracht hij vorig jaar voor de film ‘Sinterklaas & het raadsel van 5 december’ de single ‘Hoe zal het gaan op 5 december’ uit.

Momenteel werkt Ralf Mackenbach aan zijn derde album. Zijn vorige twee albums, ‘Ralf’ (#10) uit 2010 en ‘Moving on’ (#29) uit 2011, werden een groot succes. Wanneer zijn derde album precies uit gaat komen en hoe deze zal gaan heten, is nog niet bekend. Voor dat laatste roept hij momenteel de hulp in van zijn fans.

Tekst: Ivo Schimmel