Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like

Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like boeken voor een optreden?

Wij zijn het boekingskantoor voor alle Bekende Nederlanders. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van het boeken van Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like.

Prijsindicatie:

Offerte aanvragen Volledige prijslijst Voor vragen, opties en boekingen bel je 0186-602140

Met de dood van Michael Jackson werd men zich ervan bewust dat een ongelooflijke entertainer ontbreekt op de podia van de wereld. Maar dankzij artiesten als "Daimyo Jackson," leeft hij voort. Daimyo draagt zijn achternaam ‘Jackson’ met toestemming van de familie Jackson.

Michael Jackson leeft voort door Daimyo Jackson

Daimyo Jackson werkt al ruim 25 jaar als Michael Jackson imitator. Hij is geen wannabe maar een een unieke verschijning die zelf uiteraard groot fan was van The King of Pop.

Pepsi, Euro Disney, Fiat (Tipo), Burger King, Maggi en andere grote bedrijven maakte veelvuldig gebruik van deze ster. Diverse TV spots en advertenties zijn aan de beeltenis van Daimyo Jackson gekoppeld. Daimyo heeft zelfs 'ingevallen' voor Michael Jackson!

Geen Wannebe, maar een Unieke verschijning

In een spetterende “Jackson-Action’ show presenteert hij megahits als ‘Beat It’ ‘Heel the World’ en ‘Triller’   

Met deze show heeft hij de afgelopen jaren meer dan 47 landen aangedaan.

Boeken of een optie plaatsen voor Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like?

Voor meer informatie over Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs op 0186-602140. Of plaats direct een optie:

Plaats direct een optie voor Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like

Deze act is bekeken door 34238 mensen

Specificaties van Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like

  • Tijdsduur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: exclusief

Biografie van Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like

Na zijn baanbrekende muziek en videoclips in de jaren tachtig kwam Michael Jackson, donderdag 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd overleden, vaker in de publiciteit met privézaken dan met zijn werk.

Michael Jackson
De popgeschiedenis heeft vele iconen voortgebracht maar behalve Elvis Presley en The Beatles is er geen artiest zo belangrijk geweest als Michael Jackson. Niet alleen verkocht hij de afgelopen veertig jaar buitensporig veel platen (meer dan 750 miljoen), hij leverde ook een onmogelijk te overschatten bijdrage aan de ontwikkeling van de popmuziek in de jaren tachtig.

Quincy Jones
Het was de samenwerking met producer Quincy Jones in 1978 die cruciaal bleek voor het vervolg van de loopbaan van de een na jongste van de zes broers uit de familie Jackson. Michael, nog geen 20, had er al een hele loopbaan opzitten als blikvanger en belangrijkste stem van de Jackson 5, dat in 1969 met hun eerste single voor Motown al meteen een wereldhit scoorde met I Want You Back. De Jackson 5 zou tussen 1969 en 1975 dertien platen voor Motown uitbrengen, en wanneer ze niet in de studio zaten, waren ze op tournee. Tijd voor zaken waar leeftijdgenootjes zich mee bezighouden heeft Michael, de ster in wording, niet.

In 1976 verruilen de broers, die met de harde hand van hun vader Joe worden afgescheiden van de buitenwereld en zich alleen aan de muziek mogen wijden, Motown voor Epic. Ze heten vanaf nu The Jacksons en scoren opnieuw wereldhits als Show You The Way To Go en Blame It On The Boogie.

Michael krijgt in 1978 de rol van vogelverschikker in The Wiz en het is op de set van deze film waar hij Quincy Jones ontmoet. Jackson wil dat de producer, die onder meer met Ray Charles had gewerkt, zijn nieuwe soloplaat gaat produceren.

Disco
Epic Records ziet er niets in. Jones dat was jazz, en wat hun 20-jarige popster moest doen was inhaken op de discorage. Jackson weet uiteindelijk toch iedereen te overtuigen en het resultaat van de samenwerking tussen zanger en producer heet Off The Wall.

De plaat met hits als Don’t Stop ’Til You Get Enough en Rock With You geldt nog altijd als het absolute hoogtepunt van het discotijdperk, maar is meer dan dat. De uitmuntende orkestraties van Jones overstijgen het ingeblikte geluid van disco, dat toen al op zijn retour was. Bovendien klonken de liedjes veel afwisselender dan gebruikelijk in het genre.

Baanbrekende clips
De samenwerking tussen Jones en Jackson wordt gecontinueerd op Thriller, de plaat die eind 1982 verscheen en waarvan de verkoopcijfers wereldwijd naar verluidt de honderd miljoen naderen. Zeven van de negen albumtracks worden uitgebracht op single en behalen overal moeiteloos de toptien. Imposante cijfers, maar wat Michael Jackson hier echt deed excelleren was zijn gebruik van het medium video.

Zijn clips van Billie Jean (de oplichtende tegels) en Thriller (dansende zombies) waren baanbrekend. Het in 1982 opgerichte MTV wilde aanvankelijk helemaal geen (zwarte) discomuziek uitzenden, maar zich richten op blanke rockbands. Of het waar is dat Epic-baas Walter Yetnikoff heeft gedreigd de clipzender te boycotten wanneer deze de nieuwe Michael Jackson niet zou uitzenden, is nooit helemaal opgehelderd. Wel staat vast dat zonder MTV het succes van Jackson nooit zo buitensporig zou zijn geworden. Ook maakte hij de weg vrij voor veel andere zwarte muzikanten waaronder Prince.

Thriller is misschien het artistieke hoogtepunt en zeker het commerciële hoogtepunt in de loopbaan van Michael Jackson. Het is bovendien het laatste album waarop de zanger nog met zijn eigen, niet door plastische chirurgie bewerkte, gezicht staat afgebeeld.

De King Of Pop maakt in 1987 nog een keer een plaat met Quincy Jones, Bad, zijn laatste goede album. Vanaf dat moment zal Jackson weliswaar vaak het showbizznieuws domineren maar zelden betreft het dan zijn muziek.

Je hoeft geen groot psychologisch inzicht te hebben om vast te stellen dat Jackson naarmate zijn populariteit groteskere vormen aanneemt, steeds meer zijn eigen nooit echt geleefde jeugd probeert in te halen. Hij ziet zich het liefst omringd met kinderen en vernoemt zijn landgoed annex pretpark en dierentuin Neverland naar het eiland van Peter Pan.

En dan is er begin dit jaar ineens de aankondiging van concerten in het Londense O2. De vijftig shows verkopen in een recordtijd uit. Meer dan een miljoen mensen willen de King of Pop nog een keer zien optreden. Het zou een prachtige bekroning zijn geworden op de loopbaan van een van de grootste popculturele iconen van onze tijd. Verder dan repetities is Michael Jackson nooit gekomen...

Imitator Daimyo
Daimyo kruipt al twintig jaar helemaal in de huid van Michael Jackson, maar benadrukt dat dit alleen op het podium zo is. "Als ik op straat loop, wil ik mezelf zijn." Hij wordt nu door allerlei media uit Duitsland en Nederland benaderd om iets te zeggen over Michael Jackson.

Hoewel hij niet met de naam Jackson is geboren, draagt hij die naam nu officieel en met toestemming van Joe Jackson, de vader van Michael.
 

Lees verder ▼

Boeking of een optie plaatsen voor Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Daimyo Jackson - Michael Jackson Imitator - Look a Like kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.