Derde top 100-hit voor Danny van der Kracht

02/05/2013

Het is deze dagen dubbel feest in Huize Van der Kracht. Danny scoort namelijk zijn derde Top 100-hit met zijn single ‘Een Lach Zonder Een Traan’. Een mooier cadeau kan Danny zich niet wensen, want hij viert aanstaande dinsdag – op de laatste Koninginnedag – ook nog eens zijn veertigste verjaardag!

“Ik ben al een paar jaar bezig om van het carnavalsstempel af te komen,” laat Danny weten. “Dit jaar bracht ik weliswaar rond carnaval het nummer ‘Een Lach Zonder Een Traan’ uit, maar eigenlijk kan dit liedje het hele jaar door worden gedraaid. Aangezien ik de maanden na carnaval steeds een sluimerende griep had kon ik niet zo veel aan de promotie van het lied doen, maar sinds een paar weken zijn we er vol tegenaan gegaan en met succes. Mijn derde Top 100-notering is een feit.”

Grootste Top-100 hit voor Danny van der Kracht tot nu toe

Danny vindt deze notering in meerdere opzichten bijzonder. “Als eerste ben ik na zo’n tien jaar van studio en producer gewisseld. ‘Een Lach Zonder Een Traan’ heb ik opgenomen in het Limburgse Weert en technicus en producer Ronald Moonen heeft jarenlang in de Telstar Studio van Johnny Hoes gewerkt. Daarnaast is het achtergrondkoortje hetzelfde achtergrondkoor van de vele hits die Johnny Hoes heeft gemaakt. Zij zongen mee met hits van Henk Wijngaard en Arne Jansen, muziek die ik zeer kan waarderen. Deze single is ook het eerste lied dat helemaal is geschreven door de Zevenaarse tekstschrijver Olav Hesselmans. Voorheen coverde Olav en ik bestaande oude feestliedjes of schreven we een tekst op een buitenlands lied. Deze keer heeft Olav dus de tekst én muziek geschreven en met succes. Het lied is namelijk nu al mijn grootste Top 100-hit!”

Nieuwe muzikale weg voor Danny van der Kracht

De nieuwe weg die Danny muzikaal gezien is ingeslagen heeft hij bewust gemaakt. Danny hoopt op deze manier feestliedjes te maken voor het hele jaar en niet alleen met carnaval. “Ik ben heel blij met het feit dat mijn muziekcarrière zo in de lift zit. Naast de nieuwe producer en de volledig zelfgeschreven liedjes van Olav ben ik ook erg blij met mijn platenmaatschappij Blue Ocean Records. Ik hoop dat ik samen met dit team nog heel veel leuke liedjes mag maken en uitbrengen.” Al vindt Danny zijn hitnotering vooral bijzonder vanwege het feit dat het lied gemaakt is door een ander team, minstens zo bijzonder is het feit dat Danny een hit scoort in de week dat er bakken vol Oranjesingles worden uitgebracht. Dat hij een hit scoort in deze oranjeweek is nog bijzonderder vanwege het feit dat Danny zijn veertigste verjaardag viert op 30 april, de laatste Koninginnedag. “Ja, dat is inderdaad een heel mooi verjaardagscadeau. Een hit in de Top 100 op mijn 40ste verjaardag. Weet je wat helemaal grappig is? Ik ben binnengekomen op 73 en mijn geboortejaar is 1973! Dat verzin je toch niet?”

Boeking of een optie plaatsen voor Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.