Gerard Joling samen met Django Wagner in Gypsyconcert

02/12/2011

Vorige week kondigde zanger Django Wagner aan, Nederland volgend jaar op een bijzondere manier kennis te laten maken met zijn passie, Gypsy muziek. Met een spectaculair openingsconcert zal er in 2012 een aftrap gegeven worden aan een reeks Gypsy-concerten met nationale en internationale artiesten.
Deze week kan Django met trots melden dat collega Gerard Joling hier een rol van betekenis in zal gaan spelen. Django: "De eerste gesprekken hebben reeds een jaar geleden plaatsgevonden en nu is het eindelijk zo ver dat we definitief van start kunnen gaan".
Op de vraag wat Gerard Joling met de Gypsymuziek heeft antwoordt hij: "Heel veel! En niet alleen de kleurrijke muziek die ze maken, ook hun manier van leven past goed bij mij. Proberen van elke dag te genieten en heerlijk muziek maken, dat is toch prachtig! Zo is mijn liedje "Ik Hou D'r Zo Van" oorspronkelijk een Sintiliedje en dat zing ik bij elk optreden met veel plezier."
Bijzonder is ook de samenwerking met het Rosenberg Trio. Deze Gypsysensatie staat al jaren in Nederland maar zeker ook internationaal aan de top met hun herkenbare Gypsy sound. Niet alleen is er een muzikale band tussen Django en het Rosenberg Trio, maar ook een heuse familieband.
De eerste vrouwelijke bijdrage is inmiddels ook bekend. De half Nederlandse, half Spaanse zangeres Alma Nieto zong in het verleden al een aantal nummers op het album 'Noches Calientes' van het Rosenberg Trio. Zij zal met name het Spaanstalige Gypsyrepertoire voor haar rekening nemen tijdens het eerste Gypsyconcert.
Middels een reis langs landen als Spanje, Duitsland, Roemenie en Frankrijk wil Django samen met collega's op zoek naar internationaal Gypsytalent. Hierbij zal Django gevolgd gaan worden door tv-makers die de reis vastleggen.
Op de vraag of er ook een duet met Gerard in de lucht hangt antwoordt Django: "Ja dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Ik weet dat Gerard mijn nummer 'Kali' mooi vindt dus deze gaan we sowieso samen zingen tijdens het concert."
Welke artiesten er nog meer mee gaan doen en de datum van het eerste concert zal begin 2012 bekendgemaakt gaan worden.

Boeking of een optie plaatsen voor Django Wagner

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Django Wagner kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.