Al roddelend in de polonaise met Danny van der Kracht!

19/01/2012

‘DAT BENNE…’ IS ELFDE FEESTSINGLE VAN DANNY!

Feestartiest Danny van der Kracht heeft in 2012 een bijzondere mijlpaal bereikt. Dit jaar brengt Danny namelijk zijn elfde feestkraker uit, getiteld ‘Dat Benne…’. Danny over zijn jubileumkraker: “Na koeien, schoorsteenvegers, honden, zandzakken en vakantieliefdes gaat mijn nieuwste single over… roddelen!”

Wat meer dan een decennia geleden begon met voor de gein een carnavalsplaat uitbrengen, is inmiddels een heuse traditie geworden. Danny van der Kracht (38) uit het Gelderse Zevenaar bracht onlangs zijn elfde feestsingle uit. Aangezien elf hét carnavalsgetal bij uitstek is, heeft Danny dus een bijzonder jubileum te pakken.

Nieuwste Feestkraker Danny van der Kracht.

De nieuwste feestkraker van Danny heeft als titel ‘Dat Benne…’ meegekregen en gaat over roddelen. Roddelt de 38-jarige feestzanger in het dagelijkse leven zelf soms zo veel dat hij er een lied over heeft gemaakt? “Ik kan moeilijk ontkennen dat ik niet roddel, want ik ben freelance journalist voor onder andere Weekblad Party,” zegt Danny. “Ik roep altijd wel dat de verhalen die ik schrijf waar zijn. Het bewijs is denk ik dat ik dit werk al jarenlang doe, maar nog nooit één rechtszaak aan mijn broek heb gehad!”

De roddels die in ‘Dat Benne…’ te horen zijn zullen overigens niet snel een roddelblad halen. Danny vertelt: “In ‘Dat Benne…’ gaat het over de roddels die de ronde doen in een dorp. Dus de ene buurman gaat vreemd met een andere buurvrouw, iemand loopt in het gips en de vraag is natuurlijk of diegene echt wat mankeert en, zo ja, hoe dat dan is gekomen. Dat soort dingen…” Danny verwacht veel van zijn elfde feestkraker. De tien voorgangers wisten bijna allemaal zonder uitzondering de landelijke televisie te halen en twee singles behaalde zelfs een landelijke hitparadenotering. Danny hoopt dan ook dat dit met zijn nieuwste lied ook weer gaat gebeuren. Overigens heeft Danny bij ‘Dat Benne…’ ook weer rekening gehouden met de wat oudere carnavalsvierder. “Inderdaad is ‘Dat Benne…’ in mijn ogen weer een ouderwets gezellige feestkraker met een hoog hoempa- en polonaisegehalte. Ik denk wel dat het refreintje de eerste paar keren wat moeilijk zal zijn om mee te zingen, want het is een échte tongenbreker en je moet er wel wat lucht voor hebben.

Feestvierders zijn dus gewaarschuwd als ze mee willen zingen met ‘Dat Benne…’. Stop maar vast met roken,” laat Danny ten slotte weten. De single is uitgebracht door Blue Ocean Records en te downloaden bij de bekende downloadportals.

Boeking of een optie plaatsen voor Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.