Rachid

Rachid boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Muziek bands. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Rachid.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Ik ben Rachid, met deze single op het label 21st Century Music stelt Rachid zich voor aan het grote Nederlandse publiek. Rachid werd geboren in Marokko en kwam op zijn 7e jaar naar het Brabantse Oudenbosch met zijn familie. Al snel raakte Rachid geïnteresseerd in de Nederlandstalige liedjes van onder andere André Hazes, Frans Bauer, Koos Alberts, Frank Boeyen, Marco Borsato e.d.

Rachid werd ontdekt op een talentjacht in zijn woonplaats 

De dirigent van het plaatselijk koor, Anneke van Alphen, nam Rachid onder haar hoede. Omdat hij geen eigen repertoire had en het stemgeluid van Rachid veel overeen kwam met dat van Frans Bauer koos hij voor zijn optredens voornamelijk nummers van Frans Bauer.

Rachid wordt ook wel de Marokkaanse Frans Bauer genoemd

Daaruit kwam de benaming “De Marokkaanse Frans Bauer” voort. Toevalligerwijs bleken Rachid en Frans op dezelfde dag jarig te zijn en hebben zij ook bovendien nog eens dezelfde zangpedagoge. Rachid werd min of meer een bekende Nederlander toen hij deelnam aan het TROS programma “Een ster in 40 dagen”. Hij werd daar tweede, dat was de aanleiding voor de platenmaatschappij Telstar om een single met hem op te nemen.

Onder leiding van producer John Dirne wordt dan het nummer “Ik ben Rachid” gemaakt. De clip wordt op YouTube meer dan 100.000 maal bekeken en Rachid heeft de eerste stappen op weg naar een artiestenbestaan gedaan. Iedereen kent hem onder de titel De Marokkaanse Frans Bauer maar Rachid is van mening dat men hem gewoon moet kennen onder zijn eigen naam. Vandaar de titel van zijn single: “Ik ben Rachid”. Met deze up-tempo single bewijst hij dat het levenslied en een Arabische sfeer heel goed samengaan. Ter gelijke tijd met de release van de single komt ook de bijbehorende videoclip uit.

Boeken of een optie plaatsen voor Rachid?

Voor meer informatie over Rachid kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Rachid

Deze act is bekeken door 15884 mensen

Specificaties van Rachid

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: Inclusief B-set (tot 800 pers.)
  • Begeleiding: 1 persoon

Boeking of een optie plaatsen voor Rachid

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Rachid kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.