Danny's nieuwste single is voor jong en oud.

14/01/2011

Al jaren roept de Gelderse feestzanger Danny van der Kracht (37) dat er meer feestliedjes voor jong én oud gemaakt moeten worden. Volgens Danny wordt de wat oudere feestganger steeds vaker vergeten en daarom maakt hij liedjes die, volgens eigen zeggen, ook geschikt zijn voor de rijpere feestganger. Om dit te bewijzen besloot Danny om de videoclip van zijn nieuwste single ‘Eenmaal Links, Eenmaal Rechts’ op te nemen in een bejaardenhuis en de gemiddelde leeftijd van de figuranten was 92 (!) jaar… 

Dit jaar brengt Danny van der Kracht zijn twaalfde feestsingle uit. De single ‘Eenmaal Links, Eenmaal Rechts’ moet het aankomende carnavals- én après-skiseizoen weer jong en oud in de polonaise krijgen. Danny over zijn nieuwe single: “Natuurlijk heb ik ook weer bij dit liedje een goed gevoel, maar bij deze single heb ik toch net een klein beetje meer het idee dat het wel een heel erg leuk liedje is.” De uit het Gelderse Zevenaar afkomstige feestzanger én roddelverslaggever van Weekblad Party wist de afgelopen jaren diverse malen het nieuws te halen met zijn voornemen om ook weer feestliedjes voor oudere feestgangers te maken. Onder andere het RTL Nieuws, SBS 6 Shownieuws, NCRV’s Man Bijt Hond en het populaire landelijke Belgische programma ‘1.000 Zonnen & Garnalen’ interviewde Danny over dit voornemen. Danny legt het nog één keer uit: “Ik zag steeds minder vaak oudere mensen in de feestzalen en daarnaast werd het ouderwets gezellige feestlied steeds meer verdrongen door hysterische, bijna houseachtige après-skiliedjes. Daar doen oudere mensen niet op mee. Sinds een jaar of zeven breng ik dus standaard een feestlied uit dat jong én oud moet aanspreken.” Dit feestseizoen probeert Danny het met de kraker ‘Eenmaal Links, Eenmaal Rechts’ en Danny was ervan overtuigd dat dit lied het ook weer goed zou doen bij de wat oudere feestganger. Danny vertelt: “Ik wilde het bewijs voor camera leveren en besloot om de clip van de nieuwe single op te nemen in het plaatselijke bejaardenhuis. Een groepje van zo’n twintig bewoners wilde graag figureren in de clip en naarmate de opnames vorderden werden zij steeds enthousiaster. Ze gingen op hun manier echt uit hun dak.

En dan te bedenken dat de gemiddelde leeftijd van de figuranten maar liefst 92 jaar is!” Na de opnames van de clip werd Danny uitvoerig door de figuranten bedankt voor de zeer gezellige en feestelijke middag. De bijzondere clipopnames van Danny bleven niet onopgemerkt, want Omroep Gelderland heeft Danny direct de dag van de opnames gevolgd en tot twee keer toe een item gebracht. De verwachtingen rondom de twaalfde single van Danny zijn dan ook hooggespannen. Danny tot slot: “De videoclip is inmiddels afgemixt en gepubliceerd. Na de clipopnames heb ik het lied ook voor een groep kinderen en tieners gezongen en zij gingen ook uit hun dak! Het ultieme bewijs dat ‘Eenmaal Links, Eenmaal Rechts’ goedgekeurd is door jong én oud! Misschien ga ik ook nog wel een kinderversie van de clip opnemen?”

Boeking of een optie plaatsen voor Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.