Babette van Veen

Babette van Veen boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Babette van Veen.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Babette van Veen verwierf bekendheid danzij haar rol in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Ze speelde in diverse tv-series, films en theaterstukken. Net als haar vader Herman van Veen zingt Babette graag. Op haar CD 'Winter' zingt Babette met een bigband jazzliedjes afkomstig uit de jaren ’40.

Babette swingt met de beste Jazz

In augustus 2009 is haar nieuwste album 'Vertrouwelijk' uitgekomen. Hierop staan songs met Nederlandstalige swingjazz welke zeer herkenbare teksten bevatten. Babette vertelt: "Voor mij is het nostalgische bigbandgeluid het ideale decor voor de persoonlijke verhalen die ik in mijn liedjes wil vertellen. Want daar is het allemaal om begonnen: herkenbare liedjes over het hier en nu, die troost kunnen geven, die kunnen ontroeren, die angsten kunnen bezweren, maar die je bovenal een zonnig humeur bezorgen."

Babette van Veen brengt Nederlandstalige Jazz en wordt begeleidt door
Tape, Piano, Combo of Big Band!

Boeken of een optie plaatsen voor Babette van Veen?

Voor meer informatie over Babette van Veen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Babette van Veen

Wil je Bekende Nederlanders inhuren voor jouw event of ben je op zoek naar andere Bekende Zangeressen om te boeken? JB Productions heeft duizenden acts beschikbaar!

Deze act is bekeken door 52970 mensen

Specificaties van Babette van Veen

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten, 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief A-set / M-set
  • Gages zijn excl. BTW en BUMA-afdracht.

Biografie van Babette van Veen

Babette van Veen is in Utrecht geboren. Na haar middelbare school heeft ze gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. In 1990 is ze bij het Nederlandse publiek vooral bekend geworden met haar rol als Linda Dekker in de soap "Goede Tijden, Slechte Tijden". Daarnaast zat ze met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de hitformatie "Linda, Roos & Jessica". Hiermee zong ze de nummer 1-hit "Ademnood", gevolgd door nog een aantal hitsingles en een album. Na drie jaar werd de succevolle groep opgeheven.

Ook heeft Babette nog diverse kleinere rollen gespeeld, zowel in films als in enkele televisieseries, waaronder " Baantjer". In 1999 regisseerde haar vader haar in de film "Nachtvlinder" naast onder andere Karin Bloemen en Ramses Shaffy. Van september 2002 tot en met mei 2003 speelde ze in de musical "Aladdin".

In 2004 en 2005 speelde ze een rol in de rondreizende muzikale theatershow "De Kameleon Ontvoerd". Hierin vertolkte Babette de rol van Mem Klinkhamer, het personage van de gelijknamige boeken van auteur Hotze de Roos. Ook is Babette oprichter van de "Costa in Concert Theatertournee`".

In 2005 keerde ze voor even terug in "Goede Tijden, Slechte Tijden" als Linda Dekker. Maar vandaag de dag kiest Babette voor haar ware passie: zingen! Babette weet de speelse liedjes om te ruilen voor een serieuzere jazzy sound. Onder begeleiding van een bigband zingt ze jazzliedjes afkomstig uit de jaren ’40, waarmee ze de CD “Winter” released.

Eerder zong Babette al eens met Koen Wauters van Clouseau, Guus Meeuwis en een nummer van Hans Dorresteijn. En was ze te zien op het "Gala van het Nederlandse lied".

Verder was Babette deelneemster aan het RTL 4 en VTM programma “Dancing On Ice”. Moment treedt ze volop op met haar bigband en jazz repertoire op door heel Nederland en is ze druk in de studio om nieuwe jazz nummers op te nemen. Naast haar zangwerkzaamheden zet Babette zich ook veelvuldig in als spreekbuis voor het project Woezel & Pip, dat is opgezet door haar vriendin Guusje Nederhorst.

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Babette van Veen

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Babette van Veen kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.