Biografie van Babette van Veen

Babette van Veen is in Utrecht geboren. Na haar middelbare school heeft ze gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. In 1990 is ze bij het Nederlandse publiek vooral bekend geworden met haar rol als Linda Dekker in de soap "Goede Tijden, Slechte Tijden". Daarnaast zat ze met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de hitformatie "Linda, Roos & Jessica". Hiermee zong ze de nummer 1-hit "Ademnood", gevolgd door nog een aantal hitsingles en een album. Na drie jaar werd de succevolle groep opgeheven.

Ook heeft Babette nog diverse kleinere rollen gespeeld, zowel in films als in enkele televisieseries, waaronder " Baantjer". In 1999 regisseerde haar vader haar in de film "Nachtvlinder" naast onder andere Karin Bloemen en Ramses Shaffy. Van september 2002 tot en met mei 2003 speelde ze in de musical "Aladdin".

In 2004 en 2005 speelde ze een rol in de rondreizende muzikale theatershow "De Kameleon Ontvoerd". Hierin vertolkte Babette de rol van Mem Klinkhamer, het personage van de gelijknamige boeken van auteur Hotze de Roos. Ook is Babette oprichter van de "Costa in Concert Theatertournee`".

In 2005 keerde ze voor even terug in "Goede Tijden, Slechte Tijden" als Linda Dekker. Maar vandaag de dag kiest Babette voor haar ware passie: zingen! Babette weet de speelse liedjes om te ruilen voor een serieuzere jazzy sound. Onder begeleiding van een bigband zingt ze jazzliedjes afkomstig uit de jaren ’40, waarmee ze de CD “Winter” released.

Eerder zong Babette al eens met Koen Wauters van Clouseau, Guus Meeuwis en een nummer van Hans Dorresteijn. En was ze te zien op het "Gala van het Nederlandse lied".

Verder was Babette deelneemster aan het RTL 4 en VTM programma “Dancing On Ice”. Moment treedt ze volop op met haar bigband en jazz repertoire op door heel Nederland en is ze druk in de studio om nieuwe jazz nummers op te nemen. Naast haar zangwerkzaamheden zet Babette zich ook veelvuldig in als spreekbuis voor het project Woezel & Pip, dat is opgezet door haar vriendin Guusje Nederhorst.