Vegetarische Danny van der Kracht is “Mister Kannibaal”

06/07/2011

Danny van der Kracht komt ook deze zomer weer met zijn traditionele zomersingle. Dit jaar heeft Danny gekozen voor een cover van het Nico Haaknummer ‘Mister Kannibaal’. Naast het feit dat de keuze voor dit nummer best bijzonder is – Danny eet geen vlees, laat staan dat hij kannibaal is! – heeft Danny een heel bijzondere duetpartner uitgekozen om mee te “zingen” in het lied.

“We waren in een melige bui na veel uren opnemen in de studio en op zoek naar dierengeluiden die we in het lied konden laten horen. Ik opperde het idee om mijn cavia Servaas voor de microfoon te houden en wat denk je? Hij maakte hele leuke geluiden die terug zijn te horen in de eindmix!” Aldus de 38 jarige zanger uit Zevenaar.
Dit jaar probeert Danny voor het eerst om niet met een nummer van Tol Hansse een zomerhit te scoren. Zijn nieuwe single ‘Mister Kannibaal’ is in de Franse uitvoering nog steeds te horen in De Efteling. Johnny Hoes schreef jaren geleden een Nederlandse tekst op dit nummer dat destijds werd ingezongen door Nico Haak, ook een inmiddels overleden idool van Danny. Danny vertelt: “Op de lagere school heb ik heel wat keren Nico Haak nagedaan. Best apart dat ik nu een nummer van hem heb gecoverd. Ik heb Nico overigens nooit in levende lijve ontmoet. Daar baal ik nog steeds een beetje van. Met Tol Hansse heb ik wel ooit een middag mogen optrekken en dat is nog steeds een fijne, warme herinnering!”

Danny eet geen mensenvlees

Danny en zijn producer Olav Hesselmans hebben weinig veranderd aan de tekst van ‘Mister Kannibaal’. Sommige wat gedateerde woorden werden door een moderner woord vervangen, maar het onderwerp en het verhaal van het liedje is hetzelfde gebleven als het origineel van Nico Haak. “In het lied loop ik een vakantieliefde in Kenia tegen het lijf! Ik krijg van haar het koosnaampje ‘Mister Kannibaal’. En dat terwijl ik vegetariër ben! Laat staan dat ik mensenvlees eet,” grapt Danny.

Wordt dit 2 Top 100 notering voor Danny

Danny hoopt dat ‘Mister Kannibaal’ net zo’n succes gaat worden als zijn feestsingle ‘Eenmaal Links, Eenmaal Rechts’ die hij begin dit jaar uitbracht. Hiermee scoorde Danny zijn eerste landelijke Top 100-notering. De nieuwe single van Danny van der Kracht is uitgebracht door Blue Ocean Records en het nummer is te downloaden bij de bekende downloadportals.

Boeking of een optie plaatsen voor Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.