Danny doopt feestsingle om tot crisiskraker

07/02/2013

De Zevenaarse feestzanger Danny van der Kracht (39) brengt dit jaar op de kop af vijftien jaar feestsingles uit. Toch zit er volgens Danny een behoorlijk verschil tussen zijn eerste single en zijn laatste wapenfeit ‘Een Lach Zonder Een Traan’. Danny heeft zelfs een nieuw genre bedacht waar volgens hem zijn nieuwste single in thuishoort; de crisiskraker!

“Toen ik vijftien jaar geleden mijn eerste cd uitbracht, had ik niet durven dromen dat ik in 2013 nog steeds jaarlijks feestkrakers zou uitbrengen,” laat Danny weten. “Destijds wilde ik gewoon een keer een eigen cd maken, maar dat is dus een beetje uit de hand gelopen! Wat ik helemaal leuk vind is dat de laatste jaren mijn liedjes de landelijke Top 100 hebben weten te halen. Dat voelt toch een beetje als een kroon op het werk.”

Veel media aandacht voor liedjes Danny van der Kracht

Opvallend aan de liedjes van Danny is dat hij meestal wel landelijke media-aandacht krijgt voor zijn singles. Van SBS 6 Shownieuws tot Omroep MAX, maar ook bij Evers Staat Op en de Coen en Sander-show op 3FM. Danny vertelt: “Ik krijg vaak de vraag hou ik dat toch voor elkaar krijg. Er komen immers stapels feestliedjes uit. Ik denk dat het geheim van de media-aandacht ligt in het feit dat we er altijd een bijzonder en liefst actueel verhaal eromheen weten te creëren. Neem nu mijn nieuwste single ‘Een Lach Zonder Een Traan’. Dit lied is compleet anders dan mijn voorgaande liedjes en het onderwerp wijkt ook nogal af van de standaardfeestliedjes. Het gaat er namelijk over het feit dat je natuurlijk veel moet lachen in het leven, maar ook moet huilen bij verdriet. Immers, een lach zonder een traan, daar heb je niet veel aan!”

Crisiskraker voor Danny van der Kracht

Met die boodschap in het achterhoofd keek Danny onlangs naar het journaal. “De SNS-bank wordt genationaliseerd, de pensioenen worden gekort, de crisis duurt maar aan,” somt Danny op. “Niet echt nieuws om vrolijk van te worden. Mensen staat het huilen nader dan het lachen en wellicht staan veel hoofden niet naar een feest zoals carnaval. Toch denk ik dat je juist nu – in tijden van een crisis – af en toe even goed je hoofd leeg moet maken, zodat je dan weer wat meer opgewassen bent tegen de ellende van alledag. Laat dat nu net de boodschap van mijn lied zijn! Ik denk dan ook dat ik de allereerste crisiskraker heb gemaakt?”

Danny hoopt dat zijn crisiskraker net als zijn voorgaande singles weer een landelijke Top 100-notering weet te halen. Daarbij zou Danny het helemaal niet erg vinden als dit na carnaval is. Danny zegt ten slotte: “Ik denk dat mijn nieuwe single, net als diverse voorgangers, het hele jaar door gedraaid kan worden. Ik focus me dus niet alleen meer op carnaval. De crisis gaat denk ik helaas nog wel even door, dus hopelijk kan mijn lied de mensen het hele jaar door een beetje opbeuren?”

Boeking of een optie plaatsen voor Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek

Voor meer informatie en beschikbaarheid van Danny van der Kracht - Feestzanger bij uitstek kun je contact opnemen met een van onze entertainment adviseurs via 0186-602140. Of vraag hier meteen een offerte aan.