Danny covert zichzelf! Nieuwe single ode aan Zonnebril

30/03/2011De feestsingle ‘Eenmaal links, eenmaal rechts’ van de Gelderse feestzanger Danny van der Kracht (37) is amper uit de hitlijsten of de opvolger ligt alweer in de winkels. Danny breekt hiermee met zijn eigen traditie om alleen een feest- en zomersingle uit te brengen. Als het aan Danny ligt wordt ‘Zet ‘m Op! (ode aan de zonnebril)’ dé lentehit van 2011! “Je moet ijzer smeden als het heet is, dus vandaar dat ik binnen een maand met een nieuwe single kom,” legt Danny uit. Zijn feestsingle ‘Eenmaal links, eenmaal rechts’ scoorde begin dit jaar erg goed. Danny wist zelfs de landelijke televisie te halen met zijn nummer én de single leverde Danny zijn eerste Top 100-hit op. “Nu ik de eerste Top 100-hit op mijn naam heb staan is het een kwestie van meteen doorgaan. Hopelijk kan ik mijn naamsbekendheid verder landelijk gaan uitbreiden?” Het lied waarmee Danny wederom in de Top 100 probeert te komen is een cover van een liedje van… hemzelf!

Ode aan zonnebril

“Een jaar of wat geleden bedachten mijn producer Olav Hesselmans en ik dat het misschien leuk zou zijn om mijn zomersingle ‘Zet ‘m Op!’ uit 2007 opnieuw uit te brengen. We vonden het allebei een goed idee, maar we wilden ook allebei dat er dan wel een nieuwe versie gemaakt moest worden. Tot voor kort kwam het er niet van, maar toen ik hoorde dat na mijn feesthit ‘Eenmaal links, eenmaal rechts’ vrijwel direct de opvolger klaar moest zijn, besloten we om alsnog een nieuwe versie van ‘Zet ‘m Op!’ te maken.” De subtitel van het lied is ‘ode aan de zonnebril’. Waarom vond Danny het nodig om een ode aan de zonnebril te brengen? “Uiteraard is de zonnebril onmisbaar bij heel zonnig weer, maar daarnaast denk ik dat de bril met de donkergetinte glazen ook heel wat mensenlevens heeft gered. Denk maar aan de automobilisten die tegen de laaghangende zon in moeten kijken. Dat is een ode waard, maar toch moet je mijn ode met een knipoog zien. In het lied worden namelijk meerdere suggesties gedaan om een zonnebril te dragen! Zo zie je er met een zonnebril heel anders uit en kun je daardoor bepaalde mensen ontlopen én mocht je eens een keer te diep in het glaasje hebben gekeken, dan verberg je mooi je rode ogen ermee!”

Veel zonniger

Danny’s producer, zijn platenmaatschappij én Danny zelf hebben hoge verwachtingen van Danny’s nieuwe single. “Het lied wordt in de oude uitvoering nog meerdere malen per week gedraaid op RadioNL en ik werd bijvoorbeeld vorige week nog door een Amsterdammer in Utrecht aangesproken met de boodschap dat hij ‘Zet ‘m Op!’ mijn leukste lied vond. Ik hoop dan ook dat de nieuwe versie bij iedereen in de smaak gaat vallen. Wat er anders is aan deze versie in vergelijking met de versie uit 2007? Eigenlijk moet iedereen het lied gewoon legaal downloaden om het horen. Een tipje van de sluier? De versie van 2011 klinkt naar mijn mening veel zonniger. Er zit een reggaebeat en zelfs wat latino-invloeden in! Persoonlijk vind ik deze versie beter dan mijn vorige.”
‘Zet ‘m Op! (ode aan de zonnebril) 2011 remix’ is vanaf nu in alle bekende legale downloadsites te downloaden. 

Boeking of een optie plaatsen voor Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.